Gala van de Brechtse Sportsterren

 

Brechtse sportsterren op het podium!

De kogel is door de kerk. Op 29 april 2022 organiseert de gemeente terug een echt event voor de Brechtse sportsterren. Een jaartje overgeslagen en enkele maanden later in het jaar dan normaal de gewoonte is, maar met die aanpassingen hoopt de sportdienst dat de organisatie veilig kan doorgaan.

Vorig jaar werden de Brechtse sportsterren in de voortuin aan huis of buiten op het sportveld nog in de bloemen gezet. Maar de gemeente wil heel graag terug gaan voor een echt event met een podium, tribune en een gezellig drankje na afloop.

Ook 2021 was op alle vlakken weer een uitzonderlijk jaar. Maar voor een aantal personen en sportclubs was 2021 ook een jaar waarin, ondanks alle beperkingen, toch nog hele mooie, sportieve prestaties zijn geleverd en dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Knaldrang?

Er moest wel wat gesleuteld worden aan het vertrouwde concept van het Gala van de Brechtse sportsterren. Het afgelopen jaar werden toch een aantal sportwedstrijden, grote tornooien en competities afgelast omwille van Corona. We verwachten dat dit ook een impact zal hebben op het aantal aanmeldingen. Daarom reikt de gemeente dit jaar één grote STERaward uit. Daarnaast werd ook de naam, de stemming, het concept en de timing een stuk aangepast. Het event vindt wat later in het jaar plaats in de hoop dat het virus wat meer onder controle is tegen dan. Markeer vrijdagavond 29 april 2022 alvast in jouw sportagenda want dan gaat het weer knallen in Brecht!

Mooie prijzen en een award voor Brechtse sportSTER!

Eén ding is alvast zeker: het wordt weer een knaleditie waar de Brechtse sportsterren die het voorbije jaar een opmerkelijke sportieve prestatie hebben geleverd, in de bloemen worden gezet. Maar ook Brechtse sportclubs of andere organisatoren die buitengewone inspanningen hebben geleverd op sportief of organisatorisch vlak om dit corona jaar te trotseren of een positieve uitstraling bezorgd werd aan de Brechtse sport, worden ook in de kijker gezet!

Tijdens het event zal de winnaar bekend gemaakt worden van de award van Brechtse sportSTER. Deze STERaward zal uitgereikt worden aan de Brechtse inwoner, Brechtse sportploeg of sportclub die in 2021 de meest opmerkelijke prestatie of realisatie heeft neergezet. De geldprijs die de hoofdvolgel (winnaar van de award) mee naar huis neemt, is niet mis. Ook zijn er mooie prijzen voorzien voor alle sporthelden tijdens het event.

Stemming

Voor het toewijzen van de unieke award van Brechtse sportSTER wordt er eind februari nog een stemming georganiseerd door een vakjury en een publieksjury.

Meer informatie over hoe alles concreet in het werk gaat over de stemming, de voorwaarden en de verdeling van de geldprijzen kan je nalezen in het reglement onderaan deze pagina.

Oproep sportieve prestaties

Ken of ben je een sporter of ploeg die in 2021 een straffe sportprestatie neerzette? Vul dan het formulier en gun jezelf of jouw sportSTER zijn of haar moment van Brechtse roem!

Ondervind je moeilijkheden bij het invoeren van je kandidatuur? Neem dan contact op met de Sportdienst via 03 660 28 30 of sportdienst@brecht.be. Wij helpen je graag verder!