• Bibliotheken gesloten

  Tussen 6 en 14 oktober zullen de drie Brechtse bibliotheken gesloten zijn om over te schakelen op een nieuw bibliotheeksysteem.

  En er is goed nieuws voor jou als lener! Na de heropening kan je …

  … vijf (in plaats van twee) materialen reserveren.

  lees meer
 • Cursus spelling én Schrijfwijzen 2021: word spellingkampioen!

  Op 8 oktober zoeken Vlaanderen naar spellingkampioenen! De Schrijfwijzen (vroeger het Groot Dictee der Nederlandse Taal) is geen moeilijke tekst vol instinkers, maar een leuke manier om met taal bezig te zijn. Wil je eerst alle spellingregels nog eens opfrissen op een ludieke manier? Kom dan naar de cursus spelling op woensdag 29 september!

  lees meer
 • Voorlezen in de bib

  Elke twee weken op woensdag worden er in de bib van Brecht en Sint-Job-in-'t-Goor leuke verhalen voorgelezen!

  Droom weg bij de sprookjes en verhalen die onze voorlezers tot leven brengen. Na het verhaaltje volgt een leuke knutselactiviteit in hetzelfde thema!

  lees meer
 • Boekenverkoop in de bib

  Van 20 september tot en met 5 oktober kan je in de drie bibliotheken weer komen snuffelen tussen afgevoerde boeken, cd’s en dvd’s.

  Voor één boek betaal je 0,50 euro, voor drie boeken of voor één dvd of cd 1 euro.

  lees meer
 • Versoepelingen in de bib vanaf 9 juni 2021

  Ook de maatregelen in de bibliotheken van Brecht, Sint-Job-in-‘t-Goor en Sint-Lenaarts worden versoepeld. Lees er hier meer over. 

  lees meer
 • De Kinder- en Jeugdjury heet voortaan de Leesjury

  Benieuwd welke boeken de Leesjury voor jou in petto heeft om te beoordelen? Kom dan zeker naar onze Kick-off op zaterdagvoormiddag 28 augustus 2021 in de hoofdbib van Brecht.

  lees meer
 • Nieuw in de bib: de stekjesbib - vanaf 1 juni 2021

  Kamerplanten zijn hipper dan hip! In de bibliotheek van Brecht kan je vanaf 1 juni 2021 terecht om je stekjes te ruilen voor een ander leuk plantje.

  lees meer
 • Brechtse maatregelen: coronavirus

  Het coronavirus is meer dan ooit actief, waardoor het naleven van de genomen maatregelen van groot belang is, om het aantal besmettingen in te perken. Zoals jij ook al merkte, veranderen de maatregelen regelmatig. Alle informatie over corona en de meest recente maatregelen worden steeds aangevuld op www.brecht.be/corona.

  lees meer

Laatste nieuws

Abonneren op Nieuwsberichten

in Brecht