Nieuwsberichten

 • Jij ook in de nieuwe sportraad 2.0

  Bouw jij mee aan het bruisende sportieve leven in Brecht? Neen, we zoeken geen supersportvrouw of -man …Vooral interesse in het Brechtse sport-en beweegbeleid en enthousiasme voor sport zijn belangrijk.

 • Laatste kans terugbetaling lidgeld vrijetijdsbesteding jongeren

  Een jaar geleden keurde de gemeenteraad een reglement goed waarbij alle Brechtse kinderen recht hebben op een éénmalige tegemoetkoming van 25 euro op het inschrijvingsgeld dat ze betaalden bij een Brechtse vereniging. Je kan deze toelage nog aanvragen tot en met 31 december 2021.

 • Lessenreeksen wordt 'Beweeg Overdag'

  Na een moeilijk jaar met heel wat afgelastingen, werd er in september opnieuw gestart met de sportieve lessenreeksen. Om het nieuwe seizoen meteen op een mooi elan te beginnen, werd de naam sportieve lessenreeksen omgevormd naar ‘Beweeg Overdag’. Niet alleen de naam verandert, maar ook het aanbod is aangepast.

 • Dienst vrije tijd werkt op afspraak

  Om niet voor een gesloten deur te staan of niet te moeten wachten op de juiste collega, werkt de dienst vrije tijd vanaf september op afspraak. Stel je vraag of maak je afspraak via 03 660 28 30 of vrijetijd@brecht.be. Je komt bij de juiste persoon terecht die je vraag vooraf al kan voorbereiden. 

 • Winnaars alternatief Brechtse Stratenloop

  Voor het tweede jaar op rij kon de Brechtse Stratenloop jammer genoeg niet doorgaan in zijn gekende vorm. Gelukkig werd een coronaproof alternatief bedacht. Er werd namelijk een mooi parcours van 5 km voorzien in en rond domein De Merel dat deelnemers op hun eigen gekozen moment konden lopen of wandelen. Door je activiteit te registreren en op te sturen naar de sportdienst, kon er kans gemaakt worden op leuke prijzen. De tijd van de registratie was niet van belang. Uit alle deelnemers (zo'n 150 in totaal) werden uiteindelijk 15 winnaars geloot. 

 • Jobstudenten gezocht - dienst vrije tijd

  De dienst vrije tijd zoekt nog 2 voltijdse jobstudenten voor de ondersteuning van het vakantieaanbod. Ben jij energiek, creatief en hou je van organiseren? Ben je minstens 18 jaar oud? Stel je dan snel kandidaat! 
   

 • Brechtse maatregelen: coronavirus

  Het coronavirus is meer dan ooit actief, waardoor het naleven van de genomen maatregelen van groot belang is, om het aantal besmettingen in te perken. Zoals jij ook al merkte, veranderen de maatregelen regelmatig. Alle informatie over corona en de meest recente maatregelen worden steeds aangevuld op www.brecht.be/corona.

 • Sporten in corona

  Ook op onze sportactiviteiten heeft de strijd tegen het coronavirus heel wat impact. De gemeente Brecht roept al haar inwoners, verenigingen en leden op om de regels strikt na te leven en samen ieders veiligheid te garanderen. De meest recente maatregelen vind je op deze pagina.