Nieuwsberichten

Abonneren op Recente nieuwsberichten
 • Ophaling oud-papier verloopt terug normaal in zone 3-4-5-6

  De federale overheid zette op 18 mei het licht op groen voor de ophaling van papier door verenigingen. Daarom annuleren we de eerder aangekondigde éénmalige ophaling op dinsdag 2 juni. De papierophaling zal vanaf 30 mei terug verlopen via de reguliere kalender. De medewerkers van de verenigingen zullen hierbij maximaal de veiligheidsvoorschriften opvolgen.

 • Herstart wekelijkse markten in Sint-Lenaarts en Sint-Job-in-'t-Goor

  De wekelijkse markten worden deze week terug opgestart, op woensdag 20/5 in Sint-Job-in-'t-Goor en op donderdag 21/5 in Sint-Lenaarts. Leuk nieuws, maar ze zullen er niet zo uitzien als op de foto. Er worden namelijk een aantal maatregelen genomen om alles op een veilige manier te laten verlopen. Plan je een bezoek aan de markt in? Houd je dan aan de regels. 

 • Brecht picknickt - vanuit ons kot

  Brecht picknickt wil op zaterdag 27 juni Brechtenaren samen laten ontbijten, lunchen of borrelen met een mooi pakket samengesteld door Brechtse handelaars, gebracht door Brechtse verenigingen en gesmaakt door Brechtse mensen. Een dagje SAMEN vanuit ons kot! #bebrecht

 • Mondmasker verplicht bij gemeentelijke dienstverlening

  Gemeente en OCMW Brecht werken in deze coronatijden gewoon door, maar wel nog steeds enkel op afspraak. Moet jij langskomen bij een dienst? Dan draag je hiervoor verplicht een mondmasker. Alle inwoners van Brecht krijgen een gemeentelijk herbruikbaar mondmasker. In de laatste week van mei zal jij het juist aantal mondmaskers voor jouw gezin in de brievenbus vinden. 

 • Brechtse maatregelen: coronavirus

  Op deze pagina vind je steeds de laatste update van informatie en maatregelen over het coronavirus. Ook een update van de FAQ met veelgestelde vragen van onze Brechtse inwoners aan het callcenter (gratis nummer 0800 23 310) lees je hier. 

 • Start werken begraafplaats Sint-Job-in-‘t-Goor

  Vanaf maandag 11 mei 2020 start aannemer Matthysen bv op de begraafplaats in Sint-Job-in-‘t-Goor met de afbraakwerken van het bestaand mortuarium en de plaatsing van een nieuwe berging met luifel en openbaar mindervalide toilet. Deze werken zullen ongeveer tot eind augustus 2020 duren. De begraafplaats is tijdens de werken enkel toegankelijk via de zij-ingang langs de Kerkhofstraat.