Opvoedingspunt

Brochure Opvoedingswinkel voorjaar 2023

Jaarlijks bieden de Opvoedingswinkels van Zoersel, Brasschaat en Hoogstraten een aantal vormingsavonden aan.
Ontdek HIER het volledige programma. 
De BROCHURE zal in januari 2023 verspreid worden naar alle scholen.

OPVOEDINGSPUNT BRECHT

Zit je wel eens met grote of kleine vragen over opvoeding?

Mijn baby slaapt ’s nacht nog niet door…
Mijn zoontje heeft wel eens driftbuien, hoe pak ik dat aan?
Vanaf wanneer moet ik mijn kinderen zakgeld geven?
Mijn dochter heeft faalangst…
Mijn puber pubert, help!

Herkenbaar, niet? Twijfels en vragen horen bij opvoeden, want je wil het graag zó goed doen. En daar kunnen we je in het Opvoedingspunt bij helpen.

Wie zijn wij?
Opvoedingspunt Brecht is een samenwerkingsproject van Openluchtopvoeding vzw (OLO), Huis van het Kind Voorkempen en welzijnscampus Sociaal Huis.

Wat doen we?
In het Opvoedingspunt vind je een luisterend oor, een 'tweede stem', advies. Meer informatie, of gewoon dat duwtje in de rug dat je weer vleugels geeft. Volstaat 1 ontmoeting niet, dan kunnen we ook intensievere ondersteuning starten, met een maximum van 5 contacten. Heb je nood aan nog méér begeleiding, dan verwijzen wij je vakkundig door naar gespecialiseerde diensten.

Waarvoor kan je bij ons terecht?
Geen enkele vraag, geen enkele twijfel van een ouder of andere ‘opvoeder’ is niét de moeite waard om gesteld te worden. Je hoeft niet noodzakelijk een groot probleem te hebben om een afspraak te maken met het opvoedingspunt. Wij zijn er voor iederéén!

Voor wie?
Voor iederéén die met opvoeding te maken heeft. Ouders dus, maar evengoed grootouders, tantes, nonkels, goede vrienden, babysits… noem maar op. Voor kinderen/jongeren die zélf met vragen zitten. Kortom: alle mensen die te maken hebben met opgroeien.

Hoe werken we?
Het Opvoedingspunt werkt anoniem, vrijblijvend en gratis!
Als je graag een gesprek hebt in het Opvoedingspunt, maak je best even een afspraak per mail of telefoon. Gesprekken gaan door in welzijnscampus Sociaal Huis, Gasthuisstraat 11 in Brecht. Je kan natuurlijk ook advies vragen via telefoon of mail.
Daarnaast organiseren de Opvoedingswinkels en Opvoedingspunten in samenwerking met de gemeenten heel wat vormingsavonden. Hieronder vind je onze brochure!

Contact?

OPVOEDINGSPUNT BRECHT

welzijnscampus Sociaal Huis
Gasthuisstraat 11
2960 Brecht
03 633 98 98
opvoedingspunt@brecht.be 
enkel op afspraak

OPVOEDINGSWINKEL ZOERSEL

Handelslei 230
2980 Zoersel
03 633 98 98
huiszoersel@olo.be
elke werkdag open van 9u tot 12u of op afspraak