Oppepper! Breng pit in je vereniging!

Oppepper! Breng pit in je vereniging!

Oppepper, is dé vormings- en netwerkavond voor Brechtse verenigingen. Geef je werking een extra boost en kom in team met jouw medebestuurders naar Oppepper! Deze vorming gaat door op donderdagavond 29 februari 2024 in OC ’t Centrum.

Wat staat er op het programma?

  • 19.15 uur: deuren open en ontvangst
  • 19.30 uur: sofa-gesprekken
  • 20.00 uur: start keuze-workshops
  • 21.30 uur: netwerkreceptie met een hapje en een drankje

Sofa-gesprekken?

Tijdens de vormingsavond hebben we iets speciaals voor jullie: de sofagesprekken! Hierbij zullen enkele belangrijke figuren, zoals de burgemeester, schepenen, leden van de adviesraden en clubbestuurders plaats nemen op de sofa en kort geïnterviewd worden. Ze zullen interessante nieuwtjes brengen die relevant zijn voor het verenigingsleven. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe digitale schermen, reorganisatie van de uitleendienst, de subsidies, de Uitpas, enzo...
Mis deze waardevolle informatie niet!

Waaier van workshops

Na het gezamenlijke deel worden de aanwezigen opgesplitst. Dit jaar bieden we de keuze uit maar liefst 5 verschillende workshops. Er is voor ieder wat wils!

1. Projectsubsidies voor dummies (VOLZET!)

Je wil een aanvraag voor projectsubsidies indienen bij de gemeente Brecht, maar je weet of je hiervoor wel in aanmerking komt? Of je weet al überhaupt niet hoe je eraan moet beginnen? Wat bedoelen ze eigenlijk met “een project”? Wat zijn de voorwaarden?  En komt bijvoorbeeld de jaarlijkse opendeurdag of de aankoop van nieuwe materialen daarvoor in aanmerking?

Deze workshop wijst je de weg naar een eerste projectaanvraag. Hoe formuleer je een aantrekkelijk project? Welke informatie moet je zeker vermelden? Wat zijn de belangrijkste troeven die je project kunnen verbeteren?

Deze workshop wordt gegeven door de medewerkers van de sport-, jeugd- en cultuurdienst.

2. Waar is de vrijwilliger? 

Verenigingen kunnen niet zonder vrijwilligers maar bestaat de vrijwilliger nog? Hoe komt het dat we de vrijwilliger, bestuurder, trainer, … niet meer vinden?

Stellen we wel de juiste vraag? Welke trends zetten zich door en waar moet een vereniging rekening mee houden? Hoe kan ik de vrijwilliger van vandaag ondersteunen en aan boord houden?

Deze workshop inspireert en gaat samen met jou op zoek naar oplossingen en handvaten om mee aan de slag te gaan.

Deze workshop wordt gegeven door Koen Hendrickx van Baristaz

3. Hoe spek je de clubkas? (VOLZET!)

Samen met Baristaz gaan we op zoek naar voorbeelden en inspiratie voor centen, nieuwe duurzame sponsors en de hele werking erachter. 

Deze inspirerende workshop geeft je een andere kijk op je financiën. Spreken we nog over sponsoring of moet het marketing zijn? Hij gaat dieper in op hoe je nieuwe ondersteuners kan vinden en wat je hen aan return voor hun steun kan aanbieden. We eindigen de sessie met een aantal praktische tips & tricks.

Deze workshop wordt gegeven door Wouter Baetens van Baristaz

4. Inbraakpreventie

Wat voor sloten zitten er op je deuren? Hoeveel sleutels zijn er daar van, en wie heeft er eentje? Waar bleef die ladder van de vorige opruimdag staan? Zijn alle ramen op slot? Kunnen de ramen op slot? In deze sessie geeft politiezone Voorkempen je concrete tips om je gebouw inbraakveilig(er) te maken. Heb je zelf een concrete vraag? Dan kan je die uiteraard ook stellen. 

Deze workshop wordt gegeven door politiezone Voorkempen

5. Meet & Greet - vuur je vragen los!

Doe mee aan deze dynamische workshop "Meet & Greet"! We hebben een uniek concept voorbereid, geïnspireerd door het speeddaten. Je krijgt de kans om al die brandende vragen die je altijd al hebt willen stellen, af te vuren op je gesprekspartners. Zo zullen de burgemeester, de schepenen, de dienst evenementen, de medewerkers van de dienst vrije tijd en enkele andere interessante gesprekspartners ook mee deelnemen aan deze interactieve sessie. Vuur je vragen af over de subsidies, over de toekomstplannen van het bestuur, ... 

Daarnaast biedt het de mogelijkheid om in sneltempo andere verenigingen te leren kennen. We willen het netwerk van verenigingen onderling versterken en wie weet, misschien zelfs nieuwe samenwerkingsverbanden tot stand brengen. 

Deze workshop wordt begeleid door de medewerkers van de sport-, jeugd- en cultuurdienst.

Afsluitende netwerkreceptie

We sluiten de avond gezellig af met een drankje, hapje en een gezellige babbel. Zo kan je nog even napraten met de andere aanwezigen. Ook onze schepenen zijn aanwezig voor een netwerkbabbel. 

Locatie

OC ‘t Centrum, Dorpsstraat 73, 2960 Sint Lenaarts

Inschrijven?

Inschrijven kan online tot volzet (voor sommige workshops is er een maximum aantal) via de inschrijvingslink hieronder.

Tot slot nog een inspirerende tip: kom in team en breng je medebestuurders mee.