Nieuwsberichten

 • Nieuw boetesysteem bib

  De bibliotheken van Brecht kennen een nieuw boetesysteem. Hoeveel boete moet je betalen wanneer je je materialen te laat inlevert. Bekijk zeker ook onze tips om boetes te vermijden!

 • Bibliotheken terug geopend!

  Vanaf maandag 25 mei zijn de bibliotheken in Brecht, Sint-Job-in-‘t-Goor en Sint-Lenaarts terug open. Om de veiligheid van de bezoekers en de medewerkers te garanderen, zijn er enkele regels van kracht in de bibliotheken. 

 • Brechtse maatregelen: coronavirus

  Op deze pagina vind je steeds de laatste update van informatie en maatregelen over het coronavirus. Ook een update van de FAQ met veelgestelde vragen van onze Brechtse inwoners aan het callcenter (gratis nummer 0800 23 310) lees je hier. 

 • Brecht helpt

  Door de impact van het coronavirus kunnen sommige inwoners niet meer naar de winkel, apotheek of met hun hond gaan wandelen. De voorbije dagen zijn al heel wat mooie initiatieven spontaan ontstaan! Toch zijn er nog tal van mensen die zich aanbieden om hulp te bieden, heel wat anderen kunnen die hulp goed gebruiken. De gemeente Brecht lanceert daarom een platform waar vraag en aanbod naar hulp elkaar vinden. Ken jij iemand die hulp kan gebruiken of wil jij zelf iemand een handje helpen? Laat het ons weten op www.brecht.be/brechthelpt

 • Gezocht: creatieve voorlezers voor bib Sint-Job-in-'t-Goor

  Vanaf september lezen een aantal voorlezers elke twee weken spannende, mooie of grappige verhalen voor in de bib van Brecht en Sint-Job-in-'t-Goor. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor Sint-Job-in-'t-Goor die op woensdagmiddag een uurtje willen voorlezen en aansluitend een kleine knutselactivitieit willen begeleiden in de bibliotheek van Sint-Job-in-'t-Goor. 

 • Voor jou geboekt!

  Wil je een goed boek lezen tijdens de vakantieperiode? Maar weet je niet goed welk boek te kiezen? Geen probleem! Wij stellen met veel plezier voor jou een boekenpakket samen. Zowel jeugdige als volwassen lezers kunnen van deze formule gebruik maken.