Nieuwsberichten

 • Gemeente zoekt straffe sportprestaties!

  Ken jij een straffe sportmadam? Of is jouw buurjongen misschien Belgisch kampioen geworden in 2019? Of misschien verdient jouw vereniging wel de award voor coolste sportclub? Laat het weten aan de sportdienst!

 • Nieuw AED-toestel aan Sporthal De Ring

  Vanaf nu hangt er aan de buitenzijde van Sporthal De Ring een nieuw AED-toestel. Binnenkort zal er ook een vormingsmoment georganiseerd worden om inwoners te informeren over het correct gebruik van zo'n toestel.

 • Winnaars ballonnenwedstrijd bekend

  Om de hashtag #sportersbelevenmeer bekender te maken op sociale media, organiseerde de sportdienst een fotowedstrijd. Uit alle inzendingen selecteerde de sportdienst uiteindelijk 10 winnaars. Ontdek ze hier.

 • Extra middelen voor ondersteuning van het schoolzwemmen

  De gemeenteraad heeft beslist om voor alle Brechtse scholengemeenschappen meer financiële middelen te voorzien voor de ondersteuning van het schoolzwemmen. Het budget voor de uitbetaling van het buitengemeentelijke zwembadgebruik zal vanaf 2020 volledig omgezet worden naar die toelage voor het schoolzwemmen. 

 • Gezocht: burgers met een hart voor Brecht!

  2019 is de start van een nieuwe legislatuur met een nieuw gemeentebestuur. Het betekent ook een nieuwe start voor onze adviesraden. En voor die raden zoeken we enthousiaste burgers om het bestuur te adviseren. Laat dus jouw stem horen en maak van onze gemeente een nog mooiere plek om te wonen.

 • Spierkracht voor senioren

  Het belang van krachttraining om op latere leeftijd goed te functioneren is wetenschappelijk voldoende ondersteund. Met heel eenvoudige en leuke oefeningen wordt (opnieuw) aan de spieren gewerkt. 

 • Krolf

  Krolf: bewegen maar vooral genieten!

  Maak kennis met ‘Krolf’! Een mengeling van golf en croquet! Benieuwd? Kom zeker een kijkje nemen tijdens onze initiatienamiddag op 24 april en geraak verknocht aan deze rustige maar competitieve sport die je in de buitenlucht kan uitoefenen.