Nieuwsberichten

 • Start nieuw cultureel seizoen

  OC ’t Centrum is helemaal klaar voor een nieuw cultureel seizoen met een goed gevuld programma. Eind juni kreeg elke inwoner de nieuwe seizoensbrochure in de brievenbus, met handig overzicht van het stevig gevuld programma. Starten doet OC ‘t Centrum op vrijdag 16 september met Danskny, een funk-cabaret-soul-concert met Mich Walschaerts.

 • Gebouw zoekt creatieve omnipoten om ‘de boeken toe’ te doen!

  Ben je een kunstenaar, een creatieve geest of heb je gewoon eens goesting om helemaal los te gaan in het GC tijdens de week van 26 september tot 2 oktober? Wil je een performance brengen? Of een muur opsmukken met een schilderij? Een gedicht op het venster schrijven? Een kunstwerk bouwen met gerecycleerd materiaal? Kortom: wil je samen met de cultuurraad het GC een gepast artistiek afscheid geven? Dan ben jij de persoon die we zoeken! Ben je geïnteresseerd om mee te werken? Dit kan tot 21 augustus 2022.

 • Nieuw: vrijetijdsbrochure bundelt alle activiteiten

  Deze week ontvang jij als inwoner van Brecht een brochure in de brievenbus met alle activiteiten die onze dienst vrije tijd organiseert, voor ieder wat wils om zich de komende maanden te ontspannen. Hou de brochure goed bij, want daarin staan de activiteiten opgelijst tot en met 8 januari 2023. De culturele voorstellingen, die plaatsvinden in OC ’t Centrum, vind je er al voor het hele seizoen (tot zomer 2024) in terug.

 • Brecht viert 11 juli

  Wil je in de periode van 24-26 juni of 1-11 juli een straat- of buurtfeest of een plaatselijke verenigingsactiviteit organiseren? Dan kan je kandideren via www.vlaanderenfeest.eu en een feestcheque ontvangen tot 180 euro. Bovendien viert de parkhappening dit jaar op 11 juli haar honderdste editie en kan je je die dag met het hele gezin vanaf 14.00 uur komen uitleven op een waaier aan activiteiten, mee georganiseerd door de cultuurdienst.

 • Laatste kans terugbetaling lidgeld vrijetijdsbesteding jongeren

  Een jaar geleden keurde de gemeenteraad een reglement goed waarbij alle Brechtse kinderen recht hebben op een éénmalige tegemoetkoming van 25 euro op het inschrijvingsgeld dat ze betaalden bij een Brechtse vereniging. Je kan deze toelage nog aanvragen tot en met 31 december 2021.

 • Jouw gedicht deze zomer in het park van Brecht?

  De cultuurraad organiseert in samenwerking met de bibliotheek een poëziewedstrijd. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de dichtbundel “Bezette stad” van Paul van Ostaijen verscheen. Daarom gaan we op zoek naar lokaal literair talent in onze gemeente. Het idee achter deze wedstrijd is om deze zomer een poëzieparcours te maken. 

 • Ontdekkingstocht lokale volksverhalen

  Vanaf zaterdag 24 april 2021 kan je lokale volksverhalen ontdekken tijdens deze speciaal ontwikkelde ontdekkingstocht. Acteurs en verhalenvertellers brengen de legenden tot leven in een sfeervol hoorspel!