Fit-o-meter De Zandbergen

Wat is een fit-o-meter?

Een fit-o-meter is een loopparcours van ongeveer 1 km waarbij verschillende stations met oefeningen geplaatst zijn verspreid over het loopparcours. Elke oefening kan op verschillende niveaus uitgevoerd worden en wordt zeer eenvoudig uitgelegd aan de hand van een tekst en tekening, uitgewerkt op een paneel.

Voor wie een fit-o-meter?

Een fit-o-meter is geschikt voor iedereen: jong en oud, sportief en minder sportief, in groep of individueel. Er zijn namelijk drie oefen-niveaus.

Waar vind je de Brechtse fit-o-meter?

Je start aan het voetbalpleintje naast het duivenlokaal in de Ontspanningslaan te Sint-Job (voorbij Sporthal De Zandbergen en de hockeyclub RAHC). De fit-o-meter is zo geplaatst dat je het looppad in bos de Zandbergen kan volgen en zo elke oefening zal tegenkomen. De toestellen staan verspreid in het bos vlakbij het looppad zodat joggen en oefeningen optimaal kan gecombineerd worden. Het loopparcours heeft een lengte van ongeveer 1 km.

 

Aan de slag!

Download hier het lesboekje waar elke oefening is uitgelegd met aandachtspunten voor houdingen en spiergebruik. Ook opwarming, cooling-down en stretchoefeningen zijn toegevoegd. Met dit document ben je klaar voor een volledige outdoor work-out op je eigen niveau!