Educatieve spelen

Wild van water

Wild van water is een educatief pakket voor het basisonderwijs met als doel dat leerlingen meer water drinken en voldoende en op een natuurlijke wijze plassen.

De bibliotheek van Brecht biedt een 'Wild van Water' koffer aan voor de Brechtse scholen. Deze koffer bevat een lespakket voor leerkrachten, prentenboek, liedjes en vertelplaten. In het lespakket zitten werkbladen waarmee leerkrachten van de kleuterklassen en eerste, tweede en derde graad van de lagere school aan de slag kunnen rond de thema’s drinken, plassen en water in brede zin.

Hier vind je meer informatie over 'Wild van Water'.

 

Met kleuters naar de boerderij

Bezoek je binnenkort de boerderij? Of breng je liever de boerderij naar je klas? In de bib kan je een educatief pakket uitlenen met vijf leuke spelen in een extra groot formaat zodat ze ook buiten en op de grond kunnen gespeeld worden. Het pakket bevat een domino, een memory, een logiset, een magisch magneetbord en een dierenpuzzel.

 

Weet wat je eet

Het educatief spel 'Weet wat je eet' is een gezelschapsspel voor leerlingen uit het derde en vierde leerjaar. Dit spel toont de weg die producten afleggen van de landbouw naar de winkelrekken. Je deelt je klas op in groepjes en het spel kan beginnen! Ook als vereniging kan je dit spel gebruiken om op een leuke manier kennis te maken met de productiecyclus van voeding.

 

Kleuters in omloop

In dit pakket vind je 50 handige fiches met telkens een uitgewerkte activiteit rond een bewegingsthema.

Alle bewegingsthema’s uit het leerplan komen hierbij aan bod:

- Trekken en duwen
- Heffen en dragen
- Klimmen en klauteren
- Bal- en dingvaardigheden
- Balanceren
- Springen

Naast de algemene achtergrondinformatie vind je op elke fiche:

- Duidelijke illustratie van de materiaalopstelling
- Omschrijving van de activiteit en materialenlijst
- Ontwikkelingsdoelen
- Praktische tips bij het plannen en uitvoeren van de activiteit
- Mogelijkheden voor differentiatie

Hier vind je meer info over 'Kleuters in omloop'.