We have winner...

Op 18 februari 2017 vond in Sporthal De Ring de jaarlijkse kampioenenviering plaats. Tijdens dit sportief feest worden Brechtse sporters die het afgelopen jaar een kampioenstitel behaalden gevierd. Sporters die een andere verdienstelijke sportprestatie hadden neergezet in het Olympische jaar 2016 werden ook gehuldigd.

Naast het huldigen van de kampioenen en verdienstelijke sporters, werden er ook trofeeën uitgereikt in vijf verschillende categorieën.

Sportbelofte: Niels Uijtdewilligen (wielrennen/veldrijiden)
Sportman: William De Smet (zeilen)
Sportvrouw: Daniella Stegner (boogschieten)
Sportploeg: TC De Merel Heren (tennis)
G-Sporttrofee: Eveline Van Looveren (paardensport)

Per titel werden er tijdens de kampioenenviering drie genomineerden bekend gemaakt. Uit deze drie genomineerden duidde een vakjury telkens een winnaar aan per titel. Aangezien 2016 een Olympisch jaar was, had elk lid van die vakjury een band met de Olympische Spelen. Ploegen en personen die het afgelopen jaar een kampioenstitel behaalden of een andere verdienstelijke sportprestatie leverden kwamen in aanmerking voor een nominatie. Terwijl de jury zich terugtrok om een winnaar aan te duiden, konden de aanwezigen genieten van een indrukwekkende judo demonstratie van de mannen (en vrouw) van judoclub Hirano uit Brecht.

De sportdienst zorgde dit jaar voor zeer originele ‘kampioenenbekers’. Iedere atleet kreeg immers een mok met de opdruk ‘kampioenenbeker’ mee naar huis. Alle aanwezige winnaars van bovenvermelde titels kregen daarbovenop een leuke aankoopcheque van de gemeente Brecht. Die cheques hadden een totale waarde van maar liefst 900 euro en werd geschonken door de sportraad van Brecht.

Tijdens de kampioenenviering werden natuurlijk ook vrijwilligers gehuldigd die zich minstens 21 jaar belangeloos inzetten voor hun sportclub. Drie vrijwilligers kregen dit jaar een gouden medaille van de minister van sport die aan hen overhandigt werd door een gemeenteraadslid.

Je kan de foto’s van de kampioenenviering 2017 terugvinden in het fotoboek. Of neem een kijkje op de facebookpagina “sportief brecht”.