Verlenging hinderpremie en nieuwe ondersteuningspremie

Ook corona hinderpremie na 12 juni 

Dat betekent dat de wellnesscentra en sauna’s, de speelautomatenhallen, de pretparken en binnenspeeltuinen, de bioscopen, discotheken en dancings, zwembaden en foorkramers een beroep kunnen blijven doen op de dagpremie van € 160 per extra sluitingsdag.

Ook marktkramers die door de beperking van 50 kramen per markt niet kunnen starten, kunnen een beroep doen op de premie.
De premie wordt toegekend tot het moment waarop de fysieke locatie van de onderneming kan heropenen op basis van een beslissing van de Veiligheidsraad.

Nieuwe ondersteuningspremie voor groot omzetverlies

De beperkende maatregelen die opgelegd werden om de verspreiding van het virus tegen te gaan, werken voor veel ondernemingen nog steeds door, waardoor er langdurige impact op de omzet is. Zeker voor de sector van de evenementen is de impact nog steeds heel groot. Ook voor bedrijven en winkels die recent opnieuw heropend zijn, is het effect op de omzet op dit moment niet te onderschatten omdat ze capaciteitsbeperkingen moeten naleven. We voorzien nu aanvullend een corona ondersteuningspremie van € 2000.

Voor meer informatie: https://www.vlaio.be/nl/nieuws/verlenging-looptijd-hinderpremie-en-nieuwe-ondersteuningspremie?utm_campaign=9e8a6e8d1c-EMAIL_CAMPAIGN_2020_06_18_ondernemers&utm_medium=email&utm_source=VLAIO%20nieuwsbrief&utm_term=0_dd3067564a-9e8a6e8d1c-81133655

Afbeeldingen