Sportieve vormingen

Vorming en opleiding van trainers, bestuurders en sporters worden de dag van vandaag steeds belangrijker in het sportgebeuren. Verschillende organisaties bieden verschillende cursussen en opleidingen aan. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste organisaties.

Dynamo Project

Het Dynamo Project is een project dat sportclubs in Vlaanderen ondersteunt op management vlak. Het Dynamo Project is er voor alle non-profit sportclubs in Vlaanderen, kleine of grote clubs. Voor sportclubs aangesloten bij een VSF federatie is deze dienstverlening gratis. Kijk zeker eens op de Dynamo-website want hier kan je tal van interessante vormingen terugvinden voor sportclubbestuurders.

Sportregio Antwerpse Kempen

Sportregio Antwerpse Kempen organiseert in samenwerking met de acht gemeenten van deze regio verschillende vormingen in jouw buurt. De vormingen werden opgenomen in de activiteitenkalender op deze website.

Vlaamse Trainersschool (Sport Vlaanderen)

De Vlaamse Trainersschool is de organisatie die sportkaderopleidingen inricht over gans Vlaanderen om goed opgeleide trainers en begeleiders te vormen. Het aanbod vind je op de website van Sport Vlaanderen. Jaarlijks brengt de VTS een brochure Sportkaderopleidingen uit. Deze is verkrijgbaar op de sportdienst.

Terugbetaling sportvorming

Wist je trouwens dat Brechtse sportverenigingen een terugbetaling kunnen aanvragen via de sportdienst voor het volgen van vormingen en bijscholingen door hun trainers, bestuursleden en vrijwilligers? Vraag ernaar bij onze sportdienst!