Dit zijn de genomineerden voor de kampioenenviering 2018

Op zaterdagavond 24 februari zal de titel van Brechtse Sportman & Sportvrouw, sportbelofte, sportploeg en G-sporttrofee verkozen worden tijdens de kampioenenviering.

Ben jij ook benieuwd wie gaat lopen met een titel? Kom dan zeker kijken naar de viering in sporthal de Ring! Tijdens dit sportieve feest worden de Brechtse atleten die een opmerkelijke sportprestatie geleverd hebben het afgelopen jaar in de bloemetjes gezet.

Niet alleen de effectieve winnaars van kampioenstitels komen in aanmerking voor een huldiging. Ook Brechtenaren die een plaatsje veroverden op het ereschavotje zullen plechtig gehuldigd worden. Om het plaatje compleet te maken, worden naast deze (ere)kampioenen ook andere opmerkelijke sportieve prestaties in overweging genomen voor een huldiging.

Naast de huldigingen van de individuele en ploegsporters, worden deze avond ook enkele trofeeën uitgedeeld:

  • Sportman
  • Sportvrouw
  • Sportbelofte
  • Sportploeg
  • G-sporttrofee

Na het afsluiten van het insturen van de kandidaturen (14 januari 2018), maakt de sportraad een preselectie en nomineerde 3 kandidaten per titel. Dan gebeurt een online stemming door een vakjury. De vakjury bestaat uit een samengestelde groep deskundigen, die uit verschillende invalshoeken de sport in Brecht kennen. De vakjury is opgedeeld is 4 verschillende categorieën. Elke categorie is goed voor 25% van de stemmen:

  • Categorie 1: Pers en media
  • Categorie 2: Erkende Brechtse sportclubs
  • Categorie 3: Sport-experten (Sport Vlaanderen, BOIC, sportdiensten regio, (ex-)topsporters, ex-winnaars, …)
  • Categorie 4: Leden van de Gemeenteraad / Bestuur Sportraad

Tijdens de kampioenenviering worden de resultaten van de stemmen van de vakjury bekend gemaakt. Meer informatie over de voorwaarden, trofeeën, jurering en geldprijzen kan je lezen in het reglement.

De winnaars van de trofeeën worden rijkelijk beloond met een mooie aankoopcheque van de gemeente Brecht. Een totale waarde van maar liefst 900 euro zal die avond verdeeld worden onder de winnaars. In het reglement hieronder vind je een overzicht terug van de effectieve verdeling per trofee.

Er staan weer heel wat toppers en aanstormend sporttalent in de lijst van de genomineerden, dus het beloofd een spannende strijd te worden in de verkiezing van de titels. 

Wil jij ook graag mee genieten van dit sportieve feest, dan kan dat!
De Brechtse kampioenenviering start om 19.30 uur stipt in sporthal De Ring op zaterdag 24 februari 2018. De deuren gaan open vanaf 19.00 uur.