Boekstart

Wat is Boekstart?

Boekstart is een samenwerkingsproject tussen Iedereen Leest, de bibliotheek en de consultatiebureaus van Kind en Gezin. Dit nieuwe project vervangt het oude ‘Boekbaby’s’.
Boekstart wil ouders met kleine kinderen laten genieten van boeken. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken zijn taalvaardiger, lezen sneller, rekenen beter en ze zijn vaker lid van de bibliotheek.   

 

Collectie

In de bibliotheek van Brecht en haar filialen vind je momenteel al een uitgebreide babycollectie. Zo hebben we voelboekjes en kartonboekjes in allerlei felle kleuren die je baby al kan zien! Af en toe staat er een woord in het boekje of een kort verhaal dat je kan voorlezen. Naast boekjes, kan je bij ons cd's met kinderliedjes vinden. 

 

Uitnodiging

Ouders met een kindje van 6 maanden kunnen via het consultatiebureau van Kind & Gezin in Brecht of in de bibliotheek in Brecht, Sint-Job-in-‘t-Goor of Sint-Lenaarts een boekenpakket cadeau krijgen met daarin informatie over voorlezen, de positieve effecten ervan en de bibliotheek.
Ouders die met hun peuter van 15 maanden naar het consultatiebureau gaan, krijgen een uitnodiging om een nieuw peuterpakket op te halen in de bib.
 

Meer info

Meer info kan je vinden opwww.boekstart.be.