Uitbating (cafetaria) OC ’t Centrum

De bouwwerken aan het gloednieuw ontmoetingscentrum ’t Centrum in Sint-Lenaarts zijn afgerond en de bibliotheek verhuisde in juni naar het gebouw. De gemeente Brecht is nu op zoek naar een langdurige en definitieve uitbater. In afwachting van de gunning van een langdurige concessie van de horecazaak in het ontmoetingscentrum (waarvoor momenteel een oproep loopt) baat een tijdelijke POP-UP-uitbater de horecazaak uit.

Tijdelijke POP-UP-uitbater horecazaak OC ’t Centrum

 

Luc Stoffels, inwoner van Sint-Lenaarts, zal de horecazaak in het nagelnieuwe ontmoetingscentrum vol enthousiasme tijdelijk uitbaten. Hij doopt de pop-up-horecazaak om tot pop-up GRAND CAFÉ en opent de deuren tijdens het kermisweekend in Sint-Lenaarts, op vrijdag 26 juli.

Langdurige definitieve uitbater OC ’t Centrum gezocht

De gemeenteraad keurde op 13 juni 2019 de procedure voor de zoektocht naar een definitieve uitbater voor OC ’t Centrum goed. Het is de bedoeling dat het ontmoetingscentrum in het hart van Sint-Lenaarts een synergie creëert tussen de reeds voorziene functies in de dorpskern (scholen, lokale handelaars…) en het nieuwe multifunctionele programma (theater, bib, ontmoeten, ontspanning…).

ONTMOETEN in OC ‘t Centrum
Het complex van het ontmoetingscentrum is opgevat als langwerpig middelhoog gebouw in witte bepleistering met houten gevelafwerking, waarin voorzien is op het gelijkvloers een gezellige cafetaria, een volledig ingerichte keuken, een ruime foyer en de podiumzaal. Op de eerste verdieping vooraan vind je de nieuwe bib met 3 extra vergaderruimtes.

Het ontmoetingscentrum biedt de uitgelezen kans om mensen met diverse behoeftes en van verschillende leeftijden bij elkaar te brengen. Het ontmoetingscentrum vormt zo de samensmelting van een hele reeks functies, die al dan niet gelijktijdig kunnen plaatsvinden. Dit concept haalt maximaal profijt uit de rijkdom van de kruisbestuivingen: van workshops tot een voordracht of theater, receptie tot feest, van yogales, spelletje biljart of petanque tot een rustmoment in de bib of op het zonneterras na een repetitie, wandeling of fietstocht. In OC ‘t Centrum komen verschillende werelden samen.

Binnen- en buitenruimte kunnen worden gecombineerd voor allerhande activiteiten (bijvoorbeeld Kerstmarkt, dorpsfeest…). Het café heeft zijn eigen buitenruimte, de foyer kan als zaal rechtstreeks gelinkt worden aan de buitenruimte in de zijstrook, de zaal kan volledig worden opengezet, zodat ze één geheel vormt met een mogelijk vrij te maken parking.

In dialoog met kandidaat-uitbaters
In deze procedure ligt de nadruk op de dialoog met geïnteresseerde kandidaten. De gemeente vreest immers dat er anders bepaalde zaken over het hoofd gezien worden en de uitbating niet standvastig zal zijn. Het komt erop neer dat de gemeente op zoek gaat naar een aantal geïnteresseerde kandidaten en enkel met die kandidaten in dialoog zal treden. Op basis van die dialoog, waarin de kandidaten problemen of uitdagingen kunnen aanbrengen, zal een toekomstig ‘contract’ opgemaakt worden. De gemeente Brecht wenst zo tegen eind december 2019 tot een bestendige uitbating te komen die vele jaren kan duren. De periode tussen de zomer en de start van de definitieve uitbater vullen we op met een pop-up-uitbater voor de horecazaak in het ontmoetingscentrum.

Infosessie kandidaat-uitbaters
Tijdens een infosessie op 5 augustus 2019 tussen 18.00 en 20.00 uur in gc Jan vander Noot (Mudaeusstraat 9) krijg je meer informatie over deze procedure. Je bent van harte welkom als je interesse hebt in de toekomstige uitbating!

Interesse?
Dien jouw voorstel voor de uitbating van het ontmoetingscentrum ten laatste in op maandag 9 september 2019 tot 11.00 uur. Indiening gebeurt per post of per afgifte op het gemeentehuis, Gemeentepark 1, 2960 Brecht.

Info: gemeente Brecht, Tinne Rombouts, tinne.rombouts@brecht.be of 03 660 25 50

Afbeeldingen