Oppepper! Breng pit in je vereniging!

Na het grote succes van de vorig edities organiseert de dienst vrije tijd opnieuw Oppepper, dé vormings- en netwerkavond voor Brechtse verenigingen. Geef je werking een extra boost en kom in team met jouw medebestuurders naar Oppepper! Deze vorming gaat door op maandagavond 25 maart 2019 in GC Jan vander Noot.

Waaier van workshops

Dit jaar bieden we de keuze uit maar liefst 5 verschillende workshops. Er is voor ieder wat wils!

  1. Alternatieve aandachtstrekkers

Hoe zet je jouw vereniging op een efficiënte manier in de kijker? Je evenement op een goedkope of speciale manier promoten? Het kan! In deze workshop maak je op een interactieve en leuke manier kennis met begrippen als flyeren, free publicity, social media en guerilla marketing.

  1. Een website voor je vereniging

Een moderne website voor je vereniging moet aan heel wat eisen voldoen om te voorkomen dat hij belandt op de hele grote hoop websites die nooit bekeken worden. Om dat te bereiken gaan we aan de slag met WordPress, één van de meest gebruikte gratis tools om een website te maken die er mooi en verzorgd uitziet en waaraan je leden makkelijk kunnen meewerken. Je hoeft geen technische kennis te hebben. Wel verwachten we dat je een ervaren computergebruiker bent.

Zelf meebrengen: een laptop (geen tablet!)
Maximum 15 deelnemers voor deze sessie!

  1. Sponsoring of wafeltjesverkoop?

Bijkomende financiële middelen, is dat waar je vereniging naar op zoek is? Via deze infosessie krijg je meer grip op de technieken en trucs van de professionele fondsenwerving. De sessie werkt met voorbeelden uit de praktijk en concrete voorstellen tot rendabele acties. Daarbij hoort ook dat je instapt in de nieuwe omgeving van de sociale media. Zo krijg je voet aan de grond bij het werven van particuliere giften én van sponsoring door bedrijven.

  1. Vrijwilligers motiveren

Vrijwilligers binden zich sneller aan je vereniging als ze er zich ook thuis voelen. Daarom is het belangrijk te weten wat de motivatie is van elke vrijwilliger. We bekijken enkele motivatietheorieën en hoe je ze kunt toepassen. Na deze sessie ben je gemotiveerd en gewapend om er werk van te maken!

Maximum 25 deelnemers voor deze sessie!

  1. Eerste hulp bij GDPR (privacywet)

Onlangs trad een nieuwe Europese wetgeving rond privacy in werking. Deze wetgeving is beter gekend als “Algemene Verordening Gegevensbescherming” (AVG of ook wel “GDPR”). Tijdens deze bijscholing verneem je welke impact deze nieuwe wetgeving heeft op je vereniging. Geen gegoochel met onverstaanbare technische termen, maar wel concrete informatie, een stappenplan en tools op maat van je vereniging.

Netwerken met andere verenigingen

We sluiten de avond gezellig af met een hapje, drankje en een gezellige babbel. Zo kan je nog even napraten met de andere aanwezigen en misschien doe je nog wel nuttige kennis op over de werking van de andere verenigingen… Hoe krijgt Neos het steeds voor elkaar om hun team vrijwilligers te motiveren? Welke wervingstechniek gebruikt Dansgroep Syrah om zoveel helpende handen bij elkaar te krijgen voor hun dansshow? Welk wondermiddel gebruikte de Chiro om zoveel likers te krijgen voor hun facebook-pagina? Wat is het geheim van Buurtschap Biest achter hun succesvolle kermisweekends? Schrijf je in en kom dit allemaal te weten!

Locatie

GC Jan vander Noot, Mudaeusstraat 9, 2960 Brecht

Uurregeling

Maandag 25 maart 2019
19.30 uur: welkomstdrankje
20.00 uur: start keuzesessies
21.30 uur: netwerkreceptie met lekkere hapjes

Inschrijven

Inschrijven kan tot volzet (voor sommige workshops is er een maximum aantal) 
Om in te schrijven, stuur je een email naar rika.rits@brecht.be met vermelding van volgende informatie: 

  • Naam vereniging
  • Naam + voornaam deelnemers (maximum 5 bestuursleden per vereniging)
  • Wie volgt welke workshop

 

Tot slot nog een handige tip:

Kom in team samen met jouw medebestuursleden naar de Oppepper en maak er een leuke teambuildingsuitstap van (maximum 5 inschrijvingen).