Bewegen op verwijzing

Bewegen op verwijzing

Brechtenaren die tijdens de coronacrisis fysiek en mentaal sterk willen blijven maar niet goed weten hoe dit vol te houden, kunnen gerust zijn. Het Vlaams Instituut Gezond Leven en Domus Medica zorgen ervoor dat laagdrempelige coaching via het project Bewegen Op Verwijzing kan doorgaan. Hiervoor wordt ingezet op videobellen, en is tijdelijk geen verwijsbrief nodig van de huisarts. Wel blijft de afstemming tussen arts en coach behouden.

Lees meer
Jij ook in de nieuwe sportraad 2.0

Jij ook in de nieuwe sportraad 2.0

Bouw jij mee aan het bruisende sportieve leven in Brecht? Neen, we zoeken geen supersportvrouw of -man …Vooral interesse in het Brechtse sport-en beweegbeleid en enthousiasme voor sport zijn belangrijk.

Lees meer
Vele sportsterren op het Sportgala!

Vele sportsterren op het Sportgala!

De mooiste gala-outfits mochten nog eens bovengehaald worden. Op het Gala van de Brechtse sportsterren schitterden de absolute top van de Brecht sportsterren voor één keertje ook op de rode loper. 6 van hen gingen achteraf ook met een STER-award naar huis. Proficiat aan alle winnaars en genomineerden!

Lees meer
Lessenreeksen sport najaar

Lessenreeksen sport najaar

Zin in sport? In september starten weer enkele leuke sportieve lessenreeksen op (bv Fit kid, rugschool, seniorengym, start-to-run ...). De inschrijvingen verlopen deze keer rechtstreeks via de zelfstandige lesgevers en niet meer via de sportdienst.

Lees meer
wintertraining

Lessenreeks Winterconditietraining van december

Zin in sport? In december start er weer een sportieve lessenreeks wintercondie-training op. Doel: tijdens de wintermaanden bouwen aan een goede basisconditie en belangrijke bouwstenen trainen voor een goede zomerconditie: core stability, lenigheid, spierkracht, …Lees meer

Ski- en snowboarddag

Winterpret op echte sneeuw

Alle Brechtse jongeren tussen 10 en 18 jaar krijgen in de krokusvakantie de kans om indoor op echte sneeuw te skiën. We trekken opnieuw naar de overdekte skipiste Skidôme in Rucphen.
Voor een prijs van 25 euro (indien woonachtig in de regio Antwerpse Kempen) krijgen zowel beginners als gevorderden 1u30 ski-of snowboardles.
Daarna kan je nog 30 minuten vrij skiën snowboarden. 

Busvervoer vanuit Brecht (vertrek aan sporthal De Ring), huur van het materiaal (inclusief verplichte helm) en verzekering voor lichamelijke ongevallen zijn in de prijs inbegrepen.

Inschrijven voor de ski- en snowboarddag kan binnenkort.