Brechts jogcriterium

Na een veel te lange Coronaperiode kan Brecht terug uitpakken met een jogcriterium. Dit jaar zijn er drie loopevenementen die zijn opgenomen in het jogcriterium.

De opgenomen loopevenementen die meetellen voor het Brechts jogcriterium 2022 zijn:

  • Kleipikkerstrail (Run & Walk) op zondag 5 juni
  • Recht door Brecht (Run & Walk) op vrijdagavond 24 juni
  • Runnin’Brecht Bosloop op zondag 2 oktober

Op de eerste criteriumloop (Kleipikkerstrail) krijgen alle deelnemers een criteriumkaartje. Dat laat je dan bij deelname telkens afstempelen op de andere lopen van het criterium. Heb je de 3 stempels verzameld, dan kan de volle kaart ingeruild worden voor het unieke jogcriterium-cadeau. Je kan de kaart inruilen in Sporthal de Ring, Ambachtslaan 7 in Brecht.

Kleipikkerstrail (Run & Walk) op zondag 5 juni

Op Sinksenzondag worden de loop- of wandelschoenen opnieuw aangetrokken in Sint Lenaarts. Voor de eerste keer organiseert TTV Vandakker de Kleipikkers trail. Er wordt door verschillende bedrijven en openbare locaties gelopen om de gemeente op een unieke manier te ontdekken. Er is keuze tussen de korte route van 4 km of de langere afstand van 8 km met enkele leuke extra locaties! Benieuwd naar de locaties? Neem hier dan een kijkje: Kleipikkerstrail – Verken St-Lenaarts al lopend

Recht door Brecht (Run & Walk) op vrijdagavond 24 juni

De Brechtse stratenloop verandert dit jaar in ‘Recht door Brecht’. Ook de gemeente Brecht kiest dit jaar voor een Urban Run & Walk. Met dit nieuw concept wil de sportdienst niet alleen sportlopers aantrekken, maar trachten ze nog meer recreatieve en ook minder sportieve personen in beweging te krijgen. Ook Brecht geeft de deelnemers de kans om de gemeente op een andere manier te ontdekken. Kies jouw favoriete wave uit de zes mogelijkheden door je nu in te schrijven: Recht door Brecht | Gemeente Brecht

Runnin’Brecht Bosloop op zondag 2 oktober

Last but not least is er de Runnin’Brecht bosloop waarbij er gelopen wordt langs het oude arboretum, indianenpad en de broeigans. Het is een zeer mooie mix van natuur en historie. Het evenement vindt plaats op domein De Merel. Ga voor meer informatie naar: Runnin'Brecht – Een recreatieve jogging groep voor de regio (runninbrecht.be)