Nieuwsberichten

Abonneren op Recente nieuwsberichten
 • Nieuwe telefoonnummers gemeentelijke diensten

  Op dinsdag 18 januari verbeterden wij onze dienstverlening door een nieuwe telefooncentrale in te voeren. Al onze telefoonnummers wijzigden! Het gaat om de nummers van onder andere het gemeentehuis, de welzijnscampus, de dienst vrije tijd, de dienst infrastructuur, de bibliotheken en de gemeentescholen.

 • Hoe jezelf tegen omnikron beschermen?

  De Omikronvariant blijft helaas verder oprukken. Het aantal besmettingen zal de komende dagen en weken sterk toenemen, met een verwachte piek in de ziekenhuisopnames eind januari. Daarom besliste het Overlegcomité vorig week om de huidige coronamaatregelen aan te houden. Wat kan je zelf doen?

 • Nieuwe vacature: consulent aankoop

  Het gemeentebestuur van Brecht is op zoek naar een consulent aankoop (B1-3). Als consulent aankoop ben je verantwoordelijk voor de realisatie van een duurzaam gemeenschappelijk aankoopbeleid voor gemeente en OCMW. Je kandidaat stellen kan tot 25 januari 2022.

 • Wolf in Brecht? Bescherm je dieren!

  Dit weekend (11 en 12 december) heeft vermoedelijk een wolf twee schapen gedood ter hoogte van de Bethaniënlei/Grovedreef in Sint-Job-in-‘t-Goor. De gemeente kreeg de melding van Agentschap Natuur & Bos, zij zijn ter plaatse geweest. Nader onderzoek zal uitsluitsel geven. Omdat het naar inschatting om een doortrekkende wolf gaat bestaat de kans dat er geen volgende melding komt. De gemeente adviseert de inwoners met kleinvee hun dieren voorlopig veiliger te stallen. Wat doe je best als je hem/haar ziet? Hoe bescherm je je eigen dieren? Wat moet je doen als je schade ondervindt? Hier vind je de antwoorden op jouw vragen.

 • UPDATE - Werken fietsoversteek Lessiusstraat nog één week uitgesteld

  De fietsoversteek op de Lessiusstraat is al sinds vorige week klaar, op de wegmarkeringen na en een probleem met de asfaltlaag. Daarvoor wacht het Agentschap Wegen en Verkeer op droog weer. Tot dan blijft het eenrichtingsverkeer van kracht. De Lessiusstraat is een gewestweg en bevoegdheid van AWV. De vergunning is met één week verlengd tot en met vrijdag 17 december 2021. Omwille van het vele sluipverkeer via de Luyckstraat wordt een stuk van deze weg tijdelijk éénrichtingsverkeer in de richting van Veldstraat vanaf de Pullemansstraat.

 • Op reis? Vergeet de Kids-ID niet

  De wintervakanties staan alweer voor de deur. Tijd dus om eraan te herinneren dat kinderen een Kids-ID moeten hebben als ze naar het (Europese) buitenland vertrekken.