Bewegen op verwijzing

 

Bewegen Op Verwijzing werkt op fysiek én mentaal vlak
Bewegen Op Verwijzing is een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven,  ondersteund door de Vlaamse Logo’s en tal van lokale organisaties. Sinds de opstart in 2017 bracht het al meer dan 4.900 Vlamingen tot een actiever leven en er zijn vandaag 115 Bewegen Op Verwijzing-coaches actief, verspreid over heel Vlaanderen.

Waarom het project zo aanslaat? “Het zet mensen aan om meer te bewegen op een laagdrempelige én persoonlijke manier”, zegt Luc Lipkens. “De coach zoekt met zijn deelnemer simpele manieren om actiever te zijn in het dagelijkse leven. Het gaat niet om een abonnement in een sportschool, het gaat om het zoeken en vinden van meer beweegmogelijkheden thuis en in de dichte omgeving.”

Uit het pilootproject is gebleken dat 74% van de deelnemers zich beter voelt, 52% beter met problemen om kan en zo’n 41% beter slaapt na deelname aan Bewegen Op Verwijzing. Zulke cijfers maken duidelijk dat beweging goed is op fysiek én mentaal vlak.

Deelnemer Paul Van Namen (51 jaar) verwoordt het zo: “Het gaat niet enkel om prestaties. Mijn coach Dirk houdt ontzettend veel rekening met mij. Dankzij zijn steun heb ik veel meer motivatie om mezelf te overtreffen.” 

Aan de slag 
Vlamingen die meer willen bewegen, kunnen via bewegenopverwijzing.be contact opnemen met een Bewegen Op Verwijzing-coach in hun buurt, via mail of telefoon. De coach bekijkt telefonisch met de deelnemer of er geen gezondheidsrisico bestaat om te starten en toetst dit af met de huisarts. Daarop volgt een telefonisch intakegesprek. De coaching zelf gebeurt louter via de telefoon of videobellen. En wie zich zorgen maakt over het kostenplaatje: de coaching wordt grotendeels gefinancierd door de Vlaamse overheid. Wie dus meer wil bewegen en een duwtje in de rug kan gebruiken: ‘t is het moment. 

Tarieven Bewegen Op Verwijzing-coach
Individuele begeleiding (per kwartier)
Normaal tarief: 5 euro 
Met verhoogde tegemoetkoming: 1 euro 

Info:
Bewegingscoach Noortje Aernouts, 0494 43 70 30
locaties begeleidingen