Nieuwsberichten

Abonneren op Recente nieuwsberichten
 • Coronamaatregelen overzicht - update 29/10

  Vanaf donderdag 29 oktober 2020 gelden er bovenop de federale maatregelen een aantal nieuwe maatregelen voor Vlaanderen. Lees hier per categorie welke maatregelen er momenteel gelden. Specifiek voor Brecht werkt de gemeente momenteel aan een reglement met coronamaatregelen voor onze gemeente op langere termijn. 

 • Leeszaal archief nu in de bib

  Eind maart moest de leeszaalwerking van het gemeentearchief omwille van corona ook in Brecht tijdelijk worden stopgezet. Voortaan zal de leeszaal definitief plaatsvinden na afspraak in de gemeentelijke bibliotheek (Mudaeusstraat 9, 2960 Brecht) tijdens de openingsuren van de bib. Fysieke documenten inkijken kan vanaf nu dus ook buiten de openingsuren van het gemeentehuis. 

 • GECORO zoekt nieuwe leden

  De gemeente Brecht is op zoek naar nieuwe leden voor de adviesraad GECORO (Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening). De GECORO adviseert de gemeenteraad/college bij het opmaken van een ruimtelijk beleidsplan en de ontwikkeling van concrete uitvoeringsplannen. Verder verstrekt ze advies over stedenbouwkundige verordeningen en bezwaarschriften. Interesse? Je kandidaat stellen kan tot maandag 16 november 2020.

 • Brechtse maatregelen: coronavirus

  Het coronavirus is meer dan ooit actief, waardoor het naleven van de genomen maatregelen van groot belang is, om het aantal besmettingen in te perken. Zoals jij ook al merkte, veranderen de maatregelen regelmatig. Alle informatie over corona en de meest recente maatregelen worden steeds aangevuld op www.brecht.be/corona.

 • Blauwe zone parking sporthal, voetbal en omgeving

  De parking aan station Noorderkempen wordt betalend vanaf maandag 5 oktober. De gemeente is genoodzaakt om het parkeerbeleid in de omgeving aan te passen en voert daarom een blauwe parkeerzone in op de parking aan de voetbal/brandweer, aan de sporthal en in de rest van het industrieterrein De Ring.