Sluitingsweekend GC

 

Op 30 september en 1 en 2 oktober 2022 nemen de adviesraden (cultuurraad, jeugdraad en sportraad) samen afscheid van het GC met een heus slotweekend vol leuke en verrassende activiteiten. Meer info vind je op https://www.facebook.com/events/504047147875478.

 

Graffiti workshop op 24 september 2022 - VOLZET

Het weekend ervoor, op zaterdag 24 september tussen 13.30 en 17.00 uur (tijdens 2 sessies van 1,5 uur), organiseert de cultuurraad een gratis graffiti workshop voor geïnteresseerden. 

Update: De graffiti workshop is volledig volzet. Inschrijven is dus jammer genoeg niet meer mogelijk. Misschien komen er op het laatste moment toch nog plaatsen vrij van mensen die niet meer kunnen. Indien je graag toch op de wachtlijst terecht komt, kan je een mailtje sturen naar cultuurraadbrecht@gmail.com.

 

De Boeken Toe-fuif

Op vrijdag 30 september nemen de jeugdhuizen van Brecht de oude bib van Brecht over. Wat mogen jullie verwachten? Beerpong, Brechtse dj's die de boel op stelten zullen zetten, lekkere pintjes, graffiti op de muren (gemaakt tijdens onze exclusieve graffiti workshops) en een hoop alcoholstiften zodat elke muur, vloer en plafond nóg meer vol geklad kan worden. Als dat geen waardig afscheid is van de bib in Brecht, dan weten wij het ook niet! Ook leuk om te weten: inkom is gewoon gratis.

 

Expo22 & Brecht On Stage

Dat ze in stijl afscheid nemen van ons iconische GC is geen leugen. Verschillende Brechtse kunstenaars komen op zaterdag 1 oktober het gebouw voor de laatste keer onder handen nemen tijdens Expo22. De muren zullen helemaal tot leven komen door prachtig aangebrachte kunstwerken en schilderijen, Kunstacademie IKO neemt je letterlijk mee ín een kunstwerk, je zal kunnen meegenieten van een live schilder & muziek jam sessie, en nog véél meer. Om de dag af te sluiten nodigt Cultuurraad Brecht nog meer Brechts talent uit. Door de boxen van het GC vander Noot zal nog één keer muziek klinken, en wel van talent van eigen bodem! Wie nog een laatste keer een optreden wil meepikken in het GC, schrijft 'Brecht On Stage' dus al maar best in zijn agenda.

Het creatief talent van Brecht ontdekken, dat doe je tijdens dit Sluitingsweekend!

 

Dorpsdag 't Dak Eraf!

Voor een allerlaatste keer kan je nog eens komen piepen in de verschillende zalen van het GC vander Noot. En goed nieuws: je zal er geen saaie vergaderzalen ontdekken, maar wél keizotte activiteiten! Oude vergaderzalen zullen omgetoverd worden tot onder andere een kinderdisco én zelfs een Gellyball-arena onder de begeleiding van Gellyball Europe. Daarnaast zal je ook via een deathride van het dak kunnen vliegen, én er zal ook een valmat liggen waardoor je een paar meter naar beneden kan springen. Iedereen kan hier dus zondag GRATIS de uitdaging aangaan! Over uitdaging gesproken. Tijdens Dorpsdag 't Dak Eraf! zullen enkele Brechtse verenigingen ook het competitiebeest in zich loslaten tijdens 'De vander Noot Cup'. Lopen, roeien, fietsen, monkey bars, kogelstoten, gewichtheffen... Enkele sportievelingen zullen op elk van deze disciplines de uitdaging aangaan tegen andere verenigingen. Benieuwd welke man en vrouw 'De vander Noot Cup' zal winnen? Kom dan zeker supporteren!

 

DE VANDER NOOT-CUP (net zoals op tv)

Op zondagnamiddag 2 oktober dagen de organiserende adviesraden alle Brechtse verenigingen uit! De verenigingen strijden voor de titel van “de sterkste vereniging van Brecht” door middel van een wedstrijd gelijkaardig aan de echte Containercup onder de Brechtse naam DE VANDER NOOT-CUP (net zoals op tv).

 • WAT? Wie wordt de sterkste vereniging van Brecht? Wordt het een sportclub, jeugdvereniging of toch een cultuurvereniging? Elke Brechtse vereniging mag maximum 1 vrouw en 1 man inschrijven die de eer van hun vereniging mag verdedigen. Alle ingeschreven deelnemers leggen individueel 6 disciplines af:
  • 1 km op de loopband
  • Monkeybars
  • Roeimachine
  • Gewichttrekken (dit is een variant op de benchpress zoals op tv maar dan rechtstaand – veiliger voor de deelnemers)
  • Kogelstoten
  • Fietsen (hometrainer)
 • WANNEER? zondagnamiddag 2 oktober (het juiste uur wordt gemeld na inschrijving) 
 • WAAR? In en rond GC Jan vander Noot, Mudeausstraat 9 te Brecht 
 • WIE? Elke vereniging mag maximum 1 vrouw en 1 man afvaardigen die de eer van hun club moet verdedigen. 
 • INSCHRIJVEN?  via deze inschrijvingslink (maximum 40 plaatsen!)