Nieuwsberichten

Abonneren op Recente nieuwsberichten
 • Fietspaden Venusstraat/Vaartstraat sneller klaar dan verwacht

  De vernieuwing van de fietspaden van de Venusstraat/Vaartstraat in Brecht zal sneller klaar zijn dan verwacht. Vanaf vrijdagavond worden de nieuwe fietspaden  opengesteld. Dat is enkele weken vroeger dan voorzien. De tijdelijke enkelrichtingssituatie in de straat wordt dan ook opgeheven. In de loop van volgende week worden nog enkele laatste markeringswerken uitgevoerd, maar zonder veel hinder voor het verkeer. 

 • Vernieuwing E19 tussen Brecht en Loenhout

  Vanaf vrijdagavond 19 oktober starten de werken op de E19. Over een afstand van 5,5 km, vanaf het op- en afrittencomplex Brecht tot net voorbij het complex van Loenhout, wordt het wegdek vernieuwd in de richting van Nederland. De werken zullen ruim een maand in beslag nemen, tot 26 november. Meeste hinder verwacht tijdens weekends.

 • Werken Sint-Jobsesteenweg

  Van maandag 15 oktober t.e.m. vrijdag 19 oktober worden er werken uitgevoerd op de Sint-Jobsesteenweg (Brasschaat). De Sint-Jobsesteenweg wordt hierdoor een stukje enkelrichting naar Maria-Ter-Heide, tussen het kruispunt met de Mieksebaan en het op- en afrittencomplex E19.

 • Vacature: teamverantwoordelijke patrimonium

  Het gemeentebestuur van Brecht is op zoek naar een teamverantwoordelijke patrimonium (B4-5)  – 38/38u. Je organiseert en coördineert de dienst patrimonium (diensten gebouwen & wegen) en staat daarbij in voor de planning, taakverdeling en resultaten van je teams. Solliciteren kan tot 13 november 2018.

 • Kies voor streekeigen planten of inheems groen!

  Deze boodschap wordt jaarlijks na de zomer door Natuurpunt verspreid om de bevolking aan te sporen om gebruik te maken van streekeigen planten of autochtoon plantgoed. De gemeente Brecht werkt sinds 2011 mee aan deze actie. Je kan vanaf 3 september tot 31 oktober 2018 streekeigen haagplanten en bijenhotels aankopen tegen sterk verlaagde prijs.