Erkenning Brechtse sportclubs en organisatiecomités

Elke sportvereniging die actief is op grondgebied van de gemeente Brecht kan een erkenning als "Brechtse sportvereniging" aanvragen indien deze voldoet aan een aantal voorwaarden. Ook organisatoren van sportevenementen komen in aanmerking voor een erkenning als "organisatiecomité". In het erkenningsreglement hieronder kan je alle voorwaarden terugvinden.

Als erkende Brechtse sportvereniging geniet je bovendien van een aantal voordelen. Zo kan je onder andere gratis feestmateriaal ontlenen bij de gemeentelijke uitleendienst en mag je aan jeugdleden fiscale attesten uitreiken voor opvanginitiatieven zoals kampen en uitstappen. Bovendien kan je  huursubsidies voor sporthal De Zandbergen aanvragen en geniet je van een goedkoper tarief bij het gebruik van sporthal De Ring en GC Jan vander Noot. Een volledig overzicht van alle voordelen en de voorwaarden tot erkenning, vind je terug in het erkenningsreglement.

Eén van de voorwaarden tot erkenning van je vereniging is een aansluiting bij de sportraad. Vraag dus eerst je aansluiting aan bij de Sportraad. Na je aansluiting bij de sportraad ontvang je het formulier tot erkenning van je vereniging.

Voor meer informatie over de erkenning van sportclubs en kan je terecht bij de sportconsulent.