Vanaf september: Afdeling voor volwassenen bij IKO Brecht

Vanaf september 2017 start in het IKO Brecht een afdeling 'Kunstexploratie' voor volwassenen. Uitdaging, grenzen verkennen en verleggen dat is waar de tweejarige cursus Kunstexploratie om draait. In de cursus kunstexploratie word je geen schilder, beeldhouwer of tekenaar, het gaat er om verschillende disciplines te verkennen, te proeven en zo het werk van grote kunstenaars ook van binnenuit te begrijpen. Voor iedereen die plastische vaardigheden wil ontwikkelen en geïnteresseerd is in beeldende kunst.

Dit is de enige cursus voor volwassenen waarbij je slechts één maal per week atelier volgt.
In deze afdeling maak je een ontdekkingstocht doorheen de kunstgeschiedenis en de kunstactualiteit. Er worden hierbij allerlei kunststromingen en nieuwe media besproken. We bezoeken tentoonstellingen en we maken vele creatieve oefeningen in het atelier. Op deze manier maak je kennis met de basistechnieken van verschillende kunstdisciplines zoals tekenen, schilderen, grafiek, boetseren enz…
We leren je kijken met de ogen van een kunstenaar waardoor je blik anders, beter en intensiever wordt.

Kortom, een aanrader voor iedereen die plastische vaardigheden wil ontwikkelen en een brede interesse heeft voor kunst in het algemeen.

 

Ateliertijden

Afdeling Brecht (nieuw atelier voor volwassenen)

dinsdag van 18.30u tot 22.00u. Eerste les op dinsdag dinsdag 5 september 2017.

 

Wat heb je nodig bij aanvang?

Wat je reeds hebt volstaat meestal om te starten. Bijkomend materiaal kan tijdens de duur van de opleiding in onderdelen aangekocht worden. Koop liefst vooraf nog geen materiaal om dure, foute of overbodige investeringen te vermijden. Wacht daarvoor beter tot na de eerste atelierdag waarop dat uitvoerig besproken wordt.

 

Inschrijven

Het inschrijvingsgeld bedraagt 307 euro.

Voor de afdelingen van Brecht kan je inschrijven op de cultuurdienst van Brecht (van 16 augustus tot 16 september tijdens de kantooruren). Je biedt je (liefst) persoonlijk aan met identiteitsbewijs en inschrijvingsgeld.

 

 

 

Afbeeldingen