Bewegen op verwijzing

Bewegen op verwijzing

Brechtenaren die tijdens de coronacrisis fysiek en mentaal sterk willen blijven maar niet goed weten hoe dit vol te houden, kunnen gerust zijn. Het Vlaams Instituut Gezond Leven en Domus Medica zorgen ervoor dat laagdrempelige coaching via het project Bewegen Op Verwijzing kan doorgaan. Hiervoor wordt ingezet op videobellen, en is tijdelijk geen verwijsbrief nodig van de huisarts. Wel blijft de afstemming tussen arts en coach behouden.

Lees meer
Jij ook in de nieuwe sportraad 2.0

Jij ook in de nieuwe sportraad 2.0

Bouw jij mee aan het bruisende sportieve leven in Brecht? Neen, we zoeken geen supersportvrouw of -man …Vooral interesse in het Brechtse sport-en beweegbeleid en enthousiasme voor sport zijn belangrijk.

Lees meer
Vele sportsterren op het Sportgala!

Vele sportsterren op het Sportgala!

De mooiste gala-outfits mochten nog eens bovengehaald worden. Op het Gala van de Brechtse sportsterren schitterden de absolute top van de Brecht sportsterren voor één keertje ook op de rode loper. 6 van hen gingen achteraf ook met een STER-award naar huis. Proficiat aan alle winnaars en genomineerden!

Lees meer
Lessenreeksen sport najaar

Lessenreeksen sport najaar

Zin in sport? In september starten weer enkele leuke sportieve lessenreeksen op (bv Fit kid, rugschool, seniorengym, start-to-run ...). De inschrijvingen verlopen deze keer rechtstreeks via de zelfstandige lesgevers en niet meer via de sportdienst.

Lees meer
wintertraining

Lessenreeks Winterconditietraining van december

Zin in sport? In december start er weer een sportieve lessenreeks wintercondie-training op. Doel: tijdens de wintermaanden bouwen aan een goede basisconditie en belangrijke bouwstenen trainen voor een goede zomerconditie: core stability, lenigheid, spierkracht, …Lees meer

Lessenreeksen voor volwassenen

Zin in sport? Er zijn weer heel wat sportieve lessenreeksen. Vanaf dit jaar lopen de lessenreeksen zelfstandig verder. De inschrijvingen verlopen rechtstreeks via de lesgever en niet meer via de sportdienst.

Hieronder kan je een overzicht vinden van de lopende lessenreeksen en de contactgegevens:

Winterconditietraining

Doel: tijdens de wintermaanden bouwen aan een goede basisconditie en belangrijke bouwstenen trainen voor een goede zomerconditie: core stability, lenigheid, spierkracht, …
Lesgever: Jef Van Dyck ( kinesist op rust)

De lessen starten op woensdag 7 december om 20.00 uur in het gezellige turnzaaltje van GLS Klavertje 3 in Overbroek. De lessenreeks bestaat uit 14 lessen. Ze lopen tot eind maart 2023. Om de lessen kwalitatief te houden is er een maximum van 15 deelnemers per groep voorzien. Maar bij ruime belangstelling wordt de groep ontdubbeld in 2 groepen (om 19.00 uur en om 20.00 uur).

Prijs is 65 euro, inclusief verzekering sportongevallen. Ook een bewijs voor tegemoetkoming van je ziekenfonds (15 euro) wordt voorzien.

Inschrijven training winterconditie

 

Samen Bewegen en Mama & Baby

Ook de lessenreeksen 'Samen Bewegen' en 'Mama & Baby' worden verdergezet. Lesgeefster Liese Peleman organiseert de lessen vanuit haar praktijk Sanostra in Sint-Job in't Goor. 
Daar geeft ze zelfs nog extra lessenreeksen waaronder Fit Kid. Een combinatie van turnen, acrobatie, circus, (acro)yoga, sherborn, bodymap, multimove... Kortom beweeglessen om de motorische en sociaal-emotionele vaardigheden van de kinderen te bevorderen.

Leeftijd:
6-12 jaar

Wanneer:
Vanaf 23 september 2022
Vrijdag 16u30-17u30

Waar:
Turnzaal Maria Middelares
Hogebaan 2
2960 Sint-Job in't Goor

Meer info:
https://www.sanostra.be/activiteiten

 

Qi-Gong

Bij Erwin Cools kan je terecht om Qi-gong te volgen. 

Wanneer:
Maandag 20-21u
Dinsdag 20u-21u
Donderdag 10u-11u
Donderdag 20u-21u

Waar:
Sint-Job-in-'t-Goor
Overbroek
Gemeentepark Brecht

Meer info en inschrijven:
https://www.itsyourmove.be/nl/aanbod/groepslessen-qi-gong

Of mail naar erwin@itsyourmove.be
 

Rugtraining

Turnvereniging Esthetica organiseert al enkele jaren rugtraining-lessen. 
Lesgever: Jef Van Dyck (kinesist op rust)

Wanneer:
Vrijdag 10u30-11u30

Waar:
Sporthal De Ring
Ambachtslaan 7
2960 Brecht

Meer info en inschrijven:
https://estheticagymteam.be/index.php/lidmaatschap/aanbod/volwassenenaa…;

Start 2 Run

0-5 km met een beetje loopervaring

Runnin'Brecht helpt jou in het najaar opnieuw om jouw loopconditie op te bouwen naar 5 km. Personen met een beetje loopervaring kunnen aansluiten bij Runnin'Brecht op dinsdagavonden voor een snelcursus / opfrissingsreeks van 0 naar 5 km. Alle sportievelingen die al wat loopervaring hebben, die opnieuw een duwtje in de rug kunnen gebruiken.

5-10 km met wat meer loopervaring

Op 4 en 11 oktober start Runnin'Brecht met een cursus van 5 naar 10km onder leiding van een gediplomeerd trainer. De eerste initiatiedagen worden gratis aangeboden. Indien je daarna besluit om mee verder te trainen betaal je 30 euro inschrijfgeld voor 10 lessen op dinsdagavond. Daarbij ben je verzekerd en ook meteen lid van de club tot einde 2023. Inschrijven kan hier.

Waar:
Orangerie
Gemeentepark Brecht

Wanneer:
Dinsdag 20u

Heb jij al wat meer loopervaring?

Dan kan je ook aansluiten op de clubtrainingen van Running'Brecht.

Waar:
Parking Keysershoeve
Sint-Job-in-'t-Goor

Wanneer:
Zondag 10u

Meer info en inschrijvingen:
https://runninbrecht.be/

 

Conditieturnen en seniorengym

De 'Spierkracht voor senioren'-lessenreeks wordt verder gezet door lesgeefster Pascale Bral. Je kan bij haar en haar turnkring Rust Roest in 's Gravenwezel terecht voor twee nieuwe lessenreeksen: Conditieturnen en seniorengym.

Conditieturnen:
Maandag 9u-10u (dames en heren)
Donderdag 9u-10u (dames high impact)
Vrijdag 9u-10u (dames en heren low impact)

Seniorengym:
Maandag 10u-11u
Maandag 11u-12u

Waar:
Turnzaal De Wingerd
Wijnegemsteenweg (naast nr 18)
2970 's Gravenwezel

Meer info:
pascale@aenajustdifferent.be
http://turnkring-rust-roest.be/lessen/