And the winner is…

Op zaterdag 20 februari 2016 vond de Brechtse Kampioenenviering plaats in Sporthal De Ring. Tijdens dit sportieve feest werden de Brechtse atleten die een opmerkelijke sportprestatie geleverd hebben het afgelopen jaar in de bloemetjes gezet.

Dat de gemeente Brecht vruchtbare sportgrond bezit, werd dit jaar opnieuw duidelijk door het talrijke aanwezige sporttalent en hun geleverde sportprestaties in het voorbije sportjaar 2015. Maar liefst 16 individuele sporters en 9 sportploegen werden gevierd voor hun prachtige sportprestaties.

Naast de huldiging van de individuele en ploegsporters die in het jaar 2015 een titel van kampioen behaalden, werden deze avond ook enkele trofeeën verkozen door een vakkundige jury. Het was een spannende strijd want er stonden weer heel wat toppers en aanstormend sporttalent in de lijst van de genomineerden.

Dit zijn de winnaars van de trofeeën:
Sportbelofte: Axana Mareen (tennis)
Sportman: Steven Bogaerts (atletiek, duathlon, triathlon)
Sportvrouw: Cara Verschraegen (ballet)
Sportploeg: TTV Vandankker (touwtrekken)
G-Sporttrofee: Eveline Van Looveren (Paardensport)

Deze sporters gingen elk naar huis met een mooi aankoopcheque van de gemeente Brecht die ze kunnen inruilen bij de Brechtse handelaars. De sportraad schonk in totaal maar liefst 900 euro aan cadeaucheques.

Tijdens de viering konden de aanwezigen genieten van een prachtige balletsolo van de zeer beloftevolle Brechtse ballerina Cara Verschraegen. Cara is een 16-jarige studente die les volgt aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Cara volgde verschillende nationale en internationale workshops en stages. Vorig jaar heeft zij deelgenomen aan de “Concours International de Danse Classique de Toulon”.  Hier behaalde Cara de gouden medaille en een speciale prijs “Le grand prix d’artistique”. De titel van sportvrouw heeft zij dus meer dan verdiend gewonnen!

Naast de huldiging van de kampioenen, werden ook de vrijwilligers in de bloemetjes gezet. Vrijwilliger Antonissen Jos ontving de gouden medaille van de minister van sport omdat hij zich al minstens 21 jaar vrijwillig inzet voor de wielerclub Kon. Hoop op d’overwinning.

Aan alle kampioenen en winnaars nogmaals een dikke proficiat toegewenst!

De foto's van de viering vind je terug in het fotoboek.

Een overzicht van alle kandidaten vind je hier.