Bewegen op verwijzing

Bewegen op verwijzing

Brechtenaren die tijdens de coronacrisis fysiek en mentaal sterk willen blijven maar niet goed weten hoe dit vol te houden, kunnen gerust zijn. Het Vlaams Instituut Gezond Leven en Domus Medica zorgen ervoor dat laagdrempelige coaching via het project Bewegen Op Verwijzing kan doorgaan. Hiervoor wordt ingezet op videobellen, en is tijdelijk geen verwijsbrief nodig van de huisarts. Wel blijft de afstemming tussen arts en coach behouden.

Lees meer
Jij ook in de nieuwe sportraad 2.0

Jij ook in de nieuwe sportraad 2.0

Bouw jij mee aan het bruisende sportieve leven in Brecht? Neen, we zoeken geen supersportvrouw of -man …Vooral interesse in het Brechtse sport-en beweegbeleid en enthousiasme voor sport zijn belangrijk.

Lees meer
Vele sportsterren op het Sportgala!

Vele sportsterren op het Sportgala!

De mooiste gala-outfits mochten nog eens bovengehaald worden. Op het Gala van de Brechtse sportsterren schitterden de absolute top van de Brecht sportsterren voor één keertje ook op de rode loper. 6 van hen gingen achteraf ook met een STER-award naar huis. Proficiat aan alle winnaars en genomineerden!

Lees meer
Lessenreeksen sport najaar

Lessenreeksen sport najaar

Zin in sport? In september starten weer enkele leuke sportieve lessenreeksen op (bv Fit kid, rugschool, seniorengym, start-to-run ...). De inschrijvingen verlopen deze keer rechtstreeks via de zelfstandige lesgevers en niet meer via de sportdienst.

Lees meer
wintertraining

Lessenreeks Winterconditietraining van december

Zin in sport? In december start er weer een sportieve lessenreeks wintercondie-training op. Doel: tijdens de wintermaanden bouwen aan een goede basisconditie en belangrijke bouwstenen trainen voor een goede zomerconditie: core stability, lenigheid, spierkracht, …Lees meer

Sporteldag

Ook 50 plussers hebben recht op leuke, ontspannende sportactiviteiten!

De gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Stabroek en Schoten van de Sportregio Antwerpse Kempen slaan elk jaar de handen in elkaar en stellen een Sporteltoer voor. Deze Sporteltoer biedt 50- plussers een hele waaier aan beweegmogelijkheden aan. Tijdens 8 verschillende sporteldagen kan je, op verschillende data en in verschillende gemeenten verspreid over een gans jaar, proeven van allerlei gekende en nieuwe sporten en dit steeds op jouw tempo. 

Opgelet: inschrijven is verplicht! 

  • Regionaal badmintorntornooi Brecht: donderdag 20 april 2023
  • Sporteldag Wuustwezel ism Brecht: donderdag 1 juni 2023
  • Sporteldag Kalmthout ism Essen
  • Sporteldag Brasschaat
  • Regionaal petanquetornooi Brasschaat
  • Sporteldag Kapellen ism Stabroek
  • Sporteldag Schoten

Bij iedere deelname krijg je een stempel. Bij 4 stempels krijg je een cadeau en maak je kans op een BONGO bon voor een weekendje weg. Meedoen is dus de boodschap

Wil je graag meer informatie of wil je inschrijven kijk dan in de brochure of neem contact op met de sportdienst.