Energieprijzen vergelijken: doe de V-TEST!

Wat

Sinds de vrijmaking van de energiemarkt in Vlaanderen kan je zelf je elektriciteits- en aardgasleverancier kiezen. Wie voor jou de "beste" leverancier is, hangt af van wat jij belangrijk vindt: leveringsvoorwaarden, prijzen, milieuvriendelijk, hernieuwbare energie,... Ook de klantenservice kan mee bepalend zijn in je keuze.

Op de www.vreg.be vind je steeds de meest actuele lijst van vergunde leveranciers tussen welke je kan kiezen. Aan de hand van je laatste afrekeningsfactuur kan je met de V-test online een prijsvergelijking opmaken. Ze geven een overzicht van producten met zowel vaste als variabele energiecomponenten. Jij kiest zelf welk risico je wil nemen.

De resultaten zijn een schatting en geen exacte prijsvoorspelling van jouw eindafrekening. Een exacte berekening van de jaarlijkse energiekost is onmogelijk omdat zowel je verbruik als bepaalde prijsonderdelen kunnen veranderen.  Ze houden geen rekening met (tijdelijke) kortingen en promoties.

Beschik je niet over een internetaansluiting, maar ben je toch benieuwd naar wat de vergelijking oplevert, dan kan je hiervoor online een afspraak maken of via het gratis nummer 0800 3 2960.  Zorg er wel voor dat je de laatste eindafrekening mee naar de afspraak neemt. ook de laatste bladzijden ervan. Hierop vind je jouw verbruik in kWh, bedragen zijn niet nodig. Als je je verbruik niet kent, bel dan vooraf naar jouw leverancier.