Recyclageparken zijn terug open – enkele afspraken

Vanaf dinsdag 7 april heropenen de recyclageparken ook in onze gemeente. Er gelden wel een aantal strikte voorwaarden.

Heb je thuis voldoende ruimte om jouw afval nog even te stockeren? Stel dan je bezoek nog even uit. Het zal er behoorlijk druk zijn, dus beperk de gezondheidsrisico's voor onze collega's én jezelf!

Kan je bezoek toch niet uitstellen, hou je dan aan deze afspraken:

  • Sorteer het afval thuis, zodat je snel en vlot het afval in de juiste container kan overladen. Kijk goed na of je alles bij hebt voor je vertrekt.
  • Hou er rekening mee dat je slechts 1x per week per adres mag langskomen. Concreet wordt op maandag 'de teller op nul gezet' en kan je dus de week erna het recyclagepark bezoeken, ongeacht op welke dag je de week voordien een bezoek bracht. 
  • Kom alleen naar het recyclagepark. Alleen als je zwaar materiaal bij hebt, mag je 1 extra persoon meebrengen.
  • Je mag enkel met je eigen identiteitskaart aanmelden. Wil je iemand anders (die slecht te been is, geen auto heeft,...) helpen door zijn/haar afval weg te brengen, dan kan dit enkel door hem/haar én de identiteitskaart mee te brengen.  
  • De parkwachters zullen je nu even niet kunnen helpen met het uitladen of inladen van de auto of het bedienen van de zuil.
  • Asbest, textiel en herbruikbare goederen (goederen die jij niet meer nodig hebt, maar nog perfect bruikbaar zijn zoals een tafeltje, servies, strips) kunnen tijdelijk niet naar het recyclagepark gebracht worden.
  • Blijf tijdens het aanschuiven in de auto wachten. Kom je met de fiets of te voet, schuif dan mee aan in de wachtrij. Hou steeds ook een deel van de rijbaan vrij voor hulpdiensten of verkeer uit de tegenovergestelde richting.
  • Hou je bezoek zo kort en efficiënt mogelijk om wachtrijen te vermijden. 

De normale openingsuren van het recyclagepark blijven gelden. Check hiervoor de website van IGEAN. Opgelet: op vrijdag 1 en zaterdag 2 mei zijn de recyclageparken gesloten! 

Misschien zijn niet altijd alle fracties beschikbaar. IGEAN probeert volle containers zo snel mogelijk te laten wisselen, maar rekent op jouw begrip als tijdelijk een bepaalde fractie niet afgeleverd kan worden.

Ze vragen ook op het recyclagepark #respect en #solidariteit en rekenen er dan ook op dat iedereen deze afspraken naleeft.

De situatie kan van dag tot dag veranderen, check dus www.igean.be/corona voor de meest recente stand van zaken.

Afbeeldingen