Kerstverlichting 2021

In het verleden stonden de Unizo-afdelingen in voor de kerstverlichting in de verschillende deelgemeenten. Ze hanteerden daarbij elk een verschillende aanpak.

Het gemeentebestuur tracht nu zelf een voorzichtige eerste aanzet te geven om de kerstverlichting in de drie deelgemeenten evenwaardig uit te bouwen. Hiervoor werd inspiratie gevonden in een nieuwe techniek die tijdens een proefproject bij enkele andere gemeenten tot mooie resultaten leidde. Deze nieuwe techniek bestaat uit kerstverlichting op zonne-energie, die volledig onafhankelijk van het stroomnet functioneert.

We kiezen dus voor een ecologische oplossing waarbij hernieuwbare energie en het beperken van lichtvervuiling worden vooropgesteld.

In de Handelslei en Brugstraat in Sint-Job-in-'t-Goor en op de Gemeenteplaats van Brecht zullen de lichtpalen en een aantal bomen van lichtgevende kerstballen voorzien worden. De kerstballen zijn voorzien van een zonnepaneeltje en een batterij die zorgen voor een sfeervolle en ingetogen verlichting tijdens de donkere uren, zowel 's morgens als 's avonds. Ook aan de kerk van Overbroek en Klein Veerle komt er kerstverlichting.

In deelgemeente Sint-Lenaarts zal het gemeentebestuur het verder bestaan van de huidige kerstverlichting ondersteunen.

Afbeeldingen