Bewegen op verwijzing

Bewegen op verwijzing

Brechtenaren die na de coronacrisis fysiek en mentaal sterk willen blijven maar niet goed weten hoe dit vol te houden, kunnen gerust zijn. Het Vlaams Instituut Gezond Leven en Domus Medica zorgen ervoor dat laagdrempelige coaching via het project "Bewegen Op Verwijzing" kan doorgaan. 

Lees meer
Jij ook in de nieuwe sportraad 2.0

Jij ook in de nieuwe sportraad 2.0

Bouw jij mee aan het bruisende sportieve leven in Brecht? Neen, we zoeken geen supersportvrouw of -man …Vooral interesse in het Brechtse sport-en beweegbeleid en enthousiasme voor sport zijn belangrijk.

Lees meer
Vele sportsterren op het Sportgala!

Vele sportsterren op het Sportgala!

De mooiste gala-outfits mochten nog eens bovengehaald worden. Op het Gala van de Brechtse sportsterren schitterden de absolute top van de Brecht sportsterren voor één keertje ook op de rode loper. 6 van hen gingen achteraf ook met een STER-award naar huis. Proficiat aan alle winnaars en genomineerden!

Lees meer
Lessenreeksen sport najaar

Lessenreeksen sport najaar

Zin in sport? In september starten weer enkele leuke sportieve lessenreeksen op (bv Fit kid, rugschool, seniorengym, start-to-run ...). De inschrijvingen verlopen deze keer rechtstreeks via de zelfstandige lesgevers en niet meer via de sportdienst.

Lees meer
Sportgala

Gemeente Brecht zoekt straffe sportprestaties!

Ken jij een straffe sportmadam? Of is je zoon kampioen geworden in 2022? Of misschien behaalde je eigen sportteam wel een knappe overwinning? Wij zijn op zoek naar alle opmerkelijke en straffe sportprestaties in onze gemeente!Lees meer
runnin'brecht

Start2Run lessenreeks (0-5 km)

Ga samen met familie en vrienden de uitdaging aan om 5 km te lopen in 10 lessen onder professionele begeleiding van Runnin’Brecht. Wie gaat er dit jaar mee voor een sportieve uitdaging?! Hop hop gas erop!Lees meer
samen sport je meer

Samen sport je meer!

Wil je echt starten met sporten in 2023? 🤸 Zoek een sportbuddy! Want #samensportjemeer.Lees meer
sportelen

Sporteltour en -dag

Ook 50-plussers hebben recht op leuke, ontspannende sportactiviteiten!

De gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Stabroek en Schoten van de Sportregio Antwerpse Kempen slaan elk jaar de handen in elkaar en stellen een Sporteltoer voor. Deze Sporteltoer biedt 50-plussers een hele waaier aan beweegmogelijkheden aan. Tijdens acht verschillende sporteldagen kan je, op verschillende data en in verschillende gemeenten verspreid over een gans jaar, proeven van allerlei gekende en nieuwe sporten en dit steeds op jouw tempo. 

  • Regionaal badmintorntornooi Brecht: donderdag 20 april 2023
  • Sporteldag Wuustwezel ism Brecht: donderdag 1 juni 2023
  • Sporteldag Kalmthout ism Essen
  • Sporteldag Brasschaat
  • Regionaal petanquetornooi Brasschaat
  • Sporteldag Kapellen ism Stabroek
  • Sporteldag Schoten

Bij iedere deelname krijg je een stempel. Bij vier stempels krijg je een cadeau en maak je kans op een BONGO-bon voor een weekendje weg. Meedoen is dus de boodschap!

coming soon: brochure sporteltour en inschrijvingsmogelijkheden 

Opgelet: inschrijven is verplicht!