Nieuwsberichten

 • Buitenlandse werkverplaatsingen

  Maak je als bedrijfsleider buitenlandse werkverplaatsingen? Moet één van je medewerkers straks voor professionele redenen naar het buitenland? Of doe je beroep op een buitenlands bedrijf om herstellingen te voorzien in jouw bedrijf?

 • Corona update - ondernemen

  Op 5 februari 2021 kondigde het Overlegcomité enkele versoeplingen van de coronamaatregelen aan. Je vindt hier een overzicht van de beslissingen en timingen.

 • Brechtse maatregelen: coronavirus

  Het coronavirus is meer dan ooit actief, waardoor het naleven van de genomen maatregelen van groot belang is, om het aantal besmettingen in te perken. Zoals jij ook al merkte, veranderen de maatregelen regelmatig. Alle informatie over corona en de meest recente maatregelen worden steeds aangevuld op www.brecht.be/corona.

 • Toegestane afwijkingen wekelijkse rustdag 2021

  Om de winkels in de gelegenheid te stellen om maximaal te kunnen recupereren van de geleden verliezen ten gevolge van de verplichte sluiting n.a.v. de coronacrisis worden in de gemeente Brecht afwijkingen op de sluitingsdagen toegestaan.

 • Verlenging steunmaatregelen ondernemers

  De geldigheidsduur van consumptiecheques (en andere cheques) en de verdubbeling van het overbruggingsrecht als crisismaatregel voor de sectoren die moeten sluiten worden verlengd. Ook de handelshuurlening wordt uitgebreid.

 • Wintersolden januari 2021

  Normaal starten de solden op 3 januari, tenzij deze dag op een zondag valt (wat in 2021 het geval is), dan starten de solden op zaterdag 2 januari. Maar, het verscheen al in de pers en ondertussen kregen we hierover ook bevestiging vanuit de FOD Economie, om een te grote drukte in de winkelstraten te vermijden, wil de regering de solden laten starten op maandag 4 januari 2021. 

 • Lig je wakker van je zaak? Praat erover!

  UNIZO provincie Antwerpen kan 100 ondernemers gratis begeleiden dankzij middelen van de Provincie Antwerpen. Samen met jou als ondernemer kijken ze gedurende een 2 uur durend gesprek naar de uitdagingen voor je onderneming, hoe je onderneming er financieel voor staat, welke opportuniteiten je kan benutten en wat je daarvoor nodig hebt. Vraag meer info via Unizo Antwerpen. 

 • Handelshuurlening aantrekkelijker gemaakt

  De Vlaamse Overheid breidt de handelshuurlening uit en maakt ze aantrekkelijker. Een huurder zal een lening van maximaal 4 maanden kunnen aangaan als de verhuurder minstens 1 maand huur kwijtscheldt. Huurders kunnen tot 60.000 euro per pand lenen aan een rente van 2% per jaar. Een ondernemer die meerdere panden huurt, kan in totaal tot maximaal 150.000 euro lenen. Pas na 6 maanden start de terugbetaling van de lening.

 • Brechtse communicatiebureaus gezocht

  De gemeente Brecht plant een grootse campagne waarin communcatieacties rond verschillende beleidsdomeinen uitgedacht en uitgewerkt moeten worden. Hiervoor willen we bij voorkeur Brechtse bedrijven aanspreken. Ben jij of ken jij een Brechts communicatiebedrijf dat de campagne kan uitwerken?