Gala van de Brechtse Sportsterren

Brechtse sportsterren op het podium!

Op 29 april 2022 organiseerde de gemeente terug een echt gala van de Brechtse sportsterren. Een jaartje overgeslagen en enkele maanden later in het jaar dan normaal de gewoonte is, maar met die aanpassingen hoopte de sportdienst dat de organisatie veilig kon doorgaan.

Vorig jaar werden de Brechtse sportsterren in de voortuin aan huis of buiten op het sportveld nog in de bloemen gezet. Maar de gemeente wilde heel graag terug gaan naar een echt event met een podium, tribune en een gezellig drankje na afloop.

Ook 2021 was op alle vlakken weer een uitzonderlijk jaar. Maar voor een aantal personen en sportclubs was 2021 ook een jaar waarin, ondanks alle beperkingen, toch nog hele mooie, sportieve prestaties zijn geleverd en dat wilden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Knaldrang?

In eerste instantie werd er wat gesleuteld aan het vertrouwde concept van het Gala van de Brechtse sportsterren. Het afgelopen jaar werden toch een aantal sportwedstrijden, grote tornooien en competities afgelast omwille van Corona. Daarom werd verwacht dat dit ook een impact zou hebben op het aantal aanmeldingen. Maar niets bleek minder waar, want de sportdienst ontving een record aantal inzendingen met tal van prachtige sportprestaties dit jaar! Onze Brechtenaren deden het goed op sportief vlak! Op deze manier konden we toch het vertrouwde concept aanhouden en konden we 6 awards uitreiken.   

Mooie prijzen en een awards voor onze Brechtse sportSTERREN!

Eén ding is zeker: het was weer een knaleditie waar de Brechtse sportsterren die het voorbije jaar een opmerkelijke sportieve prestatie hadden geleverd, in de bloemen werden gezet. Maar ook Brechtse sportclubs of andere organisatoren die buitengewone inspanningen hadden geleverd op sportief of organisatorisch vlak om dit corona jaar te overleven werden in de kijker gezet!

In totaal werden er dit jaar naar gewoonte zes STER awards uitgereikt. De winnaars zijn:

  • Sportbelofte – Merel Patteet
  • Sportvrouw – Hasse Fleerackers
  • Sportman – Niels Vandeputte
  • G-sport(st)er – Shauny Van Steen
  • Sportploeg – TTV Powerrangers
  • Coolste sportclub – Judoclub Hirano Brecht

De Brechtse sportraad schenkte een geldprijs van 200 euro weg aan de winnaars van alle 6 awards. Dit werd gedaan onder de vorm van een cadeaubon van de gemeente Brecht die besteed kan worden bij talrijke Brechtse handelaars.

En omdat we bijzonder trots zijn op al onze Brechts sporters, viel iedereen in de prijzen! Voor alle sportsterren werd een leuke gepersonaliseerde mok met hun eigen actiefoto voorzien.

Foto’s

Wil je graag foto’s bekijken van deze prachtige avond? Neem dan zeker een kijkje via deze link:

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met de Sportdienst via 03 203 22 23 of sportdienst@brecht.be 
Wij helpen je graag verder!