Lessenreeksen voor volwassenen

Heel het jaar door worden lessenreeksen georganiseerd zodat elke inwoner van Brecht een keuze kan maken uit een gamma van sportieve reeksen die het best bij hun interesses aansluiten. Nieuw is dat al onze activiteiten zijn opgenomen in de brochure van de dienstencentra die ook heel wat bewegings- en andere creatieve activiteiten aanbieden. Kortom, een nog grotere waaier aan verschillende mogelijkheden in Brecht! 

Beweeg Overdag

Na een moeilijk jaar met heel wat afgelastingen, wordt er vanaf 13 september opnieuw gestart met de sportieve lessenreeksen. Om het nieuwe seizoen meteen op een mooi elan te beginnen, wordt de naam sportieve lessenreeksen omgevormd naar ‘Beweeg Overdag’. Niet alleen de naam verandert, maar ook het aanbod is aangepast. Spierkracht voor 55+ blijft bestaan en werkt met heel eenvoudige en leuke oefeningen aan de spieren. Op die manier worden algemene bewegingen in het dagelijkse leven een stuk eenvoudiger. Spierkracht voor 55+ krijgt dit seizoen gezelschap van twee nieuwe beweeginitiaties: Samen Bewegen en Mama & baby. Samen Bewegen voorziet onder het motto “Samen bewegen is zoveel leuker dan alleen” een gevarieerd beweegaanbod in de gezonde buitenlucht. Je maakt op een laagdrempelige manier kennis met sport, spel & beweging en je stimuleert elkaar om te blijven bewegen. Als laatste wil de gemeente ook de band tussen moeder en kind nog meer versterken door beweging. Met de Mama & baby-initiatie werk je aan je herstel van je lichaam, maak je jezelf sterker en mobieler. Het uiteindelijke doel is om je goed in je vel te doen voelen en dat alles samen met je kindje.

  • Spierkracht voor senioren: Elke maandag om 13.30 uur in sporthal De Ring (vanaf 13 september 2021)
  • Samen Bewegen: Elke dinsdag van 9.00 uur tot 10.00 uur op verschillende buitenlocaties in Brecht (vanaf 14 september 2021)
  • Mama & baby: Elke dinsdag van 10.30 uur tot 11.30 uur afwisselend bij Sanostra en sporthal De Ring (vanaf 14 september 2021)

Sportieve lessenreeksen

Voor wie overdag geen tijd heeft om te sporten, maar 's avonds wel wil proeven van nieuwe (of gekende) sporten, zijn er onze sportieve initiatie-lessenreeksen. We gaan op zoek naar nieuwe trends en bieden ze op een laagdrempelige wijze aan, zodat iedereen kan deelnemen.
Het startniveau is voor iedereen haalbaar en het plezier staat vooraan. Een initiatiereeks bestaat uit 10 lessen waarna je op zoek kan gaan naar een sportclub om je favoriete sportlessen verder te zetten.

De exacte data en meer info volgen nog.

Start 2 Run

Joggen is dé uithoudingssport bij uitstek. Het grote voordeel van die gezonde en goedkope sport in open lucht is dat je overal en op elk tijdstip van de dag kan joggen. De gemeentelijke sportdienst richt jaarlijks een “Start 2 Run”-reeks voor beginners in. Een gediplomeerde lesgever zorgt ervoor dat je na 10 weken in staat bent om 5 km te joggen! 

  • Start 2 Run beginners (0 - 5 km) op dinsdag 20.00 uur in Brecht (vanaf 28 september 2021)

Inschrijven

Inschrijven voor activiteiten kan vanaf 1 september 2021 10.00 uur:

Online