Lessenreeksen voor volwassenen

Heel het jaar door worden lessenreeksen georganiseerd zodat elke inwoner van Brecht een keuze kan maken uit een gamma van sportieve reeksen die het best bij hun interesses aansluiten. Nieuw is dat al onze activiteiten zijn opgenomen in de brochure van de dienstencentra die ook heel wat bewegings- en andere creatieve activiteiten aanbieden. Kortom, een nog grotere waaier aan verschillende mogelijkheden in Brecht! 

Beweeg Overdag

Na een moeilijk jaar met heel wat afgelastingen, wordt er vanaf 13 september opnieuw gestart met de sportieve lessenreeksen. Om het nieuwe seizoen meteen op een mooi elan te beginnen, wordt de naam sportieve lessenreeksen omgevormd naar ‘Beweeg Overdag’. Niet alleen de naam verandert, maar ook het aanbod is aangepast. Spierkracht voor 55+ blijft bestaan en werkt met heel eenvoudige en leuke oefeningen aan de spieren. Op die manier worden algemene bewegingen in het dagelijkse leven een stuk eenvoudiger. Spierkracht voor 55+ krijgt dit seizoen gezelschap van twee nieuwe beweeginitiaties: Samen Bewegen en Mama & baby. Samen Bewegen voorziet onder het motto “Samen bewegen is zoveel leuker dan alleen” een gevarieerd beweegaanbod in de gezonde buitenlucht. Je maakt op een laagdrempelige manier kennis met sport, spel & beweging en je stimuleert elkaar om te blijven bewegen. Als laatste wil de gemeente ook de band tussen moeder en kind nog meer versterken door beweging. Met de Mama & baby-initiatie werk je aan je herstel van je lichaam, maak je jezelf sterker en mobieler. Het uiteindelijke doel is om je goed in je vel te doen voelen en dat alles samen met je kindje.

  • Spierkracht voor senioren: Elke maandag om 13.30 uur in sporthal De Ring (n.a.v. de beslissing van de gemeentelijke crisiscel is Spierkracht voor Senioren tijdelijk uitgesteld tot en met 9 januari)
  • Samen Bewegen: Elke dinsdag van 9.00 uur tot 10.00 uur op verschillende buitenlocaties in Brecht 
  • Mama & baby: Elke dinsdag van 10.30 uur tot 11.30 uur afwisselend bij Sanostra en sporthal De Ring 

Nadat je je succesvol hebt ingeschreven voor Samen Bewegen of Mama & baby, mag je je aanwezigheid voor elke les steeds aangeven via onderstaande links. Zo weet de lesgeefster wie ze mag verwachten. Alvast bedankt!

Je aanwezigheid bevestigen voor Samen bewegen, klik hier
Je aanwezigheid bevestigen voor Mama & baby, klik hier.
 

Sportieve lessenreeksen

Voor wie overdag geen tijd heeft om te sporten, maar 's avonds wel wil proeven van nieuwe (of gekende) sporten, zijn er onze sportieve initiatie-lessenreeksen. We gaan op zoek naar nieuwe trends en bieden ze op een laagdrempelige wijze aan, zodat iedereen kan deelnemen.
Het startniveau is voor iedereen haalbaar en het plezier staat vooraan. Een initiatiereeks bestaat uit 10 lessen waarna je op zoek kan gaan naar een sportclub om je favoriete sportlessen verder te zetten.

De wintertraingen starten op 10 januari 2022 om 19u in GBS De Sleutelbloem. Een goede wintertraining vormt de fundamenten en zorgt voor succes van een goede zomerconditie! Van januari tot maart willen we een stevige basis leggen om in de lente en de zomer maximaal plezier en resultaat te hebben van onze sport. Zo lopen we ook minimaal risico op kwetsuren! In een lessenreeks van 10 lessen trainen we de stabiliteit van onze romp, knieën en enkels.

Inschrijven

Inschrijven voor activiteiten kan via:

Online