Nieuwsberichten

 • Toegestane afwijkingen wekelijkse rustdag

  Om de winkels in de gelegenheid te stellen om maximaal te kunnen genieten van de koopjesperiodes en de klanten mogelijkerwijs meer te spreiden door de extra openingsdag, worden voor het geheel van het grondgebied van de gemeente Brecht een aantal afwijkingen op de sluitingsdag toegestaan. 

 • Hinderpremie openbare werken

  Voortaan zal de communicatie met ondernemers over de hinderpremie openbare werken via de e-Box Enterprise verlopen. Dat is de digitale brievenbus voor overheidscommunicatie. Ondernemers kunnen hun e-box eenvoudig activeren via het e-loket voor ondernemers. 

 • Inspraak voor ondernemers en landbouwers

  Heb jij ideeën die de lokale economie of landbouw van Brecht vooruit zouden kunnen helpen? Wil jij de gemeente adviseren in dossiers die belangrijk zijn voor de lokale economie of landbouw? Stel je dan nu kandidaat voor de adviesraad lokale economie of voor de landbouwraad. 

 • Wil jij uitgenodigd worden voor een aanbesteding van de gemeente?

  Als gemeente zijn we regelmatig op zoek naar bedrijven die voor ons bepaalde werken of diensten kunnen uitvoeren, bepaalde goederen kunnen leveren, ... Uiteraard telt Brecht tal van lokale bedrijven waarop we beroep zouden kunnen doen. Het is ons doel om deze dan ook zoveel mogelijk te betrekken in ons aankoopbeleid.

 • Zin om mee het volgende ondernemersevent te organiseren?

  In 2022 zou het gemeentebestuur graag opnieuw een ondernemersevent organiseren net zoals de succesvolle editie van 2016. Wil jij meewerken aan de invulling en uitwerking van dit event? Ben jij een krak in het organiseren? Wil jij iets doen voor de ondernemers in je gemeente? Stel je dan kandidaat voor de werkgroep ondernemersevent. 

 • Belastingvermindering bij kwijtschelding huur handelspand

  Verhuurders die voor de maanden maart, april en/of mei 2021 de huur kwijtschelden aan huurders die hun zaak verplicht moesten sluiten wegens de coronamaatregelen, maken aanspraak op een belastingvermindering van 30 % voor de kwijtgescholden huur. In de vennootschapsbelasting wordt het voordeel toegekend onder de vorm van een niet-terugbetaalbaar belastingkrediet.