• Nieuw: voorsleesfilmpjes tijdens corona

  Voorlezen is leuk, gezellig én leerrijk! Vanaf nu kan je ook vanuit je woonkamer naar een verhaal luisteren en een leuk knutselwerkje maken. Benieuwd naar het verhaal en wat we gaan knutselen? 

  lees meer
 • Brechtse maatregelen: coronavirus

  Het coronavirus is meer dan ooit actief, waardoor het naleven van de genomen maatregelen van groot belang is, om het aantal besmettingen in te perken. Zoals jij ook al merkte, veranderen de maatregelen regelmatig. Alle informatie over corona en de meest recente maatregelen worden steeds aangevuld op www.brecht.be/corona.

  lees meer
 • Schrijf je nog snel in voor de KJV!

  Is jouw kind tussen de 4 en 16 jaar en wil het mee bepalen wie dit jaar de prijs voor het beste kinder- of jeugdboek krijgt? Schrijf dan snel in voor de Kinder- en Jeugdjury 2020-2021!

  lees meer
 • Uitnodiging Boekstartpakket niet ontvangen tijdens coronacrisis?

  Wegens de coronacrisis kan het zijn dat je één van de uitnodigingen niet hebt ontvangen. Maar geen probleem! In de bib kan je je pakket komen ophalen. Lees er hier meer over.

  lees meer
 • De bib blijft open en de afhaalbib blijft in werking

  De bibliotheken in Brecht, Sint-Job-in-‘t-Goor en Sint-Lenaarts blijven open, ook tijdens deze lockdown. Bovendien blijft ook de afhaalbib actief. Lees hier meer over de coronamaatregelen i.v.m. jouw bibliotheekbezoek. 

  lees meer
 • Op zoek naar een fictieboek dat echt bij je past?

  Met Mijn Leestipper, de gloednieuwe dienst van de bib, weet je altijd wat gelezen. Je krijgt elke maand persoonlijke leestips recht uit de collectie van de bib.

  lees meer
 • Gezocht: creatieve voorlezers voor bib Sint-Lenaarts

  Vanaf september 2020 worden er ook spannende en grappige verhalen voorgelezen in de bibliotheek van Sint-Lenaarts. We zijn op zoek naar vrijwilligers die op woensdagmiddag een uurtje willen voorlezen en aansluitend een kleine knutselactivitieit willen begeleiden.

  lees meer
 • Tentoonstelling Sebastiaan Van Doninck (winnaar Boekenpauw 2020)

  Van 31 oktober tot en met 12 december 2020 kan je de tentoonstelling bezoeken van Sebastiaan Van Doninck in de bibliotheek van Brecht en haar filialen. De tentoonstelling biedt een unieke kijk in het werk van de illustrator. 

  lees meer
 • Sluitingsdagen kerstperiode 2020-2021

  De bibliotheek is gesloten op 24 december 2020 vanaf 12.00 uur. Volledig gesloten op 25 en 26 december 2020. Op 31 december gesloten vanaf 12.00 uur en volledig gesloten op 1 en 2 januari 2021.

  lees meer
 • Waar is mijn Lerarenkaart 2021?

  Ben je leraar en woon je in Brecht? Kijk dan hier voor meer info over de gepersonaliseerde lerarenkaart.

  lees meer

Laatste nieuws

Abonneren op Nieuwsberichten

in Brecht