Nieuwe vacature: maatschappelijk assistent

Het Sociaal Huis van Brecht werkt aan structurele armoedebestrijding en streeft ernaar om mensen die het moeilijk hebben maximaal te bereiken. Om de continuïteit op de sociale dienst te kunnen garanderen, start het OCMW Brecht een nieuwe selectieprocedure op voor de aanwerving en aanleg werfreserve voor de contractuele functie van maatschappelijk assistent (m/v/x). Momenteel hebben wij een openstaande vacature voor een contract onbepaalde duur 100%. Je zal ingeschakeld worden ter ondersteuning van algemene sociale dienst in combinatie met LOI-werking. 

Voor algemene sociale dienst is de individuele hulpverlening je werkterrein op verschillende gebieden: hulp bij uitputten van rechten, administratieve ondersteuning, schuldhulpverlening, psychosociale begeleiding, … Via gesprekstechnieken kan je een hulpvraag grondig analyseren. Je kan een sociaal verslag opmaken en een hulpverleningsplan opstellen.

Daarnaast zal je ook de LOI-werking van OCMW Brecht ondersteunen. Het OCMW Brecht vangt een 20-tal asielzoekers in procedure  en erkende asielzoekers  op en biedt hen materiële en maatschappelijke dienstverlening. Deze dienstverlening van het Lokaal Opvanginitiatief wordt bemand door 2 deeltijdse maatschappelijk werkers. De asielzoekers worden gehuisvest in wooneenheden verspreid over Brecht en Sint-Lenaarts. Het OCMW ziet toe op de sociale en medische omkadering van de asielzoeker. De maatschappelijk assistenten zorgen voor begeleiding in procedure, sociale begeleiding, het begeleiden van de uitstroom uit het LOI,...

We verwachten dat je op een gezonde manier kan omgaan met stress en dat je noodsituaties op een gedegen manier kan aanpakken. Je bent klantgericht maar bewaakt je grenzen. Je voert administratieve taken uit die nauw samen hangen met je job.

Ben jij een enthousiaste maatschappelijk werker? Wij bieden je een afwisselende job op onze sociale dienst. Je komt terecht in een jong en dynamisch team dat je met open armen zal ontvangen.

Vereiste profiel

  • Houder van het bachelor diploma van maatschappelijk assistent
  • Voldoen aan de taalvereisten

Hoe solliciteren ?

Sollicitaties dienen toegekomen te zijn bij OCMW Brecht, Gasthuisstraat 11 2960 Brecht, uiterlijk 31 oktober 2022, samen met de bewijzen van diplomavereisten.

Info
Voor meer informatie kan je terecht op de personeelsdienst van OCMW Brecht, elke werkdag van 09.00 tot 16.00 uur, via tel. 03 330 11 34 of per mail op personeel@ocmwbrecht.be 

Afbeeldingen