Nieuwsberichten

Abonneren op Recente nieuwsberichten
 • Begraafplaatsen – verlopen grafconcessies

  Op de verschillende begraafplaatsen in onze gemeente bevinden zich een aantal graven en nissen waarvan de concessie vervallen is. Het gaat over graven die op ‘gekochte’ grond liggen en waarvan de concessietermijn verlopen is. De lijst van deze graven en nissen hangt sinds 1 juli 2021 uit aan de ingang van de verschillende begraafplaatsen. Aan die graven en nissen werd ook een mededeling aangebracht die één jaar blijft hangen.

 • Mobiel vaccinatieteam strijkt neer in de Eerstelijnszone Voorkempen

  Inwoners van de Eerstelijnszone Voorkempen die nog geen vaccin ontvingen, krijgen in september de kans om zich nog op verschillende locaties in de eerstelijnszone te laten vaccineren. ELZ Voorkempen organiseert vaccinatiemomenten vergelijkbaar met de andere vaccinatiecentra uit de omgeving, die ook starten met lokale vaccinaties.

 • Dienst vrije tijd werkt op afspraak

  Om niet voor een gesloten deur te staan of niet te moeten wachten op de juiste collega, werkt de dienst vrije tijd vanaf september op afspraak. Stel je vraag of maak je afspraak via 03 660 28 30 of vrijetijd@brecht.be. Je komt bij de juiste persoon terecht die je vraag vooraf al kan voorbereiden. 

 • Inhaalvaccinaties

  Heb je er alles aan gedaan om je tweede afspraak voor vaccinatie na te komen, maar geraak je er écht niet? Dan kan je binnenkort een inhaalvaccinatie krijgen. Want een tweede dosis krijgen op een later moment is veiliger dan helemaal geen tweede dosis. Ook wie nog niet gevaccineerd is, krijgt een tweede kans.

 • Vanaf 9 augustus asfaltwerken op twee gewestwegen in Schilde en Malle

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant in augustus verschillende asfalteringswerken. Zo zijn er werken gepland op de Gillès de Pelichylei/Brasschaatsebaan (N121) in Schilde en op de Antwerpsesteenweg (N12) in Westmalle. Deze werken worden bewust in de zomervakantie uitgevoerd, omdat het dan rustiger is op de weg. De omleiding van de werken in Malle is langs Brecht.

 • Nieuwe attesten op enkele seconden in je mailbox

  Vanaf nu kan je via ons e-loket thuis bepaalde documenten aanvragen en ontvangen en dit zonder tussenkomst van een ambtenaar. Dit webloket is 24/7 beschikbaar. Gedaan met verplaatsingen naar het gemeentehuis. Enkele muisklikken volstaan om aktes, attesten en uittreksels binnen enkele seconden digitaal thuisgestuurd te krijgen.

 • Op reis naar het buitenland

  Nu de meeste reisbeperkingen niet meer gelden, zullen velen naar het buitenland willen reizen. Om te reizen binnen de Europese Unie (en enkele andere landen) hebben de kinderen een Kids-ID nodig. Om buiten de E.U. te reizen moet je reispas nog in orde zijn. Vraag alle documenten tijdig aan om een dure spoedprocedure te vermijden.

 • Werken de Leeuwerk

  Tijdens verschillende controles de afgelopen jaren in de Leeuwerk is vastgesteld dat vele bestaande betonnen wegdekplaten barsten vertonen of gescheurd zijn. De Leeuwerk is een weg met veel landelijk vervoer. Daarom heeft het gemeentebestuur ervoor gekozen om deze te vernieuwen volgens een nieuwe methode. Die zorgt ervoor dat de uitvoeringstermijn veel korter is, met zo min mogelijk hinder. De werken starten op 14 juni 2021 en duren tot ongeveer half september.