Verenigingen waar armen het woord nemen

De Kar zoekt vrijwilligers! Heb jij een hart voor maatschappelijk kwetsbare mensen? Dan ben jij misschien de vrijwilliger die we zoeken voor De Kar! Check onderaan de vacature en neem vandaag nog contact op met De Kar.

De Kar

Soms kan je leven plotseling veranderen door een tegenslag (ziekte, werkloosheid, scheiding, ...) en word je verplicht om met weinig geld rond te komen. Dan heb je nood aan ondersteuning, een babbel, informatie, ... De Kar vzw is een Welzijnsschakel in Brecht en wil voor jou een plek zijn om op adem te komen. De werking van De Kar wordt gedragen door een groep vrijwilligers. De Kar zorgt ook voor ontmoetingsmomenten met anderen in gelijkaardige situaties. Het doet deugd als je met anderen - die dit begrijpen - fijne momenten kan beleven. De Kar organiseert knutselactiviteiten, feestjes, kookcursussen ... De Kar heeft een tweedehandsboetiek en organiseert regelmatig goedkope activiteiten en uitstappen waar mensen met een klein portemonnee aan kunnen deelnemen. De Kar creëert ontmoeting en samenzijn voor mensen die het wegens financiële of andere problemen soms minder gemakkelijk hebben.

Wil je graag deel uitmaken van De Kar? Dit is gratis en heeft verschillende financiële voordelen. De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt.

Heb je interesse in vrijwilligerswerk bij De Kar? Neem dan zeker contact met ons op.

We hebben een huisje achter de kerk van Brecht, Nollekensweg 6, 2960 Brecht, 03 664 19 87. Je kan hier onze boetiek vinden.

 Boetiek De Kar

Openingsuren

dinsdag: 13.00 - 16.00 uur 
zaterdag: 09.30 - 12.00 uur


De Schakel

De Schakel in Sint-Job-in-‘t-Goor biedt elke maand op de tweede donderdag een goedkope maaltijd aan. Een groep vrijwilligers draagt volledig de werking. Elke maand verwelkomt de Schakel zo'n 60 tot 80 personen die genieten van een warme maaltijd.

De Schakel heeft als belangrijkste doel mensen met een kleine portemonnee een goedkope, lekkere en voedzame maaltijd aan te bieden. Maar ook de gezelligheid en een aangename avond zijn belangrijk. Deelnemers van het eetcafé worden uit hun sociaal isolement gehaald. De Schakel informeert hen over culturele, educatieve en sportiviteiten in Brecht. Aanwezigen ontvangen ook informatie over de werking van De Kar en activiteiten van verenigingen die het doelpubliek kan interesseren.

Eetcafé De Schakel
2de donderdag van de maand
18.30 uur
Basisschool De Brug, Brugstraat 83
kinderen > 6 jaar: gratis
kinderen tussen 6 - 12 jaar: 1 euro
+ 12 jaar: 1,50 euro
(koffie, thee of frisdrank inbegrepen)

contactpersoon: Emelie Eeckelaert
0485 66 77 66
emelie.eeckelaert@gmail.com