Tekeninginzamelactie voor Brechtse woonzorgcentra

Op vrijdag 26 juni 2020 doet de sportdienst van Brecht een tekeninginzamelactie voor de bewoners van de Brechtse woonzorgcentra. Sportconsulent Kristian Vander Mast loopt die dag een parcours van 30km door Brecht en voorziet alle Brechtse woonzorgcentra van tekeningen. Als triatleet ziet Kristian het project als een mooie bijdrage vanuit de sportdienst en als leuke uitdaging voor zichzelf. 

Vrijdag 26 juni zamelt de sportdienst van de gemeente Brecht tekeningen in tijdens een loopronde doorheen de gemeente. Sportconsulent Kristian Vander Mast heeft voor die dag een parcours van 30km uitgestippeld dat langs de woonzorgcentra van Sint-Lenaarts (Sint-Lenaartshof) Sint-Job-in-'t-Goor ('t Zand & Klavertje Vier) en Brecht (Welzijnscampus Sint-Maria & De Kleine Kasteeltjes). De inwoners kunnen langs de kant van het parcours staan om hem aan te moedigen en meteen ook tekeningen mee te geven die dan worden bezorgd aan de bewoners van de verschillende woonzorgcentra. Ook voordien kunnen tekenen al ingeleverd worden in de brievenbus van de dienst vrije tijd op de Gemeenteplaats. De sportdienst wil op die manier haar steentje bijdragen in de strijd tegen corona door vereenzaming in woonzorgcentra tegen te gaan. De datum is niet zomaar gekozen. Normaal gezien ging op vrijdag 26 juni 2020 de Brechtse Stratenloop doorgaan, maar die is door corona afgelast. Nu zal er dus toch op 26 juni een loopevenement plaatsvinden in Brecht.

Kristian Vander Mast is een fervent triatleet, maar zag door corona de geplande wedstrijden een voor een in het water vallen. Om toch terug een doel te hebben, bedacht hij samen met zijn collega's een plan om iets te doen voor de woonzorgcentra. "Het begon als een weddenschap tussen mijn collega's en ik. Indien zij een ronde konden maken die door alle deelgemeentes van Brecht passeerde, beloofde ik die toer al lopend af te leggen. Toen het parcours eenmaal was uitgetekend, kwam er de bedenking of we er niet meteen een goed doel aan konden koppelen. En zo is het idee van de tekeninginzamelactie voor Brechtse woonzorgcentra ontstaan." De laatste kilometers zal Kristian trouwens vergezeld worden door 2 special guests.

TIJDSCHEMA

Om een idee te hebben waar en wanneer Kristian zal passeren, vind je hieronder een tijdschema. Uiteraard gaat het hier om een schatting en kan de reële doorkomsttijd nog wat verschillen. In het schema is ook rekening gehouden met kleine pauzes aan de WZC's om de tekeningen af te geven.

Start op Gemeenteplaats: 13u
Kerk Sint-Lenaarts: 13u15-13u18
WZC Sint-Lenaarts: 13u20-13u24
Abdijlaan: 13u55-14u05
Luyckx: 14u10-14u23
Dienstencentrum Sint-Job: 14u33-14u50
De Merel: 15u00-15u22
Kerk Overbroek: 15u20-15u46
WZC Brecht: 15u38-16u07
Aankomst op Gemeenteplaats: 15u45-16u15

ROUTE

Onderaan vindt u de route die zal gelopen worden. Wil je graag de route tot in detail bekijken, klik dan hier.

Afbeeldingen