Huidige Brechtse coronamaatregelen in de verstrengde lockdown

Federale coronamaatregelen voor heel België

Vanaf maandag 2 november ging heel ons land in een verstrengde lockdown en dit tot en met 13 december 2020. Bekijk het overzicht van de algemeen geldende regels in onderstaande afbeelding en lees er alles over op https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/, duidelijk in vraag en antwoordvorm.
 

Gevolg lockdown op dienstverlening gemeente en OCMW Brecht

Voor de dienstverlening van gemeente en OCMW Brecht houdt de lockdown concreet het volgende in:

  • De bibliotheken blijven open, met een beperking in het aantal bezoekers. Breng je liever geen bezoekje aan de bib, bestel dan een pakket boeken, dvd's, strips,… via de afhaalbib (meer info op https://www.brecht.be/corona-bib)
  • De diensten burgerzaken en omgeving werken zoveel mogelijk digitaal maar blijven verder op afspraak werken, met de nodige veiligheidsmaatregelen zoals dat nu al het geval was. Een afspraak maken kan via https://www.brecht.be/op-afspraak-maak-je-keuze. 
  • De onthaalbalies van de technische dienst (Van Pulstraat 15, 03 660 17 20) en van de dienst vrije tijd (Gemeenteplaats 1, 03 660 28 30) sluiten fysiek hun deuren, maar zijn wel telefonisch bereikbaar. Op zoek naar toeristische info in het weekend? Op https://www.brecht.be/vrije-tijd/toerisme/nieuws/satellietpunten-toerisme lees je bij welke satelietpunten je terecht kan.
  • Het Kempuseum, gc Jan vander Noot, OC 't Centrum en sporthal De Ring moeten hun deuren sluiten. 
  • De recyclageparken blijven open met de nodige maatregelen (meer info op www.igean.be/parkregelscorona). Let wel op: het is er momenteel erg druk, als je kan stel je jouw bezoek dus beter even uit.
  • De wekelijkse markt in Sint-Job-in-'t-Goor (woensdagnamiddag) en in Sint-Lenaarts (donderdagvoormiddag) gaan door op dezelfde manier als de voorbije weken.

Hou je aan de regels, hou het veilig en hou vol Brechtenaars!
 

Brechts protocol vrijetijdsbesteding

De gemeente Brecht stelt tijdens het managen van de coronacrisis vast dat een groot aantal besmettingen in onze gemeente zich voordoet tijdens de vrijetijdsbesteding. Het gaat dan vooral over besmettingen tijdens activiteiten van verenigingen en andere organisatoren. Om de verspreiding van de epidemie in onze gemeente onder controle te krijgen en houden, riep de burgemeester op 16 november alle verenigingen en organisatoren digitaal samen om maatregelen op lange termijn (tot en met 31 maart 2021) vast te leggen. De gemeente vraagt bovendien aan alle inwoners om zich tijdelijk te beperken tot deelname aan 1 hobby per persoon.

Meer informatie en het protocol zelf lees je in dit nieuwsbericht

Afbeeldingen