Nieuwsberichten

 • Meldpunt COVID-19 besmettingen

  Als lokaal bestuur en lid van de eerstelijnszone Voorkempen, willen we bijdragen tot het snel opsporen van mogelijke COVID-19 besmettingen. Door een snelle opsporing kunnen we samen de verspreiding van het virus afremmen. Daarom richt ook de gemeente Brecht een meldpunt op: 0800 23 310. Bel naar het nummer wanneer jij of iemand in je vereniging, organisatie of bedrijf (vermoedelijk) besmet is met corona. 

 • Alle coronasteun voor de evenementensector op een rijtje

  De evenementensector werd zwaar getroffen door het coronavirus. Naast de meer algemene maatregelen zoals het 'Vlaams beschermingsmechanisme' (aanvraag nog niet mogelijk), het 'corona-overbruggingsrecht' en het 'overbruggingsrecht heropstart' werden speciaal voor de evenementensector ook specifieke steunmaatregelen gecreëerd en andere maatregelen versoepeld.

 • Ken jij de Consumptiecheque al?

  De Belgische regering besliste om de Consumptiecheques te lanceren. Met deze cheque wil de regering helpen bij de heropstart van de sectoren die hard getroffen zijn door het coronavirus en dit door extra koopkracht te creëren voor Belgische werknemers.

 • Vraag nog snel de corona ondersteuningspremie aan

  Ondernemingen die steeds open zijn gebleven of opnieuw geopend zijn na de versoepeling van de coronamaatregelen en hierdoor een omzetdaling van 60% hebben, kunnen nog tot eind augustus 2020 een ondersteuningspremie van 2.000 euro aanvragen.