Behaagactie

Jaarlijks na de zomer en in het vroege najaar loopt de behaagactie van Natuurpunt om mensen aan te sporen gebruik te maken van streekeigen planten of autochtoon plantgoed. De gemeente Brecht werkt sinds 2011 mee aan deze actie in samenwerking met de milieuraad. Kiezen voor streekeigen of inheems groen is immers kiezen voor kwaliteit: ontdek nu de voordelen van streekeigen plantgoed tegen sterk verlaagde prijzen door samenaankoop. Verschillende planten (struiken, hagen, bomen en klimplanten) zijn te bestellen tot einde oktober en afhalen van de plantjes kan op afhaaldag (laatste zaterdag van november).

Behaag... Natuurlijk 2018

Download het bestelformulier uit de infobundel of haal het op de dienst grondgebiedszaken en breng het vanaf 3/09/2018 en voor 31/10/2018 samen met het te betalen bedrag binnen. Het afhaalmoment vindt plaats op zaterdag 1 december 2018 tussen 12.00 en 13.00 uur in het Gemeentemagazijn, Van Pulstraat 15.

Info over de juiste samenstelling van de pakketten en welke planten autochtoon zijn vind je op de website. Deze webpagina’s bereikt je ook via www.natuurpunt.be/behaag. Alles is reeds aan de actie 2018 aangepast.

Info: website 'behaag...natuurlijk' of op de campagnesite van natuurpunt