Boer en buiten

Dit najaar staat Brecht in het thema van boer&buiten. Dit project wil deelnemers doen proeven van het landelijke DNA van Brecht. Ook focussen we op ‘vroeger en nu’: zo zal je binnenkort in het Kempuseum allerlei activiteiten vinden die je het buitenleven door de eeuwen heen in al zijn facetten doen beleven.

Volg de updates op deze webpagina!

Fototentoonstelling: “vroeger&nu” i.s.m. Fotokring Eigen Schoon

Hoe leefden de inwoners van Brecht 100 jaar geleden? Hoe zag het landschap er uit en welke activiteiten werden uitgevoerd? En ook: wat betekent dat voor de gemeente vandaag? De leden van Fotokring Eigen Schoon proberen aan de hand van historische afbeeldingen en postkaarten in dialoog te gaan met de verhalen van vandaag. Ze maken een eigen en hedendaagse interpretatie van deze historische scènes.

De tentoonstelling zal doorlopend open en vrij toegankelijk zijn in de binnentuin van het Kempuseum.

Fotowedstrijd: boer&buiten in beeld

Ga de komende maanden op stap in Brecht, focus je lens op het thema “boer&buiten” en leg jouw eigen interpretatie of ervaring ervan vast op de gevoelige plaat.

Iedere inwoner kan gratis deelnemen aan de fotowedstrijd. Een professionele jury zal alle inzendingen beoordelen. De meest verrassende foto’s krijgen een verdiende ereplaats op de tijdelijke tentoonstelling in het Kempuseum! Deze start op 19 september 2021 en loopt tot het einde van het jaar. Wie weet schittert jouw foto daar voor het grote publiek!

Naast de juryprijs kan je ook de publieksprijs in de wacht slepen. Op de slotdag van de tentoonstelling zal deze winnaar bekend worden gemaakt. Bezoekers van het Kempuseum stemmen (tijdens de openingsperiode van de tentoonstelling) op de foto die hen het meest charmeerde. Zowel de laureaten van de jury- als de publieksprijs maken kans op cadeaucheques van onze gemeente (t.w.v. 250 euro).

Foto’s kunnen tot en met 19 augustus 2021 worden ingestuurd via https://www.brecht.be/formulieren/fotowedstrijd-boerbuiten