Animatorenwerving 2023

Speelplein Speelkriebels

Speelkriebels is de gemeentelijke speelpleinwerking van de gemeente Brecht. 

Elke paas- en zomervakantie doen we er alles aan om van het speelplein een plek te maken waar kinderen zich thuis voelen en zich keigoed kunnen amuseren. Onze animatoren bereiden gevarieerde activiteiten voor. Deze activiteiten worden afgewisseld met vrij spel, waarbij er steeds animatoren aanwezig zijn om de kinderen materiaal of spontane speelimpulsen te bieden. 

Op onze speelpleinen staat het vakantiegevoel centraal. Kinderen komen naar Speelkriebels omdat ze er naar hartenlust kunnen 'ravotten'. Vuilen worden mag!

Op onze speelpleinen is iedereen welkom! We proberen onze activiteiten af te stemmen op maat van elk kind, met inclusie als belangrijke waarde. 

Waar?

Speelkriebels gaat tijdens de paas- en zomervakantie door op 2 locaties: 

 

 • Sint-Job: Kristus Koning - Bethaniëlei 5 (ingang Zuid 2)
 • Sint-Lenaarts: KLJ Sint-Lenaarts - Houtstraat 4E

Voor wie?

Voor iedereen die tussen 6 en 12 jaar oud is, geboortejaren 2017-2010.

Kinderen en jongeren die naar ons speelplein komen zijn divers. Sommige onder hen hebben specifieke zorgbehoeften. Dat kan zijn door maatschappelijke kwetsbaarheid, door een fysieke of mentale beperking, maar net zo goed door een medisch probleem. We vinden dat ook zij een plaatsje verdienen op ons speelplein!

Een dagje speelplein

Ons speelplein gaat door van 3 tot 14 april en van 3 juli tot 25 augustus 2023. 

(Het speelplein is gesloten op 10 april, 11 juli, 21 juli en 15 augustus omwille van feestdagen.)

 

 • 7.30 tot 9.00 uur: vooropvang (door de animatoren)
 • 9.00 tot 16.00 uur: speelpleindag 
 • 16.00 tot 18.00 uur: naopvang (door de animatoren)

We vragen aan de ouders om de kinderen niet later dan 9.00 uur te brengen en niet vroeger dan 16.00 uur te komen halen. Alle kinderen blijven tussen 9.00 en 16.00 uur op het speelplein.

Speelregels

Voor de kinderen:

 • Kledij die vuil mag worden. Want ja, als je speelt kan je vuil worden.
 • Eigen drinkbus. Er zijn ook bekers op het speelplein aanwezig, maar om hygiënische redenen vragen we in eerste instantie een eigen bus te voorzien.
 • Eventueel reservekledij (een ongelukje is snel gebeurd).
 • Eigen tussendoortje mag. Op de locatie zelf wordt dit ook voorzien door de monitoren.
 • Ongepast en/of ongewenst gedrag ten aanzien van andere kinderen, de monitoren of de hoofdmonitoren wordt niet getolereerd. Heb respect voor elkaar en jezelf. Op die manier kunnen we allemaal genieten van een fantastische dag! Indien er meermaals grenzen worden overschreden wordt er in overleg gegaan met de ouders/voogd.

Voor de ouders:

 • U zet uw kind af bij de aanwezige hoofdanimator. Zo kan de nodige info die van belang is aan elkaar worden doorgegeven. 
 • Indien uw kind toch een dag niet naar het speelplein komt, vragen we dit aan de hoofdanimator te melden. Een terugbetaling van een gemiste speelpleindag wordt enkel gedaan op vertoon van een doktersbriefje.
 • Stuur GEEN zieke kinderen naar het speelplein!

Inschrijven

Inschrijven voor de paasvakantie kan vanaf maandag 13 februari 2023 om 18.30 uur via ons online ticketprogramma. 

De inschrijvingen voor de zomervakantie zullen pas in mei van start gaan. 

De inschrijvingen verlopen liefst zoveel mogelijk via ons online ticketprogramma. Op die manier kunnen wij vooraf de groepsgrootte bepalen en ons programma hierop aanpassen. 

Maar, we behouden ook de mogelijkheid om op de dag zelf ter plaatse in te schrijven indien er nog plek vrij is. Dit doe je via Payconiq met de QR-code ter plaatse.

 

Een speelpleindag kost 5 euro. In zo’n Speelkriebels-pakket zit dagelijks een vieruurtje, een drankje, superleuke activiteiten en, niet te vergeten, een te gekke dag vol speelgenot! Verzekering is inbegrepen in de speelpleindagprijs. De voor- en naopvang zijn gratis.

Indien uw kind niet aanwezig is op een dag dat het toch staat ingeschreven, wordt er enkel tot een terugbetaling overgegaan op vertoon van een doktersbriefje.

Na afloop van deelname aan het speelplein wordt er ook automatisch een fiscaal attest en een attest voor de mutualiteit opgemaakt in ons online ticketprogramma. U vindt dit attest dan ook terug onder de rubriek "Attesten" in uw gezinsaccount.

Inclusieproject

Kinderen en jongeren die naar Speelkriebels komen zijn divers. Sommigen onder hen hebben specifieke zorgbehoeften. Doel van het inclusieproject is om ons speelplein toegankelijker te maken voor maatschappelijk kwetsbare kinderen, kinderen met een fysieke en/of mentale beperking en kinderen met een medische problematiek. Dit doen we door het speelplein te voorzien van extra structuur door middel van een kloksysteem met dagindeling, wegwijzers met symbolen, foto’s van alle animatoren, enzovoort.

Er is ook een vriendenboekje van onze kinderen beschikbaar voor onze animatoren. Hierin staan handige tips & tricks over hoe je het best met de kinderen omgaat, welke spelen ze leuk vinden, … Op die manier proberen we onze activiteiten af te stemmen op maat van elk kind.

In dit project worden we ondersteund door ervaren medewerkers van de VDS (Vlaamse Dienst Speelpleinwerk). Ze geven vormingen en versterken onze vaardigheden als animator op het speelplein. Zo leren onze animatoren zich onder andere in te leven in de leefwereld van kinderen die het op sociaal-emotioneel vlak iets moeilijker hebben, maar ze leren evengoed hoe ze een spel kunnen aanpassen zodat iedereen kan meespelen. Want voor ons verdient elk kind een plaatsje op ons speelplein!

Animator worden

Animator:

 • Je bent minstens 16 jaar.

 • Je bent verantwoordelijk voor je eigen activiteiten en de daarbij horende organisatorische aspecten zoals materiaal, timing, afspraken, inkleding, ...

 • Je kan zelfstandig en in team activiteiten uitdenken en uitvoeren.

 • Je neemt deel aan alle vergaderingen en voorbereidingen die te maken hebben met het uitvoeren van je takenpakket.

 • Je kan de omgeving en het aanwezige materiaal aanwenden om spontane speelimpulsen aan te bieden.

 • Ervaring in het jeugdwerk en een studie in een menswetenschappelijke richting is een troef.

Hoofdanimator:

 • Je bent minstens18 jaar.
 • Je hebt minstens 2 jaar speelpleinervaring.
 • Als Hoofdanimator sta je in voor de praktische organisatie van het speelplein.
 • Jij bent het eerste aanspreekpunt voor animatoren en ouders en vormt de brug tussen speelplein en jeugddienst.
 • Je neemt deel aan alle vergaderingen en voorbereidingen die te maken hebben met het uitvoeren van je takenpakket.
 • Ervaring in het jeugdwerk en een studie in een menswetenschappelijke richting is een troef.
 • Kortom: Jij bent de PLOEGBAAS van het speelplein.

 

KANDIDATUREN Paas- en Zomervakantie 2023

EADLINE KANDIDATUREN: Woensdag 1 februari 2023

Kandidatuur  Speelpleinwerking via dit formulier.

Vergeet niet om ook de "medische fiche" en de "verklaring gelegenheidswerk" te downloaden onderaan de pagina en deze toe te voegen bij je kandidatuur.

NIEUW: Vanaf 1 januari 2023 moet je als kandidaat ook een uittreksel strafregister Model 2 kunnen voorleggen. Je kan dit aanvragen en downloaden via https://www.brecht.be/e-locket.

 

Wij bieden ...

Bezoldiging

Vormingen

Het is ALTIJD een meerwaarde voor je kandidatuur om een attest Animator, Hoofdanimator of Instructeur te behalen. Nog niet gebeurd? Geen probleem. Bekijk HIER bij welke organisatoren je een vorming kan volgen. Je deelnameprijs wordt door de gemeente gedeeltelijk terugbetaald. Vul na afloop volgend invulformulier in via deze link.

Stage

Moet je in het kader van je opleiding of de vorming die je volgt stage doen? Neem dan contact op met de jeugddienst om te bekijken hoe we je stage-uren kunnen inplannen.

 

Ken jij nog iemand voor wie deze vakantiejob op het lijf geschreven staat? Aarzel dan zeker niet om deze info te delen met je familie of vrienden!