Nieuwsberichten

Abonneren op Recente nieuwsberichten
 • Gerinkel naar de winkel

  Van 5 mei tot en met 30 juni 2018 organiseert de gemeente Brecht samen de deelnemende handelszaken de campagne “Gerinkel naar de Winkel”. Met deze campagne willen we klanten van de handelszaken in Brecht aanmoedigen om vaker met de fiets of te voet boodschappen te doen. 

 • Dag van de buren - 25 mei 2018

  Dag van de Buren heeft als doel om gebuurten en straatcomités aan te moedigen om de stoel buiten te zetten en genieten van het gezellig samen zijn met alle buren. Zetten jullie je stoel mee buiten? Bevestig je deelname en reserveer je feestpakket voor vrijdag 11 mei.

 • Op zoek naar foto’s van ’t Centrum

  Heb jij foto’s of affiches van een fuif, trouwfeest, toneel, quiz, optreden, brunch, je sportclub,… in/voor/naast het gebouw van ’t Centrum? Ben jij trouwens benieuwd hoe het nieuwe gebouw eruit zal zien? Bekijk hier enkele 3D-beelden!

 • Verkiezingen 14 oktober 2018 – Ook voor niet-Belgen

  Op zondag 14 oktober 2018 vinden in België de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen plaats. Ook de niet-Belgische burgers van de Europese Unie en van buiten de Europese Unie kunnen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Zij moeten wel een aanvraag indienen bij de gemeente om als kiezer ingeschreven te worden, en dit ten laatste op 31 juli 2018. Tevens moeten zij aan een aantal voorwaarden voldoen om te mogen stemmen.

 • Brecht ver’led’ haar openbare verlichting

  De gemeente Brecht besliste om voor de openbare verlichting over te schakelen naar led-verlichting op het ganse grondgebied. Deze vernieuwing kadert in de wens van het gemeentebestuur om rationeel met energie om te gaan bij de gemeentelijke activiteiten. Lees hier in welke straten in 2018 de straatlampen vernieuwd worden.

 • Blue-bikes aan station Noorderkempen

  De Blue-bike is een fiets die je kan huren in verschillende treinstations waaronder het station Noorderkempen. Met Blue-bike geraak je na je treinreis gemakkelijk van station tot eindbestemming en terug. Je houdt je kaart voor de sleutelautomaat en de Blue-bike is de jouwe tot je weer terugkeert naar het station.