Brechtse stratenloop

Op vrijdag 22 juni 2018 gaat de 16e Brechtse Stratenloop door.

Een bruisende Gemeenteplaats

Zoals ieder jaar denken we niet enkel aan de sportievelingen maar kunnen jong en oud ook naast het parcours genieten van een leuke sfeer. Door de fijne randanimatie, kermisattracties, en een bruisende Gemeenteplaats heeft niemand nog een reden om niet af te zakken naar het centrum van Brecht. Het zal weer een drukke bedoeling worden die avond op de Gemeenteplaats. 

Ambiance verzekerd met Discobar Fietszak!

Doorlopend van 18.30 tot 23.00 uur zorgt Discobar Fietszak voor de nodige muzikale ondersteuning op de Gemeenteplaats. Ook zijn de kermisattracties geopend voor de kleinste deelnemers.

Ontvang gratis het unieke Running T-shirt van de Brechtse stratenloop! 

Zoals elke jaar verwennen we onze lopers graag: zo ontvangt elke deelnemer een mooi aandenken, een koffiekoek en een drankje bij aankomst. En voor de kinderen is er een leuk extraatje voorzien: iedere deelnemer aan de kinder- of kleuterloop ontvangt immers een knappe medaille! Schrijf je vooraf in (ten laatste 2 weken voor de loop), dan ontvang je gratis het unieke Running T-shirt van de Brechtse stratenloop.

Mooie geldprijzen voor de snelste lopers

De eerste 10 mannen en vrouwen van de 10 kilometer ontvangen een mooie geldprijs. Maar we vergeten zeker niet de eigen Brechtse lopers, want die worden nog eens extra in de watten gelegd! De organisatie deelt immers extra geldprijzen uit aan de eerste 5 Brechtse mannen en de eerste 5 Brechtse vrouwen op de langste afstand (10 kilometer).  

Elektronische tijdsregistratie

Verder pakken we ook dit jaar weer uit met een elektronisch tijdsregistratiesysteem. Aan de hand van een chip die verwerkt zit in het borstnummer, zal iedere loper bij het overschrijden van de finish in het tijdsysteem geregistreerd worden met de correcte looptijd.

De loopafstanden en het parcours

De jongste lopers worden opgesplits in 3 reeksen:

  • Kleuter-Ouder Run 100 m (geboortejaar 2011-2014): De kleuters lopen, vergezeld door een persoonlijke begeleider (hoeft geen ouder te zijn) en de mascottes 'Kik en Eek' over de Gemeenteplaats. De afstand bedraagt iets meer dan 100 meter. Plezier verzekerd! 
  • Kids Run 500 m (geboortejaar 2008-2010)
  • Kids Run 1 km (geboortejaar 2005-2007)

De meer ervaren lopers kunnen kiezen uit twee afstanden, namelijk 5 km en 10 km. Het parcours start in de Mudaeusstraat ter hoogte van het museum en loopt doorheen de mooie Brechtse dorpskern waar alle straten volledig verkeersvrij worden gemaakt. De aankomst is voorzien op de Gemeenteplaats.

Korting voor groepen vanaf 10 lopers

Voor groepen vanaf 10 personen is er een mooie korting voorzien indien vooraf wordt ingeschreven. Het pakket van jouw groep kan bovendien 1 dag vooraf afgehaald worden op de sportdienst. Meer informatie en de voorwaarden kan je nalezen via de pagina rond de groepsinschrijvingen.

Brechts jogcriterium - neem deel aan de 4 Brechtse joggings!

De vier joggings van Brecht – De Bosloopde Kleipikkersrun, de Brechtse stratenloop en (NIEUW) Fitlab Nottebohm – slaan de handen in elkaar en lanceren samen weer een Brechts jogcriterium. Wie deelneemt aan drie van vier joggings krijgt een leuk cadeau aangeboden door de Brechtse sportraad. Meer informatie over het Brechts jogcriterium.

Mobiliteit en parking tijdens de stratenloop

Wegens de beperkte parkeerplaatsen, raden we je aan om zo veel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer (goede bereikbaarheid met trein en bus) naar de stratenloop te komen. Er is een fietsenparking naast GC Jan vander Noot. Kom je toch met de auto, dan kan je terecht op de beschikbare parkeerplaatsen in de Ambachtslaan te Brecht, nabij de sporthal en de voetbalvelden of op de privéparking van ALDI. In het politiereglement kan je nalezen welke straten vanaf wanneer worden afgesloten. 

Deelnameprijzen

Deelnemers aan de Kids Run en de Kleuter-Ouder Run (volwassene hoeft niet te betalen) betalen 4 euro. Deelnemers aan de 5 en 10 km betalen een deelnameprijs van 8 euro. De prijs voor daginschrijvingen en voorinschrijvingen is dezelfde, maar voorinschrijvers ontvangen gratis een exclusief Running T-shirt.

De stratenloop gaat voor een groen event

De gemeente Brecht streeft naar een duurzaam milieubeleid. Ook de Brechtse stratenloop wil daarin zijn steentje bijdragen! Door middel van een 10-tal actiepunten in te voeren, hopen we onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo zullen we bijvoorbeeld tijdelijke afvaleilandjes plaatsen op de Gemeenteplaats en krijgen de medewerkers een T-shirt dat vervaardigd is uit ecologisch verantwoord materiaal. Wil jij ook je steentje bijdragen? Laat dan de auto thuis en kom bijvoorbeeld te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Er is een fietsenstalling naast GC Jan vander Noot. We willen met deze actie een voorbeeldfunctie neerzetten voor andere Brechtse organisaties en hopen hen te kunnen inspireren en aan te zetten tot actie. 

Volg ons op facebook!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes over de Brechtse stratenloop? Dan kan je ons volgen via de facebookpagina "Brechtse stratenloop".

 

Samengevat - Brechtse stratenloop

Voor wie? Jong en oud, iedereen is welkom!
Wanneer? Vrijdag 23 juni 2017
18.35 uur: Kleuter-ouder Run 100 m (geboortejaar 2011-2014)
18.45 uur: Kids Run 500 m (geboortejaar 2008-2010) 
18.55 uur: Kids Run 1 km (geboortejaar 2005-2007) 
19.10 uur: 5 km
20.00 uur: 10 km
21.00 uur: Prijsuitreiking en optreden
Waar? Afhalen borstnummer: GC Jan vander Noot, Mudaeusstraat 9 - 2960 Brecht
Inschrijven? Vooraf inschrijven tot 12 juni (GRATIS Running T-shirt bij voorinschrijving)
Inschrijven kan ook ter plaatse vanaf 16.30 uur, maar dan ontvang je geen T-shirt.
Prijs? Kleuter- en Kidsrun: 4 euro, andere afstanden: 8 euro.
Meer info of vragen? Contacteer de sportdienst

 

Met dank aan de gouden sponsors: 

Fitlab Nottehohm
A&B Kantoor
Van Opstal - Van Boxel

Met dank aan onze zilveren sponsor:

SBB
Luyckx
Drinkcenter Guy