Brechtse stratenloop

Op vrijdag 21 juni 2019 gaat de 17e Brechtse Stratenloop door.

Gloednieuwe ankerplaats!

De Brechtse Stratenloop verhuist dit jaar naar een nieuwe stek. Sporthal De Ring wordt de nieuwe ankerplaats waar alles gebundeld zal worden. Dit levert een aantal organisatorische voordelen op. Zo liggen de plaats van inschrijven, de start en aankomst veel dichter bij elkaar vlak naast de sporthal. De kleedkamers van de sporthal bieden een leuk extraatje: douches! Lopers en supporters die niet te voet of met de fiets afkomen, kunnen op een boogscheut hun wagen veilig parkeren op de parking van het treinstation. Wist je trouwens dat de nieuwe start en aankomstplaats perfect aansluiten op het vertrouwde parcours door het centrum van Brecht?

De loopafstanden en het parcours

De jongste lopers worden opgesplitst in 3 reeksen:

  • Kleuter-Ouder Run (geboortejaar 2013-2016): De kleuters lopen een korte afstand, vergezeld door een persoonlijke begeleider (hoeft geen ouder te zijn) en de mascottes 'Kik en Eek' . 
  • Kids Run 1 (geboortejaar 2010-2012)
  • Kids Run 2 (geboortejaar 2007-2009)

De meer ervaren lopers kunnen kiezen uit twee afstanden, namelijk: 

  • 5 km
  • 10 km

Het parcours loopt doorheen de Brechtse dorpskern waar alle straten volledig verkeersvrij worden gemaakt. Alle wedstrijden starten en komen aan bij Sporthal De Ring.

NIEUW #sportersbelevenmeer-dorp

Zoals ieder jaar denken we niet enkel aan de sportievelingen maar kunnen jong en oud ook naast het parcours genieten van een leuke sfeer. De omgeving rond de sporthal zal omgetoverd worden tot een heus sportersbelevenmeer-dorp met kinderanimatie. Een gloednieuwe tijdelijke sportplek waar jong en oud zich nog verder sportief kan komen uitleven. Ook de vertrouwde kermisattracties zullen hier terug te vinden zijn! Kom zeker ontdekken wat er nog meer te beleven valt in het sportersbelevenmeer-dorp. 

Terwijl de kids zich uitleven in het sportersbelevenmeer-dorp, kunnen de andere supporters nog gezellig verder ‘nasporten‘ op het terras van het Sportcafé met een groot aanbod aan lekkere drankjes. Of stil je honger met een superlekker ijsje van Rosa Di Luna, een knapperige hamburger van den Hansburger of een heerlijke pasta van Schrok&roll. De jonge generatie kan in Jeugdhuis Bastion terecht voor een afterparty. 

Supportersgeweld

Ook dit jaar zetten we in op extra beleving langs het parcours. Met de actie “supportersgeweld” worden de buurtbewoners opgeroepen om hun straat te versieren en de lopers aan te moedigen. Er zijn gratis supporterspakketten beschikbaar voor de buurtbewoners met onder andere toeters, stoepkrijt, ballonnen en vlaggetjes. Voldoende materiaal om de Brechtse straten om te toveren in een sfeervolle arena. Stuur een mail naar sportdienst@brecht.be voor meer informatie of vraag je supporterspakket aan via deze link.

Ontvang gratis het unieke Running T-shirt van de Brechtse stratenloop! 

Zoals elke jaar verwennen we onze lopers graag: zo ontvangt elke deelnemer een lekkere koffiekoek en een drankje bij aankomst. En voor de kinderen is er een leuk extraatje voorzien: iedere deelnemer aan de kinder- of kleuterloop ontvangt immers een knappe medaille en een klein geschenkje! 

Schrijf je vooraf in (ten laatste 2 weken voor de loop - maandag 10 juni), dan ontvang je gratis het unieke Running T-shirt van de Brechtse stratenloop.

Mooie geldprijzen voor de snelste lopers

De eerste 10 mannen en vrouwen van de 10 kilometer ontvangen een mooie geldprijs. Maar we vergeten zeker niet de eigen Brechtse lopers, want die worden nog eens extra in de watten gelegd! De organisatie deelt immers extra geldprijzen uit aan de eerste 5 Brechtse mannen en de eerste 5 Brechtse vrouwen op de langste afstand (10 kilometer).  

Elektronische tijdsregistratie

Verder pakken we ook dit jaar weer uit met een elektronisch tijdsregistratiesysteem. Aan de hand van een chip die verwerkt zit in het borstnummer, zal iedere loper bij het overschrijden van de finish in het tijdsysteem geregistreerd worden met de correcte looptijd.

Brechts jogcriterium - neem deel aan de 5 Brechtse joggings!

De 5 joggings van Brecht –De BosloopDe Clara Fey Trailde Kleipikkersrun, de Brechtse stratenloop en Fitlab Nottebohm Run – slaan de handen in elkaar en lanceren samen weer een Brechts jogcriterium. Wie deelneemt aan 3 van 5 joggings krijgt een leuk cadeau. Meer informatie over het Brechts jogcriterium.

Deelnameprijzen

Deelnemers aan de Kids Run en de Kleuter-Ouder Run (volwassene hoeft niet te betalen) betalen 4 euro. Deelnemers aan de 5 en 10 km betalen een deelnameprijs van 8 euro. De prijs voor daginschrijvingen en voorinschrijvingen is dezelfde, maar voorinschrijvers ontvangen gratis een exclusief Running T-shirt.

Korting voor groepen vanaf 10 lopers

Voor groepen vanaf 10 personen is er een mooie korting voorzien indien vooraf wordt ingeschreven. Het pakket van jouw groep kan bovendien 1 dag vooraf afgehaald worden op de sportdienst. Meer informatie en de voorwaarden kan je nalezen via de pagina rond de groepsinschrijvingen.

De stratenloop gaat voor een groen event

De gemeente Brecht streeft naar een duurzaam milieubeleid. Ook de Brechtse stratenloop wil daarin zijn steentje bijdragen! Door middel van een 10-tal actiepunten in te voeren, hopen we onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo zullen we bijvoorbeeld tijdelijke afvaleilandjes plaatsen en krijgen de medewerkers een T-shirt dat vervaardigd is uit ecologisch verantwoord materiaal. Wil jij ook je steentje bijdragen? Laat dan de auto thuis en kom bijvoorbeeld te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. We willen met deze actie een voorbeeldfunctie neerzetten voor andere Brechtse organisaties en hopen hen te kunnen inspireren en aan te zetten tot actie. 

Parkeren en mobiliteit

Wegens de beperkte parkeerplaatsen, raden we je aan om zo veel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer (goede bereikbaarheid met trein en bus) naar de stratenloop te komen. Er is een fietsenparking voorzien. Kom je toch met de auto, dan kan je terecht op de beschikbare parkeerplaatsen op de privéparking van ALDI of op de grote parking van het treinstation van Brecht (kom dan te voet via de koetunnel). In het politiereglement kan je nalezen welke straten vanaf wanneer worden afgesloten. 

Volg ons op facebook!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes over de Brechtse stratenloop? Dan kan je ons volgen via de facebookpagina "Brechtse stratenloop".

Uurregeling

18.35 uur: Kleuter-ouder Run (geboortejaar 2013-2016)
18.45 uur: Kids Run 1 (geboortejaar 2010-2012)
18.55 uur: Kids Run 2 (geboortejaar 2007-2009)
19.10 uur: 5 km
20.00 uur: 10 km
 

Inschrijven voor de stratenloop

Het is aan te raden om vooraf in te schrijven want dan ontvang je GRATIS een knap Running T-shirt. Dat kan tot maandagnacht 10 juni. Dan worden de voorinschrijvingen definitief afgesloten. Je kan dan wel nog inschrijven ter plaatse in het wedstrijdsecretariaat. De daginschrijvingen openen vanaf 16.30 uur tot en lopen tot 15 minuten voor de start van het loopnummer.

De voorinschrijvers kunnen hun borstnummer ophalen op vrijdag 21 juni op het wedstrijdsecretariaat in sporthal De Ring dat opent om 16.30 uur.

Online inschrijvingen via deze link

 

 

Samengevat - Brechtse stratenloop

Voor wie? Van 2,5 tot 100 jaar
Wanneer? Vrijdag 21 juni 2019
Waar? Sporthal De Ring, Ambachtslaan 7 - 2960 Brecht
Inschrijven? Je kan vooraf inschrijven via deze link tot en met maandagnacht 10 juni (GRATIS Running T-shirt). 
Inschrijven kan ook ter plaatse vanaf 16.30 uur, maar dan ontvang je geen T-shirt.
Prijs? Kleuter- en Kidsrun: 4 euro, andere afstanden: 8 euro
Meer info of vragen? Contacteer de sportdienst

 

Met dank aan de gouden sponsors: 

Fitlab Nottehohm
A&B Kantoor
Van Opstal - Van Boxel

Met dank aan onze zilveren sponsors:

SBB
Luyckx

Met dank aan onze bronzen sponsor:

Aloca
Bolipa