Praktische informatie deelnemers Recht door Brecht

Proficiat! Je bent ingeschreven voor de 1e editie van ‘Recht door Brecht’ Urban Run & Walk op vrijdagavond 24 juni 2022. Om alles vlot te laten verlopen, vind je hierbij nog wat nuttige informatie.

Aanmelden

Op vrijdag 24 juni dien je minstens 20 minuten voor de start van jouw wave aan te melden. Dit doe je bij de tent ‘voorinschrijvingen’ op de Gemeenteplaats 1 op basis. Daar krijg je op vertoon van de streepjescode op je deelnameticket een deelnamepolsbandje en je loopshirt.

Kleedkamers – bewaring sporttassen

We vragen jullie om zo veel mogelijk rechtstreeks in sportkleding te komen. Op de Gemeenteplaats is een kleine tent voorzien waar je je eventueel nog zou kunnen omkleden.

Je kan je sporttas in bewaring geven in de tent ‘sporttassen’. Je ontvangt dan een nummer die ook op je sporttas wordt gekleefd. Na het lopen of wandelen kan je enkel op vertoon van dit nummer je sporttas terug ophalen tot 22.00 uur. Zorg dat je een goed sluitende sporttas meebrengt om je spullen in te steken want losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard.

Gemeenteplaats

De gemeenteplaats is het centrale punt van de organisatie. Oa. volgende zaken kan je terugvinden op de Gemeenteplaats:

  • Start en finish
  • Aanmelden voorinschrijvingen, afhalen loopshirts, daginschrijvingen, helpdesk, …
  • Bewaarplaats sporttassen
  • Rode Kruis
  • Tapwagen en foodtrucks
  • Kermiswagens
  • Gastheer / presentatie
  • Opwarming per wave
  • Streepje muziek

Dorst en honger?

Alle deelnemers worden onderweg voorzien van drankbevoorrading (in samenwerking met Jeugdhuis Bastion). Ook bij aankomst krijgt elke deelnemer een drankbon voor een drankje naar keuze aan de tapwagen bij Carré Confituur op de Gemeenteplaats.

Een hongertje na, tijdens of voor het lopen of wandelen? Hansburger voorziet de lekkerste hamburgers, hotdogs en braadworsten en ook de pastafoodtuck van Schrok&Roll is van de partij met hun heerlijke pasta’s, muffins en donuts.

Programma

17.00 uur: openen inschrijvingen
18.00 uur: Wave 1 (lopers + wandelaars)
18.30 uur: Wave 2 (lopers + wandelaars)
19.00 uur: Wave 3 (lopers + wandelaars)
19.30 uur: Wave 4 (groepsinschrijvingen + lopers)
20.00 uur: Wave 5 (enkel lopers)
21.30 a 22.00 uur: finish laatste deelnemer
22.00 uur: sluiting bewaarplaats sporttassen

Waarom starten in waves?

Deze startprocedure in waves moet er samen met de zandloperstart voor zorgen dat er geen wachttijden bij smallere doorgangen zijn. Een zandloperstart bestaat uit een vernauwing ter hoogte van de startlijn. Op die manier duurt het langer om te starten, maar eens op het parcours kan je vlotter lopen en volop genieten van het al het moois dat het parcours te bieden heeft.

Met je toegewezen wave kan je steeds in een latere wave starten, maar nooit in een vroegere wave. Als je met vrienden wil samenlopen die een andere wave hebben, kunnen jullie samen starten in de toegewezen wave die het laatste start.

Veiligheid onderweg

Naar aanleiding van deze organisatie werd een tijdelijk politiereglement opgesteld. In tegenstelling tot de Brechtse stratenloop zal het nieuwe parcours slechts voor een beperkt deel verkeersvrij gemaakt worden. Je dient dus de verkeersregels onderweg te respecteren. Er zal er zo veel mogelijk over voetpaden en aan de zijkant van de baan gelopen worden. Hou er alvast rekening mee dat je geen voorrang hebt op het doorgaande verkeer. Op de oversteekplaatsen staan onze seingevers klaar om zo veel mogelijk het verkeer (tijdelijk) tegen te houden als er deelnemers passeren. Je bent verplicht hun aanwijzingen te volgen.

Sportongevallenverzekering

Je bent standaard verzekerd via de gemeente Brecht voor sportongevallen tijdens de Run. Op de Gemeenteplaats is er alvast een EHBO post aanwezig die bemand wordt door lokale vrijwilligers van het Rode Kruis.

Bereikbaarheidsinfo

Liefst zien we jullie met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer komen. Er is een fietsenstalling naast GC Jan vander Noot / bibliotheek. Kom je toch met de wagen, dan kan je parkeren op één van de openbare parkings in Brecht centrum.

Maten loopshirts

Bij de inschrijving kon je de gewenste maat van je  loopshirt aanduiden, dit is geen expliciete garantie dat deze maat nog beschikbaar is op het moment van de afhaling. Hoe vroeger je het loopshirt komt ophalen, hoe groter de kans dat je de gewenste maat hebt. De inschrijvingstent op de Gemeenteplaats opent vanaf 17.00 uur.

Ik heb nog een vriend(in) of familielid die graag wil meedoen, kan die nog inschrijven?

Ja, dat kan, maar onder voorbehoud van beschikbaarheid… We hebben nog een 100-tal deelnametickets verspreid over de verschillende waves ter beschikking. Deze tickets kunnen uitsluitend aangekocht worden op vrijdag 24 juni vanaf 17.00 uur op de Gemeenteplaats. De boodschap is dus vooral om snel te zijn.