Bewegen op verwijzing

Bewegen op verwijzing

Brechtenaren die tijdens de coronacrisis fysiek en mentaal sterk willen blijven maar niet goed weten hoe dit vol te houden, kunnen gerust zijn. Het Vlaams Instituut Gezond Leven en Domus Medica zorgen ervoor dat laagdrempelige coaching via het project Bewegen Op Verwijzing kan doorgaan. Hiervoor wordt ingezet op videobellen, en is tijdelijk geen verwijsbrief nodig van de huisarts. Wel blijft de afstemming tussen arts en coach behouden.

Lees meer
Jij ook in de nieuwe sportraad 2.0

Jij ook in de nieuwe sportraad 2.0

Bouw jij mee aan het bruisende sportieve leven in Brecht? Neen, we zoeken geen supersportvrouw of -man …Vooral interesse in het Brechtse sport-en beweegbeleid en enthousiasme voor sport zijn belangrijk.

Lees meer
Vele sportsterren op het Sportgala!

Vele sportsterren op het Sportgala!

De mooiste gala-outfits mochten nog eens bovengehaald worden. Op het Gala van de Brechtse sportsterren schitterden de absolute top van de Brecht sportsterren voor één keertje ook op de rode loper. 6 van hen gingen achteraf ook met een STER-award naar huis. Proficiat aan alle winnaars en genomineerden!

Lees meer
Lessenreeksen sport najaar

Lessenreeksen sport najaar

Zin in sport? In september starten weer enkele leuke sportieve lessenreeksen op (bv Fit kid, rugschool, seniorengym, start-to-run ...). De inschrijvingen verlopen deze keer rechtstreeks via de zelfstandige lesgevers en niet meer via de sportdienst.

Lees meer
wintertraining

Lessenreeks Winterconditietraining van december

Zin in sport? In december start er weer een sportieve lessenreeks wintercondie-training op. Doel: tijdens de wintermaanden bouwen aan een goede basisconditie en belangrijke bouwstenen trainen voor een goede zomerconditie: core stability, lenigheid, spierkracht, …Lees meer

G-sport

Wat is G-sport?

G-sport is een benaming voor sport en beweging voor iedereen met een motorische of verstandelijke beperking.
We proberen ook aan deze mensen, die in een reguliere clubwerking hun ding niet vinden, voldoende beweging aan te bieden. 

Ben je een G-sporter of heb je een beperking en wil je graag gaan sporten? 

Een aantal Brecht sportclubs bieden G-sportlessen aan (de contactgegevens kan je terugvinden bij de Brechtse sportclubs):

  • Esthetica Gymteam: G-gymnastiek
  • Dansgroep Syrah en Dancarta: G-dans
  • RAHC : G- hockey
  • Stapelheyde: paardensport

Hierboven de sport niet gevonden wat je zocht? Ga dan zeker eens een kijkje nemen op de website van Sport Vlaanderen. Want ook in onze buurgemeentes zijn er heel wat gespecialiseerde G-sportclubs. Op deze website kan je een overzicht vinden van al deze sportclubs. Bovendien kan je je vraag stellen aan de regionale G-sportconsulent.

www.sport.vlaanderen/g-sport/hoe-kunnen-wij-helpen/g-sport-aanbod/ 

Advies nodig binnen jouw organisatie?

  • Hoe start je een G-werking binnen je club op?
  • Waar kan je subsidies krijgen voor G-sport?

Bij de regionale G-sportconsulent kan je terecht voor tips en advies in verband met G-sport. 

Of neem eens een kijkje op de website van het kenniscentrum G-sport dat gevestigd is in Brasschaat.