N133 - Groot Veerle

Op maandag 21 april 2014 startte het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van de Vlaamse overheid met het uitvoeren van werken uit op de N133 (Groot Veerle/Brechtsesteenweg) in Brecht en Malle. Tussen het kruispunt met de Heidemolenbaan in Malle en de kruising van Groot Veerle en Klein Veerle in Brecht wordt het wegdek volledig vernieuwd over een afstand van 3 kilometer. De werken zullen twee maanden duren. Zolang zal de gewestweg afgesloten zijn voor doorgaand autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel altijd door.

Nieuw wegdek voor meer rijcomfort en meer veiligheid

Het wegdek van de N133 tussen Brecht en Malle vertoont op tal van plaatsen ernstige slijtage. Daarom wordt het over een afstand van 3 kilometer helemaal opgebroken en vervangen.

De lange werf bevindt zich tussen het kruispunt met de Heidemolenbaan in Malle en de kruising van Groot Veerle en Klein Veerle in Brecht. De werken zullen het wegcomfort en de veiligheid van de weggebruikers aanzienlijk verbeteren.

N133 afgesloten tijdens werken

Tijdens de volledige duur van de werken wordt de N133 ter hoogte van de werkzaamheden afgesloten en is er geen doorgaand gemotoriseerd verkeer mogelijk. Er gelden tijdelijke omleidingen.

  • Het autoverkeer van Brecht naar Malle rijdt om via de N153 (Oostmalsebaan/Sint-Lenaartsebaan) en de N12 (Antwerpsesteenweg).
  • Het autoverkeer van Malle naar Brecht volgt de N12 (Antwerpsesteenweg) richting Oostmalle om dan via de N153 (Sint-Lenaartsebaan/Oostmalsebaan) naar Brecht te rijden.
  • Voetgangers en fietsers kunnen altijd de N133 (Groot Veerle/Brechtsesteenweg) blijven gebruiken. Het bestaande fietspad blijft open.

Wijziging omleiding voor rioleringswerken in Schilde/Zoersel

De werken die op 21 april begonnen op de N133 vallen samen met de rioleringswerken die Aquafin uitvoert in de Waterstraat/Raymond Delbekestraat in Schilde en Zoersel. Die werken duren nog tot het najaar. Midden mei gaan ze hun vijfde fase in: vanaf dan wordt er gewerkt tussen de Bethaniëlei en de grens met Brecht. Door de nieuwe werf op de N133 kunnen de eerder aangekondigde omleidingen voor de rioleringswerken niet via de N133 verlopen en worden ze gewijzigd:

  • Vanaf fase 5 zal de omleidingsroute voor de rioleringswerken in Schilde/Zoersel als volgt verlopen: Bethaniëlei, Kerklei, Brugstraat, Handelslei, Schotensteenweg (N115), Krekelbergstraat, Tilburgbaan, Westmallebaan, Abdijlaan, Waterstraat.
  • Aangezien er geen vrachtwagens door de dorpskern van Sint-Job-in-‘t-Goor mag rijden, rijdt zwaar vervoer om via de E19 of via Oostmalle.

Aangepaste dienstverlening De Lijn

Tijdens de werkzaamheden zullen de bushaltes in de werfzone op de N133 niet bereikbaar zijn en dus niet bediend worden. De bussen van De Lijn en alle schoolbussen zullen ook de omleidingsroutes via de N12 (Antwerpsesteenweg) en de N153 (Sint-Lenaartsebaan/Oostmalsebaan)volgen. De Lijn zal alle betrokken scholen in de buurt tijdig verwittigen en inlichten over haar tijdelijk gewijzigde dienstverlening.

Bereikbaarheidsadviseur beantwoordt vragen

Het Agentschap Wegen en Verkeer wil de ongemakken van de werkzaamheden op de N133 zoveel mogelijk beperken en stelde voor deze werken een bereikbaarheidsadviseur aan. Inwoners en ondernemers in de wijde omgeving kunnen de bereikbaarheidsadviseur en zijn team contacteren met concrete vragen over de bereikbaarheid van hun woning, winkel of bedrijf tijdens de werken. Dat kan via mail op bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of op het gsm-nummer 0477 477 476.