Vacature: contractuele coördinator ruimtelijke ontwikkeling/ ruimtelijke planner

Contractuele coördinator ruimtelijke ontwikkeling/ ruimtelijke planner (A1a-A3a) – 38/38 (met aanleg van een werfreserve van één jaar)

Functie:
Je hebt de algemene leiding over de dienst ruimtelijke ontwikkeling en je vertaalt de gemeentelijke visie naar een voorstel van beleidsplanning en budget op vlak van ruimtelijke ontwikkeling, milieu, lokale economie, landbouw, duurzaamheid, mobiliteit, integrale veiligheid, GIS en wonen. Daarnaast werk je als ruimtelijke planner in teamverband mee aan professionele en deskundige adviesverlening op vlak van RUP’s, masterplannen, ondersteuning van de omgevingsvergunningen, ruimtelijke beleidsplannen, stedenbouwkundige ontwerpen en verordeningen.

Profiel:

  • Je beschikt over de nodige organisatorische vaardigheden, werkt integer, hebt sterke leidinggevende capaciteiten en zin voor initiatief.
  • Je bent houder van een diploma van een opleiding ruimtelijke ordening (diploma’s die voldoen zijn vastgelegd in MB van 04.06.2009) of je bezit een bachelor- of masterdiploma dat rechtstreeks toegang geeft tot voornoemde opleiding en behaalt het diploma binnen de 5 jaar.

 Ons aanbod

  • Een uitdagende en gevarieerde job met veel contacten in een stabiele omgeving.
  • Een bruto aanvangswedde tussen € 3046 en € 3876 per maand, afhankelijk van je relevante ervaring.
    • Voorbeeld: je hebt 8 jaar relevante beroepservaring en 2 kinderen ten laste, dan ontvang je een nettowedde van € 2400
  • Extralegale voordelen: maaltijdcheques, gratis hospitalisatieverzekering, opbouw 2° pensioenpijler, fietsvergoeding of volledige terugbetaling van openbaar vervoer indien gebruikt voor woon/werkverkeer

Interesse?
De schriftelijke kandidaturen moeten - samen met een CV en een kopie van de vereiste diploma’s en desgevallend een bewijs van relevante beroepservaring - toekomen bij het college van burgemeester en schepenen, Gemeentepark 1, 2960 Brecht, en dit uiterlijk op 30 oktober 2018 om 12.00 uur ’s middags (of via e-mail naar sollicitaties@brecht.be). Daarnaast bezorg je een recent uittreksel strafregister (max. 3 maanden oud) uiterlijk op 2 november a.s. om 12.00 uur ’s middags.

De infobundel met vermelding van functiebeschrijving, toelatings- en aanwervingsvoorwaarden vind je onderaan.

Info: 
Personeelsdienst, Gemeentepark 1, 2960 Brecht, 03 317 17 72 of sollicitaties@brecht.be 

Afbeeldingen