Earth Hour

Waarom meedoen?

De zeespiegel stijgt en de oceanen warmen op. Langere en meer intensieve droogtes bedreigen de gewassen, de natuur en de zoetwatervoorziening. De biodiversiteit op onze planeet wordt bedreigt door de klimaatverandering, van de ijsberen in het Noordpoolgebied tot de zeeschildpadden aan de Afrikaanse kust. Ook Brecht wil de aandacht vestigen op de energieproblematiek en de klimaatverandering.

Sinds de start in Sydney in 2007, is Earth Hour het grootste globale evenement geworden dat rekent op maatschappelijk betrokkenheid. Door individuen, families, gemeenschappen, bedrijven…te verenigen voor een gemeenschappelijk doel, kunnen we een beweging in gang zetten en zorgen dat de toekomstige generaties ook kunnen genieten van een gezonde planeet.

Iedereen kan deelnemen door gewoon de lichten een uurtje te doven van 20.30 tot 21.30 uur op bepaalde data die meegedeeld worden. Op die manier tonen de burgers, de steden en de bedrijven hun steun aan de strijd tegen de klimaatverandering.

Ontstaan Earth Hour

Earth Hour is gestart als een lokaal initiatief van WWF-Australië. Op 31 maart 2007 hebben 2,2 miljoen mensen in Sydney hun lichten gedurende een uur uitgeschakeld. De oproep van WWF bereikte vervolgens jaarlijks steeds meer mensen. In 2010 werd een eerste deelnemersrecord bereikt met meer dan 4000 steden in 125 landen. Steden als Rome, Parijs, New York, Manilla, Mexico en tal van beroemde monumenten doofden hun lichten: de piramides van Egypte, de Verboden Stad in Peking, het vredesmonument in Hiroshima in Japan, Times Square in New York…

In België werd vorig jaar het licht uitgeschakeld bij gezinnen, maar ook in vele steden en gemeenten, en bij bedrijven. Een enorm succes! Earth Hour is in enkele jaren uitgegroeid tot de grootste steun in de strijd tegen de klimaatverandering, op internationaal niveau maar ook in België.

Meer informatie lees je op de website Earth Hour.