Nieuwsberichten

 • De hoofdbib verhuist!

  Van 12 tot en met 30 september is de bib van Brecht gesloten! We verhuizen naar ons nieuw adres aan de Gemeenteplaats. We ontvangen je graag vanaf 1 oktober in onze nieuwe stek!

 • Word vrijwilliger van de Leesjury!

  Werk je graag met kinderen en lees je graag? Dan is vrijwilliger bij de Leesjury misschien iets voor jou! Gedurende het schooljaar begeleid je een groepje juryleden in het lezen van de acht geselecteerde boeken.

 • Jouw gedicht deze zomer in het park van Brecht?

  De cultuurraad organiseert in samenwerking met de bibliotheek een poëziewedstrijd. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de dichtbundel “Bezette stad” van Paul van Ostaijen verscheen. Daarom gaan we op zoek naar lokaal literair talent in onze gemeente. Het idee achter deze wedstrijd is om deze zomer een poëzieparcours te maken. 

 • Zomerlezen

  Ben je tussen 4 en 12 jaar en heb je zin in een leestrip? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Onze bib organiseert twee toffe leesacties om je in de vakantie mee te laten voeren naar fantastische bestemmingen. Voor elk gelezen boek krijg je een stempel. Is je reispas vol, dan mag je hem inleveren in ruil voor een leuk gadget!

 • Ontdekkingstocht lokale volksverhalen

  Vanaf zaterdag 24 april 2021 kan je lokale volksverhalen ontdekken tijdens deze speciaal ontwikkelde ontdekkingstocht. Acteurs en verhalenvertellers brengen de legenden tot leven in een sfeervol hoorspel!

 • Speurtocht van Vlieg

  Ook dit jaar komt Vlieg terug naar Brecht! Je kinderen (3 tot 12 jaar) kunnen nog tot 31 augustus doorheen het centrum van Brecht komen speurneuzen.