Lokaal Loket Kinderopvang Voorkempen

Het LOKAAL LOKET KINDEROPVANG VOORKEMPEN helpt (toekomstige) ouders met hun zoektocht naar kinderopvang in de gemeenten Brecht, Schilde, Zandhoven, Zoersel en Wijnegem. Op de website www.kinderopvangvoorkempen.be worden alle opvanginitiatieven in de regio Voorkempen voorgesteld zodat je gemakkelijk opvang voor je kindje kan vinden en aanvragen.
Zo kan je kinderopvanginitiatieven in je buurt zoeken maar ook een overzicht genereren van opvanginitiatieven die bijvoorbeeld op de route naar het werk liggen. Je kan tevens filteren op prijs, openingsuren, soort kinderopvang, ... 

Via de website kan je een opvangaanvraag doen bij verschillende opvanglocaties. Nadat je enkele gegevens hebt ingevuld en je gewenst opvangplan hebt aangeduid, wordt je aanvraag rechtstreeks naar de opvanglocatie gestuurd. De opvanglocatie kan de opvangaanvraag wel of niet accepteren of een alternatief opvangplan aanbieden. Wanneer je ingaat op een opvangvoorstel van een opvanglocatie, wordt er een plaatsbezoek ingepland waarop de inschrijving definitief wordt.

Het LOKAAL LOKET KINDEROPVANG biedt tevens persoonlijke hulp bij de zoektocht naar kinderopvang via het fysiek antennepunt. Imke Aernouts, coördinator van het FYSIEK LOKET KINDEROPVANG, begeleidt ouders die zelf de weg naar kinderopvang niet of moeilijk vinden. Dit doet zij telefonisch of op afspraak in het Huis van het Kind in Zandhoven of Zoersel of in het Sociaal Huis van Brecht, Schilde of Wijnegem. Je kan haar steeds contacteren op het nummer 0470 21 51 95 of via mail: kinderopvang@huisvanhetkindvoorkempen.be.