Brechtse stratenloop

Geniet nog even na van de 17e Brechtse Stratenloop:

 

De Stratenloop komt thuis

De 18e  editie van de Brechtse Stratenloop verhuist dit jaar terug naar haar vaste stek. De Gemeenteplaats wordt het sportieve ankerpunt en het heus sportersbelevenmeer-dorp waar de kids zoveel kunnen beleven, komt gewoon mee!. Dit levert een super gezellige dorpssfeer op voor zowel de lopers, supporters als kids. 

De loopafstanden en het parcours

Het parcours loopt doorheen de Brechtse dorpskern waar alle straten volledig verkeersvrij worden gemaakt. 

Op het programma:

  • 18.15 uur: Kleuter-Ouder Run (3 – 6 jaar) - 150 m
  • 18.30 uur: Kids jogging 1 (7 – 8 jaar) – 500 m
  • 18.40 uur: Kids jogging 2 (9 – 10 jaar) – 500 m
  • 18.50 uur: Kids jogging 3  (11 – 12 jaar) – 1000 m
  • 19.10 uur: 5 km (1x grote ronde)
  • 20.00 uur: 10 km (2x grote ronde)

De kleuters lopen een korte afstand, vergezeld door een persoonlijke begeleider (hoeft geen ouder te zijn) en de mascottes 'Kik en Eek' . 

#sportersbelevenmeer-dorp met kinderanimatie

Jong en oud kunnen ook naast het parcours genieten van een leuke sfeer. De gemeenteplaats zal omgetoverd worden tot een heus sportersbelevenmeer-dorp met kinderanimatie. De ganse familie kan zich tussen 18.00 en 21.00 uur komen uitleven bij de verschillende sportieve initiaties en spelletjes. De kinderen die hebben deelgenomen aan de stratenloop zullen een gratis stempelkaart ontvangen voor het sportersbelevenmeer-dorp. (Ook de kids die niet deelnemen kunnen voor een kleine prijs een stempelkaartje aankopen). En naast de sportieve initiaties kan je hier ook een springkasteel en enkele kermisattracties terugvinden!  Terwijl de kinderen zich hier sportief uitleven, kunnen de andere supporters nog gezellig verder ‘nasporten‘ op het Gemeenteplein met een groot aanbod aan lekkere drankjes, of in 1 van de horecagelegenheden.. Je honger kan je dan weer de baas met een superlekkere knapperige hamburger van den Hansburger of een heerlijke pasta van Schrok&roll. 

Supportersgeweld

Ook dit jaar zetten we in op extra beleving langs het parcours. Met de actie “supportersgeweld” worden de buurtbewoners opgeroepen om hun straat te versieren en de lopers aan te moedigen. Er zijn gratis supporterspakketten beschikbaar voor de buurtbewoners met onder andere toeters, stoepkrijt, ballonnen en vlaggetjes. Voldoende materiaal om de Brechtse straten om te toveren in een sfeervolle arena. Woon je op het parcours? Vraag dan je supporterspakket aan bij de dienst Vrije Tijd.

Schrijf vooraf in en ontvang het unieke Running T-shirt! 

Schrijf je vooraf in (ten laatste 2 weken voor de loop - maandag 15 juni), dan ontvang je gratis het unieke Running T-shirt van de Brechtse stratenloop. Inschrijven kan uiteraard ook nog op de dag zelf  in GC jan vander Noot. 

Zoals elke jaar verwennen we onze lopers graag: zo ontvangt elke deelnemer een lekkere koffiekoek en een drankje bij aankomst. En voor de kinderen is er een leuk extraatje voorzien: iedere deelnemer aan de kinder- of kleuterloop ontvangt immers een knappe medaille en een klein geschenkje! 

Deelnameprijzen

Deelnemers aan de Kids joggin en de Kleuter-Ouder Run (volwassene hoeft niet te betalen) betalen 4 euro. 

Deelnemers aan de 5 en 10 km die graag meelopen, maar geen tijdsregistratie wensen, betalen 8 euro, zij komen niet in de uitslag terecht.

Deelnemers aan de 5 en 10 km die meelopen en meedoen voor een goede uitslag, betalen 10 euro.

De prijs voor daginschrijvingen en voorinschrijvingen is dezelfde, maar voorinschrijvers ontvangen gratis een exclusief Running T-shirt.

Mooie geldprijzen voor de snelste lopers

De eerste 10 mannen en vrouwen van de 10 kilometer ontvangen een mooie geldprijs. Maar we vergeten zeker niet de eigen Brechtse lopers, want die worden nog eens extra in de watten gelegd! De organisatie deelt immers extra geldprijzen uit aan de eerste 5 Brechtse mannen en de eerste 5 Brechtse vrouwen op de langste afstand (10 kilometer).  

Elektronische tijdsregistratie

Ook dit jaar werken we weer met een elektronisch tijdsregistratiesysteem. Aan de hand van een chip die verwerkt zit in het borstnummer, zal iedere loper (met een chip) bij het overschrijden van de finish in het tijdsysteem geregistreerd worden met de correcte looptijd.

Brechts jogcriterium - neem deel aan de 5 Brechtse joggings!

De 5 joggings van Brecht – De Bosloop, De Clara Fey Trail, de Kleipikkersrun, de Brechtse stratenloop en Fitlab Nottebohm Run – slaan jaarlijks handen in elkaar en lanceren samen een Brechts jogcriterium. Wie deelneemt aan minstens 3 van 5 joggings krijgt een leuk cadeau. Meer informatie over het Brechts jogcriterium.

Korting voor groepen vanaf 10 lopers

Voor groepen vanaf 10 personen is er een mooie korting voorzien indien vooraf wordt ingeschreven. Het pakket van jouw groep kan bovendien 1 dag vooraf afgehaald worden op de sportdienst. Meer informatie en de voorwaarden kan je nalezen via de pagina rond de groepsinschrijvingen.

De stratenloop gaat voor een groen event

De gemeente Brecht streeft naar een duurzaam milieubeleid. Ook de Brechtse stratenloop wil daarin zijn steentje bijdragen! Door middel van een 10-tal actiepunten in te voeren, hopen we onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo zullen we bijvoorbeeld tijdelijke afvaleilandjes plaatsen en krijgen de medewerkers een T-shirt dat vervaardigd is uit ecologisch verantwoord materiaal. Wil jij ook je steentje bijdragen? Laat dan de auto thuis en kom bijvoorbeeld te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. We willen met deze actie een voorbeeldfunctie neerzetten voor andere Brechtse organisaties en hopen hen te kunnen inspireren en aan te zetten tot actie. 

Parkeren en mobiliteit

Wegens de beperkte parkeerplaatsen, raden we je aan om zo veel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer (goede bereikbaarheid met trein en bus) naar de stratenloop te komen. Er is een fietsenparking voorzien. Kom je toch met de auto, dan kan je terecht op de beschikbare parkeerplaatsen op de privéparking van ALDI of op de grote parking van het treinstation van Brecht (kom dan te voet via de koetunnel). In het politiereglement kan je nalezen welke straten vanaf wanneer worden afgesloten. 

WIN WIN WIN

Wil jij graag kans maken op een leuke prijs? Stuur dan het stratenloop-postkaartje naar je favoriete loopmaatje of je hevigste supporter om hen uit te nodigen en val beiden in de prijzen! De postkaartjes zijn gratis te verkrijgen op de dienst vrije tijd (Gemeenteplaats 1) of in Sporthal De Ring (Ambachtslaan 7).

Volg ons op Facebook!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes over de Brechtse stratenloop? Dan kan je ons volgen via de facebookpagina "Brechtse stratenloop".

Inschrijven voor de stratenloop

Het is aan te raden om vooraf in te schrijven want dan ontvang je GRATIS een knap Running T-shirt. Dat kan tot maandagnacht 15 juni. Dan worden de voorinschrijvingen definitief afgesloten. Je kan dan wel nog inschrijven ter plaatse in het wedstrijdsecretariaat. De daginschrijvingen openen vanaf 16.30 uur tot en lopen tot 15 minuten voor de start van het loopnummer.

De voorinschrijvers kunnen hun borstnummer ophalen op vrijdag 26 juni op het wedstrijdsecretariaat in gc Jan vander Noot dat opent om 16.30 uur.

 

Met dank aan de gouden sponsors: 

Fitlab Nottehohm
A&B Kantoor
Van Opstal - Van Boxel

Met dank aan onze zilveren sponsors:

SBB
Luyckx

Met dank aan onze bronzen sponsor:

Aloca

 

Samengevat - Brechtse stratenloop

Voor wie? Van 2,5 tot 100 jaar
Wanneer? Vrijdag 26 juni 2020
Waar? Gemeenteplein, Brecht 
Inschrijven? Je kan vooraf inschrijven via deze link tot en met maandagnacht 15 juni (GRATIS Running T-shirt). 
Inschrijven kan ook ter plaatse vanaf 16.30 uur, maar dan ontvang je geen T-shirt.
Prijs? Kleuter- en Kidsrun: 4 euro, andere afstanden: 8 euro zonder tijdsregistratie, 10 euro met tijdsregistratie
Meer info of vragen? Contacteer de sportdienst