Sportelen 50+

Het concept sportelen

Uit onderzoek is gebleken dat bijna de helft van de 50-plussers niet aan sport doet. Bloso startte daarom in het voorjaar 2009, onder de slogan ‘Sportelen, Beweeg zoals je bent', met de sensibiliseringscampagne voor 50-plussers. In deze campagne wordt de nadruk gelegd op het sporten op eigen niveau (eigen maat, eigen ritme, eigen tempo) en op het belang van sociale contacten en plezierbeleving via de sport. Er is immers herhaaldelijk aangetoond dat fysiek actief blijven een positieve invloed heeft op de levenskwaliteit, ook op latere leeftijd. 

 

Sporteltoer 2020

De gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Stabroek en Schoten van de Sportregio Antwerpse Kempen slaan dit jaar opnieuw de handen in elkaar en stellen de Sporteltoer 2020 voor. Deze Sporteltoer biedt 50- plussers een hele waaier aan beweegmogelijkheden aan. Tijdens zes verschillende sporteldagen kan je, op verschillende data en in verschillende gemeenten, proeven van allerlei gekende en nieuwe sporten en dit steeds op jouw tempo. 
Opgelet: inschrijven is verplicht! 

Andere activiteiten sporteltoer

Regionaal badmintorntornooi Brecht: 27 maart 2020

Sporteldag Kalmthout ism Essen: 23 april 2020

Sporteldag Brasschaat: 7 mei 2020

Sporteldag Wuustwezel ism Brecht: 11 juni 2020

Regionaal petanquetornooi Brasschaat: 17 september 2020

Sporteldag Kapellen ism Stabroek: 24 september 2020

Sporteldag Schoten: 19 november 2020

 

Bij iedere deelname krijg je een stempel. Bij 4 stempels krijg je een cadeau en maak je kans op een weekend ter waarde van 189 euro. Meedoen is dus de boodschap

Wil je graag meer informatie of wil je inschrijven kijk dan in de brochures onderaan of neem contact op met de sportdienst.