Nieuwsberichten

Abonneren op Recente nieuwsberichten
 • Nieuw: vrijetijdsbrochure bundelt alle activiteiten

  Deze week ontvang jij als inwoner van Brecht een brochure in de brievenbus met alle activiteiten die onze dienst vrije tijd organiseert, voor ieder wat wils om zich de komende maanden te ontspannen. Hou de brochure goed bij, want daarin staan de activiteiten opgelijst tot en met 8 januari 2023. De culturele voorstellingen, die plaatsvinden in OC ’t Centrum, vind je er al voor het hele seizoen (tot zomer 2024) in terug.

 • 100e parkhappening op 11 juli

  Op 11 juli viert de parkhappening haar honderdste editie! Omdat het met zo’n knaller iets meer mag zijn, kan je je op maandag 11 juli met het hele gezin al vanaf 14.00 uur komen uitleven! Er is een waaier aan activiteiten voorzien, mee georganiseerd door de cultuurdienst.

 • Brecht viert 11 juli

  Wil je in de periode van 24-26 juni of 1-11 juli een straat- of buurtfeest of een plaatselijke verenigingsactiviteit organiseren? Dan kan je kandideren via www.vlaanderenfeest.eu en een feestcheque ontvangen tot 180 euro. Bovendien viert de parkhappening dit jaar op 11 juli haar honderdste editie en kan je je die dag met het hele gezin vanaf 14.00 uur komen uitleven op een waaier aan activiteiten, mee georganiseerd door de cultuurdienst.

 • Geef jouw mening op '2960mijngedacht'

  '2960mijngedacht' is het gloednieuwe participatieplatform van de gemeente Brecht. Via dit platform vragen we vanaf nu regelmatig jouw mening rond verschillende onderwerpen, verzamelen we stemmen, discussiëren we, lanceren we enquêtes en informeren we jou over inspraak in onze gemeente. Jij kan zelf helpen door mee na te denken, te doen en te beslissen over verschillende projecten. Je kan het platform nu raadplegen via https://2960mijngedacht.be.

 • Help Oekraïne!

  Door de oorlog in Oekraïne zijn de Oekraïense burgers genoodzaakt om hun land te ontvluchten. Gemeente Brecht is volop bezig met de opvang van een aantal Oekraïners en doet beroep op alle Brrechtenaars. Lees hier hoe de gemeente Brecht steun biedt. 

 • Verplichte identificatie en registratie kameelachtigen

  Op 21 april 2021 trad de Europese dierengezondheidswet in voege. Deze wetgeving verplicht dat ook houders van kameelachtigen geregistreerd dienen te worden in Sanitel, dit is de databank van het FAVV ontwikkeld voor de identificatie en registratie van de Belgische veestapel.

 • EnergieKloket in Brecht

  Ben je van plan je huis te verbouwen? Wil je een groene en goedkope energieleverancier? Denk je aan energiebesparende renovaties? De adviseurs informeren je over over energiebesparende maatregelen, vergelijken offertes en staan je ook bij tijdens de werken. Ga langs bij het EnergieK loket en krijg een antwoord op al je vragen. De data in Brecht zijn op woensdagnamiddag 16 maart, 20 april, 18 mei en 15 juni 2022.

 • Weet je wat een geldezel is?

  De kans bestaat dat je het antwoord schuldig blijft. En dat is helemaal niet verrassend. Uit onderzoek van Febelfin blijkt dat meer dan de helft van de volwassenen en bijna 80% van de jongeren het niet weet.