Verenigingen waar armen het woord nemen

De Kar

Soms kan je leven plotseling veranderen door een tegenslag ( ziekte, werkloosheid, scheiding…) en wordt je verplicht om met minder geld rond te komen. Dan heb je nood aan ondersteuning, een babbel, informatie…. De Kar VZW is een Welzijnsschakel in Brecht en wil voor jou een plek zijn om op adem te komen. De werking van De Kar wordt gedragen door een groep vrijwilligers. De  Kar zorgt voor ontmoetingsmomenten met anderen. We hebben een tweedehandsboetiek, eetcafé en organiseren regelmatig goedkope activiteiten en uitstappen (zie onze folder onderaan).

De Kar wil ook beleid beïnvloedend werken vanuit noden en signalen die zij bij mensen opvangt.                                                       

Wil je deel uitmaken van De Kar? Dit is gratis en heeft verschillende financiële voordelen.

We hebben een huisje achter de kerk van Brecht, Nollekensweg 6, 2960 Brecht, 03 664 19 87. Je kan er onze boetiek vinden.

Openingsuren

Dinsdag: 13.00-16.00 uur
Zaterdag: 09.30-12.00 uur

Heb je interesse in vrijwilligerswerk bij De Kar ? Neem dan zeker contact met ons op.

 Boetiek De Kar

 

De Schakel

De Schakel in Sint-Job-in-‘t-Goor biedt elke maand op de tweede donderdag een goedkope maaltijd aan. Een groep vrijwilligers draagt volledig de werking. Elke maand verwelkomt de Schakel zo'n 60 tot 80 personen die genieten van een warme maaltijd.

De Schakel heeft als belangrijkste doel mensen met een kleine portemonnee een goedkope, lekkere en voedzame maaltijd aan te bieden. Maar ook de gezelligheid en een aangename avond zijn belangrijk. Deelnemers van het eetcafé worden uit hun sociaal isolement gehaald. De Schakel informeert hen over culturele, educatieve en sportiviteiten in Brecht. Aanwezigen ontvangen ook informatie over de werking van De Kar en activiteiten van verenigingen die het doelpubliek kan interesseren.

Eetcafé De Schakel
2de donderdag van de maand
18.30 uur
Basisschool De Brug, Brugstraat 83
kinderen > 6 jaar: gratis
kinderen tussen 6 - 12 jaar: 1 euro
+ 12 jaar: 1,50 euro
(koffie, thee of frisdrank inbegrepen)

contactpersoon eetcafé: Tony Wouters 
0474 63 93 54
tony.wouters@pandora.be 

contactpersoon De Schakel: Chris Dillen 
0476 63 93 53
chrisdillen@telenet.be