Nieuwsberichten

Abonneren op Recente nieuwsberichten
 • Schade van de wateroverlast?

  Onze gemeente werd op 29 mei 2018 getroffen door wateroverlast ten gevolge van de uitzonderlijke weersomstandigheden. Het gemeentebestuur is momenteel bezig met de voorbereiding van een dossier om deze te laten erkennen door het Vlaamse Rampenfonds als algemene ramp. Heb jij zelf schade, neem dan voor vrijdag 13 juli 2018 contact op met de gemeente.

 • Parkhappening Brecht

  De Vriendenkring van het gemeentepersoneel van Brecht organiseert voor de 21ste keer zomerse optredens, gespreid over de vijf maandagen van juli. De organisatie zorgt voor een stevige muzikale omlijsting, een frisse pint, een lekker ijsje of knapperige frietjes in het schitterende decor van het gemeentepark. 

 • Vacature schoonmaak speelpleinwerking

  Het gemeentebestuur van Brecht gaat over tot de aanwerving van een tijdelijke halftijdse functie van contractuele arbeid(st)er- schoonmaak speelpleinwerking  (E1-3) van 1 juli 2018 tot en met 31 augustus 2018. Je kandidaat stellen kan tot 22 juni 2018.

 • Invullen belastingbrief

  In de maand juni kan je jouw belastingsaangifte via Tax-on-web nog laten invullen in het belastingskantoor in Brasschaat. Dit kan alle werkdagen van 09.00 tot 15.00 uur.

 • Boer zoekt dichter: poëzie van het veld

  Laat je van je creatiefste kant zien en dien een gedicht in over 1 van de 15 gewassen die in de Noorderkempen geteeld worden. Wie weet draagt Antje De Boeck jouw gedicht voor en schittert jouw gedicht op de 50 infoborden langs fiets- en wandelroutes in onze regio!

 • Vervanging brug 10 en werken aan nutsleidingen en fietspaden Vaartstraat

  Begin augustus start waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv met de vervanging van brug 10. Nutsmaatschappijen Eandis en Pidpa en wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maken van de gelegenheid gebruik om werken uit te voeren aan de nutsleidingen en de fietspaden van de Vaartstraat tussen het kruispunt met de Gasthuisstraat en het kanaal. De nutswerken begonnen reeds begin juni.

 • Het waren in Brecht enkele bewogen dagen...

  De burgemeester en het gemeentebestuur wensen alle getroffenen, zowel van de branden als de wateroverlast, veel moed en steun! Verder willen we alle hulpverleners graag één voor één bedanken voor hun heldhaftige inzet! Ook alle vrijwilligers, die zich op de ene of andere manier inzetten de voorbije dagen, verdienen een dikke pluim. Jullie zorgen er mee voor dat Brecht een aangename gemeente is om in te wonen!