• Nieuwe vacature: contractueel coördinator financiële dienst

  Het gemeente- en OCMW-bestuur van Brecht zijn op zoek naar een nieuwe coördinator financiële dienst met aanleg van een werfreserve van één jaar. Iets voor jou? Je kandidaat stellen kan tot 9 juni 2020.

  lees meer
 • Ophaling oud-papier verloopt terug normaal in zone 3-4-5-6

  De federale overheid zette op 18 mei het licht op groen voor de ophaling van papier door verenigingen. Daarom annuleren we de eerder aangekondigde éénmalige ophaling op dinsdag 2 juni. De papierophaling zal vanaf 30 mei terug verlopen via de reguliere kalender. De medewerkers van de verenigingen zullen hierbij maximaal de veiligheidsvoorschriften opvolgen.

  lees meer
 • Herstart wekelijkse markten in Sint-Lenaarts en Sint-Job-in-'t-Goor

  De wekelijkse markten worden deze week terug opgestart, op woensdag 20/5 in Sint-Job-in-'t-Goor en op donderdag 21/5 in Sint-Lenaarts. Leuk nieuws, maar ze zullen er niet zo uitzien als op de foto. Er worden namelijk een aantal maatregelen genomen om alles op een veilige manier te laten verlopen. Plan je een bezoek aan de markt in? Houd je dan aan de regels. 

  lees meer
 • Brecht Picnickt

  Brecht picknickt - vanuit ons kot

  Brecht picknickt wil op zaterdag 27 juni Brechtenaren samen laten ontbijten, lunchen of borrelen met een mooi pakket samengesteld door Brechtse handelaars, gebracht door Brechtse verenigingen en gesmaakt door Brechtse mensen. Een dagje SAMEN vanuit ons kot! #bebrecht

  lees meer
 • Mondmasker verplicht bij gemeentelijke dienstverlening

  Gemeente en OCMW Brecht werken in deze coronatijden gewoon door, maar wel nog steeds enkel op afspraak. Moet jij langskomen bij een dienst? Dan draag je hiervoor verplicht een mondmasker. Alle inwoners van Brecht krijgen een gemeentelijk herbruikbaar mondmasker. In de laatste week van mei zal jij het juist aantal mondmaskers voor jouw gezin in de brievenbus vinden. 

  lees meer
 • Brechtse maatregelen: coronavirus

  Op deze pagina vind je steeds de laatste update van informatie en maatregelen over het coronavirus. Ook een update van de FAQ met veelgestelde vragen van onze Brechtse inwoners aan het callcenter (gratis nummer 0800 23 310) lees je hier. 

  lees meer
 • Start werken begraafplaats Sint-Job-in-‘t-Goor

  Vanaf maandag 11 mei 2020 start aannemer Matthysen bv op de begraafplaats in Sint-Job-in-‘t-Goor met de afbraakwerken van het bestaand mortuarium en de plaatsing van een nieuwe berging met luifel en openbaar mindervalide toilet. Deze werken zullen ongeveer tot eind augustus 2020 duren. De begraafplaats is tijdens de werken enkel toegankelijk via de zij-ingang langs de Kerkhofstraat.

  lees meer
 • Gemeente Brecht start met preventieve bestrijding eikenprocessierups

  Om te voorkomen dat de eikenprocessierups dit jaar opnieuw overlast geeft, start de gemeente in mei met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups op openbaar domein. Door vroegtijdige bestrijding kan een plaag worden voorkomen. Hierbij spuiten we een bestrijdingsmiddel in de toppen van eikenbomen waar de jonge rupsen zich bevinden. Zo wordt voorkomen dat de rupsen opgroeien en de gevreesde brandharen krijgen. 

  lees meer
 • Sociale medische en pedagogische toelage 2020

  Gemeente Brecht voorziet jaarlijks een toelage van 210 euro voor volwassenen (medische) en kinderen (pedagogische) met een handicap. Bekijk hier de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de twee toelages. Opgelet: in deze coronatijden vragen we om je aanvraag digitaal te bezorgen of te teponeren in de brievenbus van de welzijnscampus.

  lees meer

Laatste nieuws

Abonneren op Recente nieuwsberichten

in Brecht